Visa utbildning.se som: Mobil

Arbetsrätt bas Del 1

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 200 SEK exkl. moms
Onlineutbildning
   
Distans
Svenska

Kursbeskrivning

Vad är viktigt att tänka på för dig som arbetar som chef eller inom HR inför och under en anställning? Med vår webbkurs Arbetsrätt bas Del 1 rätar vi ut eventuella frågetecken och lär dig det som du behöver kunna för att undvika kostsamma misstag.

Arbetsrätten är ett minst sagt snårigt område, och för att göra rätt krävs både kunskap i och förståelse för de arbetsrättsliga lagarna, kollektivavtalens verkan och de fackliga organisationernas rätt till information och medbestämmande. Med kursen Arbetsrätt bas vill vi ge dig grundläggande kunskap om vad som gäller inför, under och i samband med en avslutande anställning så att du undviker kostsamma misstag och missnöjda medarbetare. Kursen består av Del 1 och Del 2.

Om Del 1


I den första delen går vi bland annat igenom hur anställningsavtal ingås, vilka anställningsformer som finns och regler om arbetstid. Det är en praktisk grundkurs för dig som är arbetsgivare, chef eller jobbar inom HR och vill lära dig mer om reglerna på arbetsrättens område. Det spelar ingen roll om du jobbar inom privat eller offentlig sektor.

Del 2 tar sikte på avslutande av anställning.


Kursinnehåll

  Den svenska modellen
  Unionen
  Diskriminering
  Medbestämmande
  Arbetsledningsrätt och lojalitetsplikt
  Arbetstid
  Ledighet

E-learning på dina villkor

Webbkursen är indelad i olika avsnitt och är ungefär två timmar lång. Du gör kursen i ditt eget tempo, när det passar dig. Varje avsnitt innehåller övningar med exempel från verkligheten. Här får du tänka till och välja det alternativ du tror är rätt. Du får också tillgång till det rättsliga material som tas upp i kursen.

Examination och kursintyg

Efter varje avsnitt gör du ett test, där du svarar på ett antal slumpmässiga flervalsfrågor. När du klarat alla avsnitt får du ett kursintyg.

Investering

1500 kr. Du får tillgång till webbkursen under 1 månad.

Kursledare

Jessica Deinoff

Jessica Deinoff är jurist med inriktning på arbetsrätt och arbetsmiljö. Jessica har varit på JP Infonet sedan 2006 och har bland annat publicerat en lagkommentar till lagen om anställningsskydd, LAS. Jessica har tidigare arbetat som redaktör på Thomson Fakta.

Jessica är redaktör för informationstjänsten JP Arbetsmiljönet samt arbetar med juridisk rådgivning. 

Kontakt

E-post: jessica.deinoff@jpinfonet.se
Telefon: 08 - 120 990 07

Karin Otterheim

Karin Otterheim är jurist med inriktning mot arbetsrätt och arbetsmiljö. Karin har arbetat på JP Infonet sedan 2017 och är ansvarig för tjänsten JP Arbetsrättsnet, lagkommentarerna på JP Infonet samt arbetar med juridisk rådgivning. Karin har tidigare skrivit för Infotorg Juridik samt arbetat med riskhantering på advokatbyrå.

Erfarenhet

2017–               JP Infonet AB
2016–2017      Infotorg Juridik AB
2014-2016       Quality & Risk Management, Mannheimer Swartling Advokatbyrå AB
2012-2013       Juridik på Universität Konstanz, Tyskland
2009-2014       Affärsjuridiska masterprogrammet, Linköpings universitet

Kontakt

E-post: karin.otterheim@jpinfonet.se
Telefon: 08- 20 990 31

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsrätt bas Del 1, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

JP Infonet anordnar juridiska utbildningar inom flertalet rättsområden, som till exempel socialrätt, miljörätt, fastighets- och entreprenadrätt, arbetsrätt, allmän förvaltningsrätt och skoljuridik. Samtliga utbildningar innehåller en genomgång av det aktuella regelverket på området och relevant praxis behandlas. Utbildningarna ger dig praktiskt viktiga kunskaper som du...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Arbetsrätt bas Del 1!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1192 recensioner
Alla recensioner för arrangören