IATF 16949 – Grundkurs

Ramboll, i Jönköping
Längd
2 dagar
Pris
15 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
2 dagar
Pris
15 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 15 000 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Ramboll Utbildning Grundkurs IATF

Denna kurs i kvalitetsledning enligt IATF 16949:2016 ger dig en helhetsbild av ett framgångsrikt kvalitetsarbete inom fordonsindutrin med utgångspunkt i IATF 16949:2016. Kursen vänder sig till alla som, oberoende av arbetsuppgifter, vill ha en grundläggande förståelse för kvalitetsarbete, kvalitetsledning, processtyrning inom fordonsindustrin.

Kvalitetsarbete handlar om så mycket mer än att bara kontrollera att en produkt eller tjänst uppfyller uppsatta krav. Kvalitetsarbete handlar också om att ha goda kommunikationsvägar, att engagera medarbetarna, ständigt utveckla sin kompetens samt att ha en metodik för att förebygga eller korrigera problemområden. Primärt är standarden för de som jobbar på företag som levererar produkter till fordonsindutrin.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

4 juni, 2024

  • Öppen utbildning
  • Jönköping
  • Svenska

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper i ISO 9001:2015.

Kursen ger dig

Kursen IATF 16949:2016 är en grundkurs med fokus på kraven inom fordonsindutrin. Här får du kunskap om IATF 16949 och hur du praktiskt tillämpar kraven i standarden. Företag som idag levererar till bilindustrin måste i princip vara certifierade enligt IATF 16949. Denna standard ger företag hjälp med att styra upp sina processer så att kundkrav och interna krav uppnås på ett effektivt sätt. Vi kommer att behandla dels standardkraven men även kort gå igenom grunderna I core tools som MSA, SPS och FMEA.

Kursmaterialet innefattar flertalet övningar och gruppdiskussioner där du som kursdeltagare får ta dig an standardens krav praktiskt, men även får reflektera över ert kvalitetsarbete idag samt får möjlighet till erfarenhetsutbyte med övriga kursdeltagare.

Ur kursens innehåll

  • Kraven I IATF 16949:2016
  • Kort genomgång av core tools som MSA, SPS och FMEA
  • Kundspecifika krav
  • Processyn enligt fordonsindustrin

Målgrupp

Kursen riktar sig i princip till alla som jobbar i en ledande befattning i en IATF-certifierad organisation (eller är på väg att bli IATF-certifierade) eller som jobbar med utveckling av verksamhetssystemet. För dig som ska arbeta som kvalitetsansvarig, kvalitetssamordnare, kvalitetschef, kvalitetsingenjör eller internrevisor är kursen extra värdefull.

Kursledare

Christos Skodras, Ramboll Utbildning

Jag har under drygt 25 år jobbat med att införa, förvalta och utveckla ledningssystem, primärt inom kvalitet och miljöområdet. Jag har jobbat med ledningssystem utifrån olika perspektiv både som kvalitetschef, konsult, utbildare och tredjepartsrevisor där varje perspektiv har sina utmaningar. Med denna erfarenhet i bagaget har jag med mig en välfylld verktygslåda av kunskap som jag kan använda och analysera kundernas behov och anpassa lösningar därefter. Jag har specifikt jobbat med leverantörsledet till bilindustrin vars kunder ställer höga krav på ledningssystemet och användningen av olika kvalitetsverktyg.

Kursledare_Christos_Skodras

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om IATF 16949 – Grundkurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Ramboll
Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

Utbildning

Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med 16 500 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen. Ramboll Utbildning är en del av Ramboll Sverige och erbjuder en mängd olika typer av utbildningar; E-learning, klassrumsutbildningar, distansutbildningar, företagsinterna utbildningar och...

Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Highlights