Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Att leda utan att vara chef

Chefakademin – tidigare Mgruppen, i Stockholm (+1 orter)
Längd
2+2 dagar + 1 halvdag
Pris
29 950 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
30 september, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
2+2 dagar + 1 halvdag
Pris
29 950 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
30 september, 2024 (+3 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Beskrivning av: Att leda utan att vara chef

En chef måste du följa – en ledare vill du följa. Det kan vara svårt att förklara vilka egenskaper som en gör en person till ledare. Ledaren har förmågan att få andra att vilja följa i samma spår. Alla goda ledare är inte ”födda till ledare” men alla kan utvecklas i sitt ledarskap under förutsättning att viljan finns.

Att vara ledare utan personalansvar kan vara utmanande, men också spännande och roligt. Mgruppens utbildning Att leda utan att vara chef är framtagen för dig som är till exempel teamledare, projektledare eller coach.

Genom ökad kunskap om ledarskap samt utrymme att öva på det, kommer du växa enormt i ditt ledarskap. Utbildningen sätter ditt personliga ledarskap i centrum, vilket innebär att det i första hand är du själv som är instrumentet. Det gör att du har med dig insikterna du fått under utbildningen livet ut.

Om du vill utvecklas i din karriär gäller det att hela tiden arbeta med din kompetensutveckling, där ledarskap är högst relevant. Syftet med Att leda utan att vara chef är att du ska få grunden för ett personligt och effektivt ledarskap. Vår utbildning ger dig bland annat:

 • Förståelse för hur personlig utveckling är centralt för ditt ledarskap
 • Möjlighet att undersöka och definiera vilken typ av ledare du vill vara
 • Tid och utrymme för reflektion kring och erfarenhetsutbyte med de andra deltagarna
 • Kunskaper om grundläggande ledarskapsteorier- och verktyg
 • Tillgång till en digital lärplattform för förlängt lärande

Personligt ledarskap

Eftersom grunden i ledarskap är du själv, har utbildningen ett stort fokus på utökad självkännedom och att leda dig själv. En ledare som har god självkännedom har bättre förutsättningar att leda andra och på så sätt leda verksamheten.

Även om du kan ta till dig information om ledarskap utifrån, utvecklas ett personligt förhållningssätt till ledarskap när du förstår dig själv. Det innebär att när du får större självinsikt kan du även utvecklas som ledare. Därför går personligt ledarskap hand i hand med personlig utveckling.

Kommande kursstarter

Välj mellan 3 kursstarter

30 september, 2024

 • Öppen utbildning
 • Stockholm

3 oktober, 2024

 • Öppen utbildning
 • Göteborg

7 november, 2024

 • Öppen utbildning
 • Stockholm

Utbildningens innehåll

Delar ur innehållet:

 1. Att ge och ta emot feedback
 2. Vad kännetecknar en effektiv grupp och hur tar man sig dit?
 3. Anpassa ditt ledarskap efter olika situationer
 4. Coachande ledarskap och öppna frågor
 5. Konflikthantering och svåra samtal

Upplägg

Denna utbildning ges i flera olika format – på distans, i klassrum under dagtid och i intensivupplägg med övernattning. Välj det som passar dig och ditt inlärningssätt bäst!

Vi vill att deltagare och arbetsgivare skall få så stor nytta som möjligt av ert utvecklingsarbete tillsammans med Mgruppen. Utöver de lärarledda sammankomsterna inkluderar ledarprogrammet därför också ett ramverk med uppgifter före, under och efter utbildningen. De deltagare som får mest ut av sitt engagemang är de som fortsätter att arbeta aktivt med nya idéer och tillvägagångssätt när de kommer tillbaka till sin arbetsplats.

Tyngdpunkten på att träna under alla kursdagar ska ge förutsättningar att kunna omsätta kursens innehåll i handling direkt – för ett mer effektivt ledarskap.

Målgrupp

Att leda utan att vara chef vänder sig till dig som är en formellt utsedd ledare, utan att vara chef. Skillnaden är att som chef har du en titel från din arbetsgivare, medan som ledare är det ditt inflytande över gruppen som är kärnan, då du saknar chefsmandat. Denna utbildning riktar sig främst mot ledare som har ansvar för budget och/eller resultat.

Reflekterar du kring frågor som hur man går från att vara en i gänget till att leda gruppen? Vad kännetecknar en bra ledare och hur vill jag utöva mitt ledarskap? I vilka situationer är det lämpligt med ett coachande förhållningssätt, och när passar det bättre med tydliga instruktioner? På vilket sätt kan jag använda kommunikation som ett ledarverktyg, så att den får önskad effekt? Då är detta program perfekt för dig.

Mat & logi

Kost och logi tillkommer med totalt 6250kr, varav 2500kr avser kost och 3750kr avser logi. Priser exklusive moms. 

Vid utbildning på dagtid tillkommer kost med 1700 kr (exklusive moms).

Erbjudande

Ibland sker oförutsedda händelser. Du kan bli akut sjuk eller drabbas av olycksfall. När du bokar denna utbildning har du möjlighet att komplettera med avbokningsskydd – en trygghet både för dig och för företaget/organisationen.

Kursledare

Anna Olcén

Anna Olcén har lång erfarenhet av att coacha och utbilda ledare kring verktyg, modeller och förhållningssätt. Annas chef- och specialisterfarenhet inom human resources fokuserar på ledar- & organisationsutveckling, coaching, kommunikation och performance management. Hennes erfarenheter är ovärderliga i skräddarsydda utvecklingsinsatser och spänner över flertalet branscher såsom media, IT- & management konsulting, advokatbyrå, medicinsk teknik och bank & försäkring.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Att leda utan att vara chef, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 51 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
4/5
Anna B
02 jul 2018
Grundläggande ledarskapsprogrammet

4 av 5

5/5
Jenny K
26 jun 2018
Grundläggande ledarskapsprogrammet

5 av 5

5/5
Josefin L
25 jun 2018
Grundläggande ledarskapsprogrammet

5 av 5

Highlights