Biologisk mångfald - E-learning

Ramboll, Distans
Längd
0,5 timmar
Pris
790 SEK exkl. moms
Längd
0,5 timmar
Pris
790 SEK exkl. moms
Från 790 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Att bevara den biologiska mångfalden är att betrakta som en livförsäkring för vår framtid. Förlusten av biologisk mångfald är ett av de största hoten mot planeten och mänsklighetens framtid.

Både som privatpersoner och vid planering av bygg- och anläggningsprojekt bör stor omsorg läggas vid val av material, produktionsteknik, transporter, masshantering och inte minst beaktande av avfall och närmiljön.

Rambolls e-learning Biologisk mångfald ger en introduktion till begreppet biologisk mångfald och varför mångfalden är viktig för både människa och miljö. Utbildningen går också igenom vad ekosystemtjänster innebär samt hur vi kan jobba med att bevara och öka den biologiska mångfalden på övergripande nivå, i bygg- och fastighetsprojekt samt privat.

Företagsanpassad e-learning

Önskar ni en företagsspecifik utbildning? Vårt produktionsteam hjälper er gärna. Utifrån era behov och önskemål kan vårt produktionsteam anpassa våra e-learnings eller skapa helt nya och kundspecifika utbildningar. Kontakta oss så berättar vi mer!

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs

Kursen ger dig

Efter att ha genomfört utbildningen har kursdeltagaren erhållit en förståelse för vad biologisk mångfald är och varför den är viktig. Kursdeltagaren har även erhållit exempel på hur hänsyn till biologisk mångfald kan integreras i bygg- och fastighetsprojekt samt hur vi mer övergripande men också privat kan bidra till ökad mångfald.

Ur kursens innehåll

  • Begreppet biologisk mångfald
  • Hot mot mångfalden
  • Olika typer av ekosystemtjänster
  • Hur ekosystemtjänster kan identifieras, stärkas och skapas
  • Hänsynshierarkin
  • Naturbaserade lösningar
  • Miljöcertifieringar med krav på ökad biodiversitet

Målgrupp

Kursen riktar sig till alla som önskar en introduktion till biologisk mångfald samt önskar mer kunskap och inspiration gällande bevarande, skyddande och stärkande åtgärder.

Utbildningen riktar sig särskilt till verksamheter som arbetar med stadsutveckling, bygg- och fastighetsprojekt eller verksamheter som planerar inför kommande bygg- och fastighetsprojekt och vill lära sig mer om åtgärder för att bidra till biologisk mångfald.

Upplägg

Utbildningen genomförs individuellt och helt på distans via vår digitala lärplattform Ramboll Learning. Du som kursdeltagare kan när som helst pausa utbildningen och fortsätta där du slutade när du loggar in nästa gång.

Tidsåtgång:20 minuter + tid för frågor.

Användarlicensen gäller under tolv månader.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Biologisk mångfald - E-learning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
AnnSofie Lindgren
14 okt 2022

Jättebra utbildning. Tydlig och övergripande.

3/5
Petra
12 sep 2022
Bra innehåll men för lite för pengarna

Kursen hade ett bra innehåll men var för ytlig för den pengen som jag betalade. Skulle velat ha mer djup kunskap efter kursen

Sofia Askengren, Ramboll
26 sep 2022
Tråkigt att höra att upplevde vår utbildning som för ytlig. Vi tar med oss detta till n...
Visa mer
Ramboll
Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

Utbildning

Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med 16 500 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen. Ramboll Utbildning är en del av Ramboll Sverige och erbjuder en mängd olika typer av utbildningar; E-learning, klassrumsutbildningar, distansutbildningar, företagsinterna utbildningar och...

Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Highlights