Topp 10 inom juridik

Är du intresserad av att få ytterligare kompetenser inom juridik? Här har vi samlat de tio mest populära utbildningarna inom juridik 2024!

Juridikstudenter går bredvid varandra

Juridiken spelar en central roll i vårt samhälle där allt i stort sett är uppbyggt av lagar och regler. Oavsett tidigare kunskapsnivå finns det flera juridikutbildningar att välja bland, både för dig som vill spetsa dina kompetenser och även för dig som är ny inom området och vill ta klivet in i juridiksektorn.  

Här har vi listat de tio mest populära juridikutbildningarna på utbildning.se 2024 – i allt från juridisk översiktskurs till kriminologi och entreprenadjuridik.  

1

Certifierad kriminolog

Academy Online

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: Valfri studietakt, men om heltid 10–12 veckor

💰   Kostnad: 15 120 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 2 recensioner)


Lär dig att analysera brott och straff

Här får du lära dig om brott och straff, hur brottslighet kan förebyggas, varför vissa människor begår brott, effekten som straff har på människor samt rättssystemet och dess påföljder. Du kommer att studera kriminologiska teorier och metoder och även få läsa hur kriminologin har sett ut genom historien.

Utbildningen sker på distans i fyra delkurser och du har möjlighet att anpassa din studietakt utifrån dina förutsättningar. Efter avklarad utbildning kan du titulera dig som certifierad kriminolog.

Läs mer om utbildningen här


2

Kontrollansvarig enligt PBL

SBR Byggingenjörerna

📍    Plats: Stockholm, Helsingborg, Göteborg

⏱️   Längd: 4 dagar

💰   Kostnad: 16 400 SEK

💬   Snittbetyg: 4,6 (baseras på 59 recensioner)


Bli certifierad kontrollansvarig

Utbildningen ger dig användbara kunskaper för att bli en kompetent kontrollansvarig inom byggsektorn. Du kommer att fördjupa dig i plan- och bygglagen (PBL) och Boverkets byggregler och föreskrifter. Du får även lära dig om entreprenadjuridik och kvalitets- och miljöledningssystem. För att gå utbildningen som kontrollansvarig behöver du inga förkunskaper, men det finns däremot krav på utbildning eller arbetslivserfarenhet enligt Boverkets föreskrifter för att du ska kunna bli certifierad som kontrollansvarig.

Läs mer om utbildningen här


3

Överlåtelsebesiktning av fast egendom

SBR Byggingenjörerna

📍    Plats: Stockholm, distans

⏱️   Längd: 3 dagar

💰   Kostnad: 19 500 SEK

💬   Snittbetyg: 4,5 (baseras på 23 recensioner)


Få en grundläggande förståelse för överlåtelsebesiktning

Här får du som deltagare grundläggande information i hur en överlåtelsebesiktning ska utföras. Utbildningen berör regler kring fastighetsköp utifrån besiktningens betydelse och besiktningsmannens ansvar samt säljarens uppgiftsskyldighet och begreppet dolda fel. Du kommer även få kunskap i byggteknik, kritiska konstruktioner, skador och dess orsaker, fukt och mögel samt byggnormernas förändringar genom åren.

Läs mer om utbildningen här


4

Juridisk översiktskurs – Jöken, online

Påhlmans Handelsinstitut

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 70 timmar

💰   Kostnad: 7 920 SEK

💬   Snittbetyg: –


Lär dig att behärska juridik

Vill du få en övergripande inblick i juridiken och samtidigt vässa ditt CV? Då kan den juridiska översiktskursen vara något för dig. Kursen ger dig kunskaper och färdigheter i juridik, både yrkesmässigt och privat, samt kännedom om rättigheter och skyldigheter enligt olika lagar. Du kan studera kursen på distans och du väljer själv vilken studietakt som passar dig bäst.

Läs mer om utbildningen här


5

Sakkunnig tillgänglighet grundutbildning, TIL

Approvus AB

📍    Plats: Borås, Stockholm

⏱️   Längd: 3 dagar

💰   Kostnad: 11 900 SEK

💬   Snittbetyg: –


Bli sakkunnig i tillgänglighet

En grundutbildning för dig som vill arbeta som tillgänglighetskonsult och som redan arbetar inom byggsektorn som arkitekt eller konsult. Som tillgänglighetskonsult ser du över tillgängligheten och användbarheten för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga. Rollen som sakkunnig av tillgänglighet innebär att du i samband med bygglov och enligt kontrollplan kontrollerar och verifierar om bygglagstiftningens krav är uppfyllda. Utbildningen är tre dagar och avslutas med en tentamen.

Läs mer om utbildningen här


6

Arbetsrätt – Diplomerad intensivkurs online för HR och chefer

VeaLearn Utbildning

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 3 dagar

💰   Kostnad: 2 790 SEK

💬   Snittbetyg: –


Utöka dina kompetenser inom arbetsrätt

Utbildningen i arbetsrätt riktar sig till dig som arbetar inom HR, personalansvariga, chefer och övriga personer som är i behov av kunskap kring hur arbetsrätten ska hanteras enligt den arbetsrättsliga lagstiftningen från 2022. De fem lagarna som behandlas under utbildningen är: anställningsskyddslagen, medbestämmandelagen, diskrimineringslagen, semesterlagen och sjuklönelagen. Utbildningen sker digitalt.

Läs mer om utbildningen här


7

Kontrollansvarig enligt PBL

Novo Utbildning AB

📍    Plats: Göteborg, Malmö, Stockholm

⏱️   Längd: 4 dagar

💰   Kostnad: 16 900 SEK

💬   Snittbetyg: 4,9 (baseras på 70 recensioner)


Utbilda dig till kontrollansvarig inom byggsektorn

Som kontrollansvarig hjälper du byggherren att upprätta en kontrollplan för bygget. Du har också ansvar över att kontrollplanens regler och föreskrifter följs, samt att nödvändiga kontroller utförs under byggtiden. Utbildningen vänder sig till dig som arbetar som konsult, arkitekt, byggentreprenör, byggnadsingenjör eller byggnadsinspektör. Utbildningen omfattar två olika block, varav det första blocket behandlar delar som PBL, lag om färdigställandeskydd och lagen om skydd mot olyckor. Det andra blocket berör arbetsmiljölagen, standardavtal, kvalitetssystem och kvalitetssäkring.

Läs mer om utbildningen här


8

Säkerhetsskyddsutbildning

SSF Stöldskyddsföreningen

📍    Plats: Stockholm 

⏱️   Längd: 3 dagar

💰   Kostnad: 22 650 SEK

💬   Snittbetyg: 3,9 (baseras på 22 recensioner)


Säkerställ säkerheten i din organisation

Här får du och din organisation fördjupade kunskaper i säkerhetsskydd. Innehållet i kursen behandlar lagar och regelverk, informationssäkerhet, IT-säkerhet, säkerhetsskyddad upphandling (SUA) och säkerhetsprövning. Utbildningen äger rum under tre dagar.

Läs mer om utbildningen här


9

Entreprenadbesiktning

Approvus AB

📍    Plats: Borås

⏱️   Längd: 2 dagar

💰   Kostnad: 9 800 SEK

💬   Snittbetyg: –


Bli expert på dina besiktningsuppdrag

Utbildningen i entreprenadbesiktning vänder sig till dig som har erfarenhet från byggprocessen och vill ta uppdrag som besiktningsman. Här får du kunskaper om regelverk för entreprenadbesiktningar och delar som behandlas i kursen är standardavtal, leveransbestämmelser, entreprenadkontrakt och konsumentlagen med inriktning mot småhusentreprenader.

Läs mer om utbildningen här


10

Arbetsrätt

Kunskapsgruppen

📍    Plats: Göteborg, Malmö, Stockholm, distans, rikstäckande

⏱️   Längd: 2 dagar

💰   Kostnad: 9 900 – 10 990 SEK

💬   Snittbetyg: 4,7 (baseras på 123 recensioner)


Bli specialist inom arbetsrätt och personalfrågor

En tvådagarskurs i arbetsrätt som vänder sig till dig med personalansvar och som vill bli specialist inom arbetsrätt och personalfrågor. Under kursen behandlas aktuella rättsfall och lagtolkningar. Du får också kunskaper i olika anställningsfrågor, vad som gäller vid sjukdom, uppsägning och vilka rättigheter och skyldigheter du har som arbetsgivare.

Läs mer om utbildningen här


Letar du efter andra juridikutbildningar?

Du kan söka fritt och hitta över 600 utbildningar inom juridik på utbildning.se. Filtrera utbildningar utifrån utbildningsform, plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök utbildningar


Listan innehåller publicerade utbildningar på utbildning.se inom kategorin juridik och är baserad på antal sidvisningar under perioden 2023-04-01 till 2024-03-31. Observera att utbildningsinformationen kan ändras hos respektive utbildningsarrangör över tid.  


Annonser

Du kanske också är intresserad av: