Visa utbildning.se som: Mobil

Konflikthantering - Företagsanpassad

Modig Kommunikation
Kort om utbildningen
Egen takt
Nästa tillfälle: Kontakta oss - Distans
Distans, Rikstäckande
Företagsanpassad utbildning
Kommande starter
Distans
Kontakta oss

Sverige
Kontakta oss

Video

Kursbeskrivning

Vad har du för förhållande till konflikter?

Hur bekväm skulle du säga att du är i konfliktsituationer, på en skala 1 – 10? Konflikter på arbetsplatsen är något som många chefer och medarbetare tycker är laddat och något många inte riktigt vet hur de ska hantera. Ibland kanske man till och med drar sig för att göra något alls åt problemet. Om du hade konkreta verktyg som kunde hjälpa dig att effektivt reda ut konfliktsituationer, vad skulle det betyda för dig själv, för dina medarbetare och för din grupp?

Du ska inte ”vinna” en konflikt på jobbet. Att vinna en konflikt innebär endast att du uppnår det resultat DU önskar, oavsett vad den andra parten tycker. Eftersom de underliggande problemen antagligen inte lösts kommer de förr eller senare dyka upp igen. Därför är det oerhört viktigt att sikta på att lösa konflikten. Ju förr desto bättre. Olösta konflikter gör nämligen medarbetare olyckliga och mindre nöjda. Olösta konflikter är en stor källa till stress och utmattning. De leder ofta till dålig kommunikation, vilket i sig innebär att gruppen arbetar sämre och mindre effektivt. Vi behöver därför arbeta proaktivt med konflikthantering i såväl arbetsgrupper som mellan enskilda individer.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Vår skräddarsydda kurs “Effektiv konflikthantering” är till för dig som är ledare, medarbetare eller på andra sätt arbetar med människor oavsett typ av organisation, bakgrund eller organisationsstorlek.

Ni kanske är en ledningsgrupp eller en avdelning i en organisation som vill bli modigare och mer effektiva när det gäller att hantera de konflikter som ingår i ett samarbete människor emellan. Ni inser vikten av att lösa konflikter, och ser potentialen i att utnyttja människors olikheter. 

Kursinnehåll

Baserat på era behov och önskemål skräddarsyr vi ett program kring konflikthantering för er. Det kan innebära ett helt digitalt upplägg eller i en kombination av den digitala kursen och ett antal aktiva workshops. Ett vanligt upplägg kan se ut så här:

 • Introduktion till kursen, diskussion kring individuella mål och hur man vill lägga upp arbetet individuellt och hur man kan stötta varandra (2 h intro fysiskt hos er eller på Zoom)
 • Genomgång av digital kurs (deltagarna gör på egen hand under 2-4 veckor)
 • Halvdags workshop på plats hos er för träning, diskussion och återkoppling
 • Uppföljning efter ca två månader

Deltagarna får ökad kunskap om:

 • varför konflikter uppstår
 • olika typer av konflikter
 • skilda konfliktstilar
 • dramamodellen 
 • konkreta och användbara verktyg och handfasta tips

Inga särskilda förkunskaper krävs. 

Deltagarna har tillgång till den digitala kursen i 12 månader.

Mål

Varför ska du gå kursen?

 • För att få konkreta verktyg för effektiv konflikthantering.
 • För att praktiskt få träna på situationer i din vardag.
 • För att förstå bakomliggande orsaker till konflikter.
 • För att bli tryggare i att snabbt hantera konflikter.

Upplägg

Den digitala kursen innehåller bl a följande avsnitt:

 • Definition av begreppet konflikt
 • Vikten av att ta tag i en konflikt i ett tidigt skede
 • Olika typer av konflikter
 • Våra skiftande konfliktstilar 
 • Att gå från position till behov - ett sätt att komma närmare konfliktlösning
 • Empatisk kommunikation - språk för konflikthantering
 • Dramamodellen
 • Dramats tre roller
 • Konsten att vara vuxen - så här kliver du ur ett drama
 • Original och förvrängning - den goda intentionen bakom varje roll i dramat

Kursledare

Konflikter

Vi som kommer att guida dig genom kursen heter Anneli och Anna. Vi är nästan överdrivet nyfikna på vad det är som får kommunikation mellan människor att fungera, vad som får människor att längta till jobbet och vad som kännetecknar team som verkligen trivs och som jobbar bra ihop. Bland annat.

Anna Eliasson är en erfaren utbildare inom kommunikation och coachande ledarskap. Hon uppskattas för sitt engagemang, sin värme och sin tydlighet.  

Honär samtalsterapeut, certifierad integrativ coach, NLP-tränare och  mindfulnessinstruktör. Hon arbetar dessutom som terapeut, coach och grupputvecklare.

Honvar under tio års tid ansvarig för den svenska livsstilskedjan Itrims programutveckling och utbildning, såväl i Sverige som internationellt. Hon har sedan tidigare en master i företagsekonomi från Internationella Ekonomlinjen vid Lunds Universitet. 

Anneli Hammarsten är en rutinerad utbildare och processledare.

Hon är certifierad integrativ coach och NLP practitioner. Hon är dessutom utbildad inom transaktionsanalys och kommunikationsstilar.

Honutbildar med mod, tydlighet och kärlek, och arbetar även som coach och grupputvecklare. Här kommer hennes långa erfarenhet inom försäljning, förändringsledning, konflikthantering och gruppdynamik väl till hands.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Konflikthantering - Företagsanpassad, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Modig Kommunikation

Modig Kommunikation – Lärande som får effekt!

Upplever du att engagemanget är för lågt? Sitter ni fast i en jobbig konflikt? Behöver ni skapa effektivare kommunikation på arbetsplatsen? Det är frågor vi brinner för på Modig Kommunikation.Tillsammans har vi många års erfarenhet och har arbetat med kommunikation,...


Läs mer om Modig Kommunikation och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Modig Kommunikation

Augustendalsvägen 31
131 52 Nacka Strand

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Konflikthantering - Företagsanpassad!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 14 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Konflikthantering - Företagsanpassad från Modig Kommunikation, fyll i dina uppgifter: