Ida utbildade sig till sitt drömyrke på distans

Ida distansutbildade sig till sitt drömyrke

Idas framtida vision är att arbeta som HR-specialist och då ville hon läsa en distansutbildning för att nå hennes mål. HR är långt ifrån det yrket hon jobbar med nu som är inom produktionen i ett stort världsledande företag. Hon hade inga förkunskaper eller erfarenheter inom HR sedan tidigare och ville utveckla sig till ett yrke där hon kunde jobba med människor.

Ida vill jobba med människor och distansutbildat sig till HR-specialist

”Det är att jag alltid har velat att jobba med människor men har inte vetat på vilket sätt. Och de här åren som jag har jobbat på Volvo där jag är idag har jag liksom funderat på vad jag vill. Och jag har alltid velat att jobba med människor men inte liksom inom vilken bransch så.” reflekterade Ida tillbaka om varför hon började spana på att utbilda sig.

Krävde att kunna läsa på distans då hon jobbade samtidigt

Hon ville få en grundläggande distansutbildning som kunde hjälpa henne få sitt första HR jobb. Ida jobbar nu kvällsskift och det krävde att hon kunde läsa helt på distans för att hon skulle kunna utbilda sig. ”Jag behövde ha en distansutbildning som var på 100% eftersom att jag jobbar heltid annars. Så det krävdes ju att det var inga fysiska träffar utan att jag kunde sitta hemma helt och hållit.”

Ida är inte ensam i sin situation. ”Det är ganska vanligt idag med distansutbildningar att folk redan har ett jobb medan de kanske dels har ett HR jobb men behöver en utbildning i grunden eller som jag att vill jobba med HR men inte kan vara studieledig helt så att det finns alternativ. Och det är nog väldigt bra.”

Cadys upplägg passade henne bra

Hon hittade Cady genom att söka på distansutbildningar på nätet då hon var nyfiken på vad det fanns för olika alternativ. Hon kom in på Cadys hemsida och såg att det fanns en HR-specialistutbildning. Där läste hon lite recensioner och tyckte att upplägget verkade väldigt bra. ”Man läser i sin egen takt och det är inte så många utbildningar som erbjuder det. Jag tänkte att det var väldigt bra. Flexibelt. Att man själv bestämmer i vilken takt man ska läsa, vilket var en förutsättning för mig för att jag skulle kunna läsa eftersom jag har ett jobb på 100% vid sidan av.”

Hon tittade på flera olika alternativ men valde att läsa hos Cady då upplägget passade henne och hon hade läst de positiva recensionerna. ”Jag läste vad andra tycker om er och det var väldigt viktigt för att när man betalar för en utbildning och ger sig in i det vill man ju vara säker att andra också har varit nöjda.”

"För att jag läste mycket vad andra tyckte om er och det var enbart positivt.”

Enkelt och pedagogiskt upplägg

Ida hade aldrig läst en distansutbildning tidigare och funderade mycket i början. ”Man har ändå gett sig in på någonting nytt liksom men jag tyckte att det flöt på jättebra från början.”

Ida tyckte också att utbildningen var väldigt enkelt att ta till sig och att materialet var pedagogiskt. ”Det var så enkelt också. Och det var också en förutsättning om man ska sitta ensam och klara av det att det är liksom lite förenklat att man klarar av det själv och inte behöva någon som förklarar hela tiden. För det var väldigt pedagogiskt upplagt tycker jag och tydligt.”

Kurslitteraturen är en viktig del av utbildningen och Ida kände att den fungerade bra. ”Böckerna är väldigt pedagogiska och eftersom man sitter hemma och läser så behöver de ju vara så att man förstår dem liksom. De är lättlästa och de tar med det väsentliga som man behöver lära sig. De är inte onödigt krångliga.”

Hon uppskattade även de live webbinarierna som ingick i hennes utbildning. ”Jag tycker mycket om att skriva så det passar mig med inlämningsuppgifter men det är ändå viktigt för mig att öva muntliga presentation så det var superbra.”

“Man behöver inte vara rädd för att sitta hem och inte förstå. Man får allt det hjälp om man behöver det.”

Uppskattade att ha sin mentor som stöd

Under utbildningen hade Ida sin egen mentor, Anki, som hjälpte henne. ”Man får allt det hjälp om man behöver det. Och det är nog många som kan skrämmas av det när det är distansutbildningar att de inte har en lärare att fråga nära till hands. Men man får ju snabbt svar så det har aldrig varit några problem.”

Hon var väldigt nöjd med det stödet hon fick av sin mentor. ”Man får den hjälp man behöver av sin mentor. Man får bra feedback. Jag tyckte att det var väldigt snabb återkoppling när jag behövde hjälp med någonting, om det var en uppgift jag inte förstod i någon kurs så fick jag väldigt snabbt svar från min mentor.”

Distansutbildat sig till sitt drömyrke – på väg mot sin framtid

Nu söker Ida jobb inom HR och har även stött på en rekryterare som hade en kollega med Cadys utbildning. Hon känner att utbildningen har gett henne det som hon behöver och att det inte har varit några konstigheter när hon sökte jobb. ”Jag var lite orolig för det men de flesta läser på högskolan här, personalvetarprogrammet, typ på universitetet eller så där men det har inte varit några problem.”

Cadys bredda HR-specialistutbildning uppfyllda hennes behöv.

”Den täcker jättemycket av HR. Det är liksom en bredd utbildning. Man får grundläggande kunskaper inom många olika områden.”Läs mer om Cady Utbildningar

Beställ mer information


Beställ information

Fyll i formuläret om du vill komma i kontakt med Cady Utbildningar och veta mer om deras utbildningar.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.