Visa utbildning.se som: Mobil

Arbetsrätt I, online

Påhlmans Handelsinstitut
Kort om utbildningen
4 månader
4 875 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Löpande starter - Distans / Online
Onlineutbildning
   
Distans / Online

Kursbeskrivning

Arbetsrätt I, online

I denna kurs reder vi ut olika juridiska begrepp, gör djupdykningar i lagtexter och söker information via internet då lagar och regler ständigt förändras - vi går igenom grunderna på ett enkelt och praktiskt sätt. Arbetsrätten beskriver hur förhållandet mellan arbetstagare och arbetsgivare ska gå till.

Vi har en mängd varierande arbetsrättsliga lagar i Sverige: kursen passar dig som är intresserad av juridikens grunder inom arbetsrätt och dig i synnerhet som arbetar med löner. 
Kursen startar när det passar dig och du har tillgång till den under fyra månader från inloggningsdagen. Det ger dig friheten att studera när, var och hur mycket du vill under den perioden.
Minst en gång per vardag så får du svar på dina frågor av läraren via studieplattformen.

Utvärdering från deltagare Christina hösten 2019:

- "Är väldigt nöjd med kursen, upplägget var bra. Pia presenterade sig själv och välkomnade mig. Jag tyckte att Pia gav väldigt bra information och hon svarade snabbt när jag hade frågor. Hon rättade svaren och skrev kommentarer, vilket var jättebra: svarade jag  fel, gav hon inte svaret direkt utan man fick leta vidare på den aktuella sidan efter svaret. Toppen att kunna studera hemma i lugn och ro."

Kursens mål

Efter kursen har du goda kunskaper om hur förhållandet mellan arbetstagare och arbetsgivare ska gå till och du kan läsa och tolka lagtexter överlag, även de som är kopplade till lönerelaterade frågor. 

Målgrupp

Förkunskaper

Du behärskar svenska i tal och skrift vilket motsvarar godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, alternativt nivå B2 enligt Europarådets nivåskala (GERS).
Viss allmän kännedom om affärsverksamhet och lönehantering är önskvärd. 

Kursinnehåll

Innehåll

  • Vad är Arbetsrätt?
  • Arbetsrättsliga lagar
  • Ledighetslagar
  • Rättssystemet

Efter kursen får du ett intyg på dina kunskaper om du har genomfört alla delar och inlämningsuppgifter. Du kan också ta en extra tentamen – som godkänd får du ett certifikat vilket ger ytterligare tyngd åt ditt CV.

Fortsatta studier

Nästa steg

En direkt fortsättning för dig som vill bygga på dina kunskaper är Arbetsrätt II. Där studerar du ytterligare relevanta lagar och får en fördjupning i juridiska resonemang som du har nytta av i ditt arbete.

Om du vill lära dig mer om löner är Löneadministration I kursen för dig. I den kursen får du praktisera dina kunskaper i Arbetsrätt och du lär dig att göra löneberäkningar, både manuellt och med dataprogram. Kursen kan du läsa hos oss på dagtid, kvällstid eller parallellt med arbete som en onlinekurs.

Även Jöken, Juridisk översiktskurs, online är en naturlig fortsättning om du vill lära dig mer om våra lagar och regler i Sverige.

Upplägg

Så här går det till

I denna onlinekurs får du tillgång till interaktivt material bestående av undervisning via nedladdningsbara filer, övningsuppgifter och tydliga instruktioner genom text och bild. Vi tar upp några utvalda lagar och tolkar samt läser lagtexten.
I kursens samtliga kapitel finns ett avsnitt som heter Frågor & Svar, vilket fungerar som en studiecirkel. I detta avsnitt tas aktuella frågor upp och kan följas samt kommenteras av alla kursdeltagare i din grupp. Allt material och samtliga moment i onlinekursen är tillgängliga via din webbläsare i datorn och fungerar även via mobiltelefon och läsplatta. 

Du väljer tempo på kursen själv; halvfart, normal eller intensiv. Tidigast är du klar efter två - tre veckor och som längst kan du studera i fyra månader efter start och inloggning. 
Du meddelar läraren när du vill skriva tentamen och ni kommer överens om vilken dag och tid den läggs upp för dig i studieplattformen. Tentamen är tidsbegränsad till två timmar efter inloggning.

Anmälan
Vi tar emot anmälan löpande under året så du kan starta dina studier när det passar dig. (Under lov är den administrativa bemanningen något begränsad på skolan, då kan det ta lite längre tid för att få inloggningsuppgifterna. Våra onlinelärare arbetar dock som vanligt.)

Tekniska förutsättningar

Du har tillgång till egen dator. Vi rekommenderar den senaste versionen av webbläsare Google Chrome eller Firefox. Du ska kunna ladda ner och läsa filer som excel och pdf då det ingår i kursmaterialet.
För PC: Operativsystem Windows 10, 8 eller 7 i Windows.

Investering

Avgift

4 875 kronor inklusive moms (25 %).
Frivillig tentamen samt eventuell omtentamen ingår i priset.

Finansiering

I samarbete med Human Finans erbjuds förmånligt studielån. Välkommen in på Human Finans hemsida och följ de enkla instruktionerna alternativt ring 08 - 560 201 15.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du 6 % i rabatt på Bokus och 10 % i rabatt på Akademibokhandeln.

Kursledare

Våra lärare är aktivt yrkesverksamma inom de ämnen som de undervisar i. Regelbundna utvärderingar med deltagarna säkerställer att pedagogiken ligger på en hög nivå. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsrätt I, online, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut erbjuder utbildningar och kurser i Ekonomi, Juridik, Ledarskap och HR. Något som är unikt för Påhlmans Handelsinstitut är kombinationen av teori och praktik vilket uppskattas stort av våra studerande. Hög kvalitet och trivsel är en genomgående och viktig del av...


Läs mer om Påhlmans Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Påhlmans Handelsinstitut

Hagagatan 23 A (Box 19193)
104 32 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Arbetsrätt I, online!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 30 recensioner.
Alla recensioner för arrangören