Värdeskapande ledningssystem

Ramboll, i Stockholm
Längd
1 dag
Pris
7 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
21 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
1 dag
Pris
7 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
21 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 7 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

ledningssystem

Vi ger dig kunskap och inspiration samt nya verktyg och metoder för att

Ledningssystem syftar till att driva förbättring, säkerställa måluppfyllelse samt säkerställa efterlevnad av krav. Dessutom bör det vara ett lämpligt och effektivt stöd för verksamheten och dess medarbetare.

Målsättningen med vår kurs värdeskapande ledningssystem är att kursdeltagaren efter att ha gått denna kurs ska ha fått både nya kunskaper och inspiration samt nya verktyg och metoder för att kunna ta sig an och utveckla ett ledningssystem som skapar värde för organisationen.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

21 mars, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska

Förkunskaper

Förkunskaper

Kanske är er verksamhet certifierad enligt ISO 9001, 14001 eller 45001 eller så är den inte det. Ett certifierat ledningssystem är inget krav. Kursdeltagaren bör däremot ha en grundläggande förståelse inom ledningssystem.

Kursen ger dig

Det finns flertalet kännetecken för värdeskapande ledningssystem. Denna kurs går igenom ett antal av dessa och kursdeltagaren erhåller en fördjupning inom principerna för effektiv verksamhetsstyrning. Vi går igenom allmänna framgångsfaktorer och diskuterar vilka förutsättningar som krävs och hur man kan agera för att förbättra förutsättningarna för effektiv verksamhetsstyrning. Därtill går vi igenom vanliga fallgropar för att ta fasta på hur dessa kan undvikas.

Verksamhetsutveckling kräver både ledarskap och god kommunikation. Mål ska driva förbättring genom att hjälpa verksamheten förbättra sin prestanda. Samtidigt behöver verksamheten ha kartlagt och förstått kravbilden och sina förutsättningar för verksamhetsutveckling och styrning. Med detta som utgångspunkt erbjuder denna kurs även en fördjupning inom nulägesanalys, målstyrning och strategi samt processtyrning. Vi tittar också på hur vi kan förbättra förutsättningarna för effektiv verksamhetsstyrning genom anpassat ledarskap, god kommunikation, involvering av medarbetare samt aktivt förbättringsarbete.

Under utbildningen varvas teori med diskussioner där kursdeltagarna själva får bidra med sina erfarenheter och diskutera den egna verksamhetens utvecklingsområden. Kursdeltagaren får tips och råd kopplat till utveckling av ledningssystem och vi går igenom vilka de vanligaste utmaningar och fallgroparna är.

Målsättningen är att kursdeltagaren efter att ha gått denna kurs ska ha fått både nya kunskaper och inspiration samt nya verktyg och metoder för att kunna ta sig an och utveckla ett ledningssystem som skapar värde för organisationen.

Erbjudande för nya kunder!

Kompetensutveckling får större effekt på hemmaplan om man är två som delar de nya kunskaperna. Därför fortsätter vi erbjuda nya kunder att gå 2 deltagare och betala för 1 på valfri kurs. Ange Gå2för1 i din anmälan.

Målgrupp

Kursen riktar sig till chefer och ledningsgrupper, kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöchefer/samordnare och ansvariga samt verksamhetsutvecklare som önskar en fördjupning inom ledningssystem och som efterfrågar ett värdeskapande ledningssystem.

Kursinnehåll

• Värdeskapande ledningssystem och ledningsprinciper
• Nulägesanalys och grunden för ledningssystemets uppbyggnad
• Mål och strategi
• Processtyrning
• Framgångsfaktorer och fallgropar

Upplägg

Upplägg för kurstillfällen på distans

Kurstillfällen på distans genomförs via Microsoft Teams eller motsvarande. Information kring utbildningen, allt kursmaterial och kontaktuppgifter till kursledare hittar du på vår digitala lärplattform Ramboll Learning. Rambolls distansutbildningar erbjuder givetvis möjligheter till nätverkande, diskussioner och erfarenhetsutbyte.

Investering

7.500 kr (exkl. moms)

I priset ingår kursdokumentation, lunch och fika.

BESTÄLLNINGSVILLKOR

  • Vid återbud senare än 14 dagar före kursstart debiteras halva avgiften, vid återbud senare än 7 dagar innan kursstart debiteras hela avgiften.
  • Du får gärna överlåta platsen till någon annan på ditt företag, om du skulle få förhinder.

Kursledare

En anledning till att våra kursledare får så goda omdömen i våra kursutvärderingar är att de även arbetar som konsulter. Vi är nämligen övertygade om att praktisk erfarenhet från verkligheten är en förutsättning för att skapa engagemang och lärande.

Vår starka verklighetsförankring gör även att utbildningarna får ett aktuellt och användbart innehåll. Ambitionen är att våra kursdeltagare snabbt skall kunna omsätta det man lärt sig i konkreta handlingar på hemmaplan. Vi varvar alltid teori med praktiska övningar och fokuserar på enkla och praktiska lösningar som vi vet fungerar!

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Värdeskapande ledningssystem, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
3/5
Susanne Linder Birgander
17 nov 2021

Gav bra allmän bild av området. Svårt dock att få upp energi i utbildningen då det bara var 3 st deltagare samt att den gavs digitalt, trots att vi (jag och min kollega) anmält ...

Visa mer
Ramboll
Ramboll
Vädursgatan 6
412 50 Göteborg

Utbildning

Ramboll är en ledande samhällsrådgivare med 16 500 experter i 35 länder som designar framtidens städer och samhällen. Ramboll Utbildning är en del av Ramboll Sverige och erbjuder en mängd olika typer av utbildningar; E-learning, klassrumsutbildningar, distansutbildningar, företagsinterna utbildningar och...

Läs mer om Ramboll och visa alla utbildningar.

Highlights