E-LEARNING Trygg arbetsmiljö: Konflikthantering, Hot och Våld

TS Utbildning , Distans
Längd
1-3 timmar
Nästa kurstillfälle
Löpande starter se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Längd
1-3 timmar
Nästa kurstillfälle
Löpande starter se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Lär dig konflikthantering samt hot & våld hos TS Utbildning

Många medarbetare möter andra människor i sin yrkesroll. Det gör dem till mer eller mindre utsatta för konflikter, hot och våld. Denna utbildning fokuserar på att ge kompetens och praktisk förmåga att hantera svåra situationer som kan uppstå. Dels genom olika praktiska modeller och verktyg för konflikthantering. Men även genom att lära känna sin egen förmåga och de känslor som ofta är förknippade med konflikter och andra känslostarka och plötsliga situationer.

Utbildningen ger även deltagarna grundläggande kunskap om konflikthantering och kommunikation samt viktig förståelse för motpartens behov och agerande. Kompetens inom dessa områden ger medarbetarna bättre förmåga att upprätthålla verksamhetens rykte och varumärke hos kunder och samarbetspartners. Utbildningen innehåller även en övergripande juridisk genomgång samt metoder att bemöta och stötta medarbetare som utsatts för hot och våld.

Hot & våld kostar från 12.900 kr/år för mindre verksamheter med upp till 50 deltagare.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Löpande starter

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Svenska

Målgrupp

Denna trygghetsskapande E-learning syftar till att ge deltagare och verksamheter en tryggare arbetsmiljö genom kompetens att hantera konflikter, hot och våld. Med en E-learning som personal kan genomföra dygnet runt under årets alla dagar möjliggörs för verksamhetsledningen att klara de lagkrav som finns för att all personal ska få utbildning i säkerhet relevant för arbetsplatsen.

Kursinnehåll

GRUNDLÄGGANDE KUNSKAPER

Vad är mental gränsdragning? Vilka delar i vår kommunikation är viktiga i olika situationer? Hur påverkar stress vår handlingsförmåga? Vad består en konflikt av och hur kan vi lösa dem på bästa sätt?

FÖRMÅGA ATT FÖREBYGGA

Hur förbereder vi oss för att kunna agera korrekt i svåra situationer? Hur kan ett aktivt säkerhetsmedvetande göra oss mer trygga? Hur kan vi enkelt men kvalitativt göra riskanalyser?

KONFLIKTHANTERING

Hur kan vi använda olika tekniker och verktyg för att lugna personer i affekt? Hur bör vi agera i olika steg i en konflikt? Hur kan vi förstå motpartens perspektiv?

AGERANDE KOPPLAT TILL JURUDIK

Hur ska vi praktiskt agera om någon hotar oss? Vad är ett ofredande enligt juridiken och hur bemöter vi sådana beteenden? Hur agerar vi för att undvika våldsamma situationer?

Upplägg

All personal har tillgång till utbildningen dygnet runt, året om. 

Investering

E-Learning tecknas som årsabonnemang med service, support och kontinuerliga uppdateringar.

Hot & Våld kostar från 12.900 kr/år för mindre verksamheter med upp till 50 deltagare. Då ingår både en huvudutbildning, en kortare repetitionsutbildning samt en enkel administratörspanel där ledningen kan se att all personal genomfört eller repeterat denna viktiga utbildning minst årligen. Det är mycket trygghet från 150kr per deltagare och år.

Kursledare

Vi har lång erfarenhet av ledning och utbildning inom Polismyndigheten, Försvarsmakten, handels-branschen, kommunal verksamhet och svenska skolan.

Examen, diplom m.m.

BEKRÄFTELSE PÅ DIN KUNSKAP

Både du och din ledning kan årligen få bekräftelse på att du behärskar dessa viktiga kunskaper.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om E-LEARNING Trygg arbetsmiljö: Konflikthantering, Hot och Våld, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Highlights