Visa utbildning.se som: Mobil

Leda utan att vara chef

STQM Management
Kort om utbildningen
4 dagar
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

 Många leder kollegor utan att ha en formell chefsbefattning med ett definierat personalansvar, som till exempel i projektorganisationer. Det ställer stora krav att kunna använda egna och andras förutsättningar och resurser för att kunna leda människor mot ett gemensamt mål utan att ha formella mandat.

Att leda utan att vara chef ger kursdeltagarna grunderna i kommunikation och förståelsen för vilken påverkan det har på dem själva och andra. Dessutom erhåller de teorier och verktyg som ger dem ökad förståelse, både för sig själv och hur de kan leda och påverka andra. Genom praktiska övningar lär de sig använda coachning och feedback som naturliga verktyg och de lär sig även hantera konflikter.

Målgrupp

Ledare som inte har personalansvar, men som har eller kommer att få ansvar för att leda, stödja och utveckla enskilda medarbetare och grupper, t.ex. som projektledare, teamledare, gruppchef eller coach.

Utbildningen skräddarsys för grupper om minst fem personer. 

Kursinnehåll

Innehåll

  • Att leda utan att vara chef. Hur hanterar jag de utmaningar som finns i rollen?
  • Hur ger jag stöd och hur konfronterar jag utan att ha mandat?
  • Hur hanterar jag motstånd och ”besvärliga” medarbetare?
  • Att leda individer och grupper mot ett gemensamt mål. Hur påverkar jag genom att sälja in mina idéer?
  • Att leda olika individer olika utifrån uppgift och kompetens och utifrån deras olika roller i teamet.
  • Kommunikation och motivation. Ökad förståelse för individers olika sätt att kommunicera. Skapa möten som engagerar och genererar ansvarstagande.
  • Att ge feedback på ett utvecklande sätt.
  • Praktiska tips hur man leder i förändring.

Upplägg

Upplägg

Utbildningen består av en blandning av korta teoripass, praktiska övningar, egen reflektion, gruppdiskussioner och erfarenhetsutbyte. Vi använder olika case för att applicera kunskaper och öva färdigheter. Utbildningsuppdraget bör spridas ut under ett halvår för att ge möjlighet för kursdeltagarna att få tid till att träna på kursens olika teman.

Mellan varje utbildningstillfälle rekommenderar vi att kursdeltagarna träffas i s.k. lärteam som fångar upp reflektioner som de har fått under utbildningen men även hjälper varandra med att arbeta med hemuppgifterna. Mellan varje utbildningsträff erbjuds kursdeltagarna individuell coaching av kursledaren via telefon för att hjälpa till att hjälpa och stödja kursdeltagarnas utmaningar i sin yrkesroll.

Det är även lämpligt att erbjuda kursdeltagarna relevant kurslitteratur eftersom det visar sig förstärka lärandet (se bifogat flödesschema). Alla teorier och modeller som presenteras under kursen är evidensbaserade och bygger på många års beprövad erfarenhet. Det upplägg som presenteras i denna offert kan självklart förändras (förkortas respektive förlängas) allt efter ert behov och önskemål.

Tid & plats

Praktisk information

Utbildningen är företagsanpassad. Kontakta oss för en offert om ni är minst fem personer från er organisation som vill gå!

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Leda utan att vara chef, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kursdeltagare
(5)
Otroligt bra utbildning och bra verktyg som skapat vi-känsla
Kursdeltagare
(4)
Mycket givande och väl anpassat för vår organisation.
Kursdeltagare
(4)
Bra med konkreta case, tydliga metoder och handledning. Nöjd!

STQM Management

STQM Management

Vi älskar motivation och engagemang STQM är ett konsultföretag som arbetar med att kompetensutveckla individer och organisationer. Vi anser att engagerade och motiverade medarbetare och chefer är organisationens viktigaste resurs. Kompetensutveckling måste därför vara optimalt och individuellt utformad och anpassad för...


Läs mer om STQM Management och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

STQM Management

The Park
Magnus Ladulåsgatan 3
118 65 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 27 recensioner.
Alla recensioner för arrangören