Tillgänglighetsdirektivet – vilka krav ställs på er verksamhet?

Blendow Lexnova, Distans
Pris
1 995 SEK exkl. moms
Pris
1 995 SEK exkl. moms
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Den 28 juni 2025 börjar tillgänglighetsdirektivet att gälla i hela EU. Direktivet innebär att personer med funktionsnedsättning ska kunna använda digitala produkter och tjänster på likvärdiga villkor som andra. Leverantörer av berörda produkter och tjänster måste därmed se till att hård- och mjukvara utformas så att de uppfyller kraven.

Kursinnehåll

Under webbinariet går Conny Larsson igenom vad tillgänglighetsdirektivet innebär och hur det är tänkt att förbättra tillvaron för personer med funktionsnedsättning. Vilka produkter och tjänster omfattas och vilka krav kommer att ställas på dem? Säkerställ att du vet vilka åtgärder som er verksamhet behöver vidta för att uppfylla kraven och inte drabbas av sanktioner.

Ur innehållet:

  • Tillgänglighetsdirektivets bakgrund och syfte
  • Vilka produkter och tjänster som omfattas
  • Vilka krav som ställs
  • Vilken tillsyn och vilka sanktioner som kan bli aktuella om kraven åsidosätts
  • De viktigaste artiklarna och bestämmelserna i tillgänglighetsdirektivet

Målgrupp:

Leverantörer av produkter och tjänster som tillhandahålls personer med funktionsnedsättning, jurister inom berörda områden samt personal som stöttar och bistår personer med funktionsnedsättning.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Tillgänglighetsdirektivet – vilka krav ställs på er verksamhet?, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Blendow Lexnova
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

Juridisk kompetensutveckling för jurister och beslutsfattare

Som yrkesverksam jurist eller beslutsfattare är det viktigt att hålla sig uppdaterad inom juridiken som ständigt förändras. På Lexnovas online-seminarier får du träffa landets ledande juridiska experter som ger sitt perspektiv på rättsutvecklingen och delar med sig av ovärderlig know-how....

Läs mer om Blendow Lexnova och visa alla utbildningar.

Highlights