Konflikthantering

Aktivt Ledarskap, i Helsingborg
Längd
1 dag
Längd
1 dag
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Konflikthantering

Bli tryggare som chef och ledare

Endagsutbildningen inom konflikthantering ger dig möjlighet att bli tryggare som chef och ledare i att hantera och förebygga konflikter på individ, grupp och organisationsnivå genom att förstå konfliktens mekanismer. 

Utbildningen: Konflikthantering

Under dagen lär du dig modeller och tekniker för att hitta lösningar i uppkomna konflikter mellan tex medarbetare och grupper. En praktisk kurs som ger dig strategier för att skapa en klar och tydlig kommunikation i och under en konflikt. Du får verktyg och träning i att bedöma, skatta och värdera konflikten, utifrån denna kartläggning för du verktyg för hur du skall kommunicera, agera och handla i uppkommen konfliktsituation.   

Endagsutbildningen är en möjlighet för dig som vill djupdyka och utveckla dig själv inom visst område utan att gå en längre bredare utbildning. 

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som i din arbetsvardag kommer i kontakt med olika konfliktliknande situationer. Under utbildning med fokus på konflikthantering får du metoder och verktyg för att kunna vara en konstruktiv kraft när konflikter uppstår.

Kursinnehåll

Kursen har fokus på hur du som chef och ledare hanterar konflikter och vilken konfliktstil du använder för att skapa tillit och förtroende för att lösa konflikten på individen, gruppen och verksamhetensnivå på bästa sätt som skapar den goda arbetsplatsen.

  • Reaktioner i mötet av konflikter
  • Orsaker och uppkomst – Vad är orsaken till att konflikter uppstår?
  • Konflikter på individuell- eller gruppnivå
  • Gruppens utveckling relaterat till konflikter
  • Min konfliktstil
  • Analys utav konflikten
  • Hur man skapar lösningar för framtiden

Upplägg

  • 1 dags utbildning
  • Praktisk träning i konflikthantering
  • Utgår från verkliga case i din arbetsvardag.

Du får möjligheten att reflektera kring hur du själv reagerar i en konflikt, diskutera olika perspektiv med andra kursdeltagare och träna på kartläggning och hur du konstruktivt skall lösa konflikten.

Investering

7 900 kr/deltagare.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Konflikthantering, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Aktivt Ledarskap
Lilla Garnisionsgatan 41
254 67 Helsingborg Skåne

Skapat ledare sedan 2002

Aktivt Ledarskap Sverige AB har sedan starten 2002 arbetat med att utveckla och utbilda företag att leva efter sina värderingar. Det viktigaste är att förankra allt utvecklingsarbete ner till varje ledare och varje enskild medarbetare. En fungerande organisation som samarbetar...

Läs mer om Aktivt Ledarskap och visa alla utbildningar.

Highlights