Visa utbildning.se som: Mobil

Uppsägning och avskedande av personliga skäl

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
Nästa tillfälle: 2019-05-23 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Situationer när en anställning avslutas på grund av personliga skäl är oftast juridiskt svårbedömda. För den arbetsgivare som felaktigt hanterar en uppsägning av personliga skäl eller ett avskedande kan det innebära en utdragen och kostsam rättsprocess.

För att på ett adekvat sätt kunna avgöra om de skäl som åberopas motivera en uppsägning eller ett avskedande är det viktigt att ständigt vara uppdaterad. I kursen kommer aktuell praxis därför löpande att beaktas.

Kursen Uppsägning och avskedande av personliga skäl fokuserar på misskötsamhet, illojalitet, kompetensbrister, sjukdom inklusive missbruksproblematik samt brottslighet både inom och utom tjänsten.

Kursen vänder sig till dem som har grundläggande kunskaper inom, samt viss erfarenhet av, arbetsrätt och LAS, såsom arbetsrättsjurister, ombudsmän och personalansvariga inom privat och offentlig sektor, m.fl.

Föreläsare är advokat Stefan Flemström verksam vid Advance Advokatbyrå Stefan Flemström AB. Stefan har arbetat med arbetsrätt under mer än 20 år och är en mycket uppskattad föreläsare.

Investering

6 150 kr. Med JP:s kundrabatt endast 5 550 kr (exkl.moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Stefan Flemström

Stefan Flemström är innehavare av Advance Advokatbyrå i Täby. Stefan arbetar främst med arbetsrätt och kommersiell hyresjuridik. Förutom att driva ärenden som ombud åt klienter så arbetar han mycket med arbetsrättslig rådgivning, och även med arbetsrättsliga skiljemannauppdrag och uppdrag som särskild medlare i arbetstvister. Stefan undervisar även i arbetsrätt och annan civilrätt, bl.a. vid Stockholms Universitet. Skriver för JP Arbetsrättsnet och JP Arbetsmiljönet. 

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Uppsägning och avskedande av personliga skäl, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

JP Infonet anordnar juridiska utbildningar inom flertalet rättsområden, som till exempel socialrätt, miljörätt, fastighets- och entreprenadrätt, arbetsrätt, allmän förvaltningsrätt och skoljuridik. Samtliga utbildningar innehåller en genomgång av det aktuella regelverket på området och relevant praxis behandlas. Utbildningarna ger dig praktiskt viktiga kunskaper som du...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Uppsägning och avskedande av personliga skäl!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1192 recensioner
Alla recensioner för arrangören