Arbetsrätt I, online

Påhlmans Handelsinstitut, i Distans / Online
Längd
4 månader
Pris
4 875 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Löpande starter se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
4 månader
Pris
4 875 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Löpande starter se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Arbetsrätt I, online

Arbetsrätt I, online

Vi reder ut juridiska begrepp, gör djupdykningar i lagtexter och söker information via internet då lagar och regler ständigt förändras. Du lär dig grunderna på ett enkelt och praktiskt sätt. Kursen passar dig som är intresserad av juridikens grunder inom arbetsrätt och speciellt dig som arbetar med löner.

Arbetsrätten beskriver hur förhållandet mellan arbetstagare och arbetsgivare ska gå till. Vi har en mängd varierande arbetsrättsliga lagar i Sverige och du lär dig de flest förekommande.

 • Inom två arbetsdagar efter anmälan får du login.

Utvärdering från deltagare Christina:
- Är väldigt nöjd med kursen, upplägget var bra. Pia presenterade sig själv och välkomnade mig. Jag tyckte att Pia gav väldigt bra information och hon svarade snabbt när jag hade frågor. Hon rättade svaren och skrev kommentarer, vilket var jättebra: svarade jag fel, gav hon inte svaret direkt utan man fick leta vidare på den aktuella sidan efter svaret. Toppen att kunna studera hemma i lugn och ro.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Löpande starter

 • Onlineutbildning
 • Distans / Online

Lärarpresentation

Pia Eriksson arbetar som affärsutvecklare, produktspecialist och konsult. Hon föreläser om framtidens digitalisering, lön och arbetsrätt. Pia har även jobbat som chef, utbildningsansvarig, kvalitetsansvarig, produktspecialist och produktstrateg.

Mål

Efter genomförd kurs har du skaffat dig utmärkta kunskaper om hur förhållandet mellan arbetstagare och arbetsgivare ska gå till, och du kan läsa samt tolka lagtexter överlag, även de som är kopplade till lönerelaterade frågor. 

Kursens upplägg

Så här går det till

 • Du har tillgång till kursen under fyra månader från inloggningsdagen. Det ger dig friheten att studera när, var och hur mycket du vill under den perioden. 
 • Du får tillgång till interaktivt studiematerial bestående av nedladdningsbara filer, övningsuppgifter och tydliga instruktioner via text och bild. 
 • Minst en gång per vardag får du svar på dina frågor av läraren via studieplattformen.

Tekniska förutsättningar hittar du på Påhlmans hemsida.

Målgrupp

Förkunskaper: Du behärskar svenska i tal och skrift.

Kursinnehåll

 • Introduktion
 • Arbetsrätt
 • Arbetsrättsliga lagar
 • Ledighetslagar
 • Rättssystemet
 • Frivillig tentamen

Fortsatta studier

Nästa steg

 • En direkt fortsättning för dig som vill bygga på dina kunskaper är Arbetsrätt II. Där studerar du ytterligare relevanta lagar och får en fördjupning i juridiska resonemang som du har nytta av i ditt arbete.
 • Om du vill lära dig mer om löner är Löneadministration I kursen för dig. I den kursen får du praktisera dina kunskaper i arbetsrätt och du lär dig att göra löneberäkningar, både manuellt och med dataprogram. 
 • Även Juridisk översiktskurs - Jöken, online är en naturlig fortsättning.

När du bokar en fortsättningskurs inom ett halvår så erhåller du 10% i rabatt.

Investering

3 900 exklusive moms.
4 875 kronor inklusive moms (25 %).

 • Frivillig tentamen samt eventuell omtentamen ingår i priset.
 • Privatperson erbjuds möjlighet att delbetala.
 • I samarbete med Human Finans erbjuds förmånligt studielån.
 • Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du rabatt hos två bokhandlare.

Kursledare

 • Våra lärare är aktivt yrkesverksamma inom de ämnen som de undervisar i. Regelbundna utvärderingar med deltagarna säkerställer att pedagogiken ligger på en hög nivå. 

Examen, diplom m.m.

Efter kursen får du ett intyg på dina kunskaper om du har genomfört alla delar och inlämningsuppgifter. Du kan också ta en extra tentamen: som godkänd får du ett certifikat vilket ger ytterligare tyngd åt ditt CV.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsrätt I, online, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
4/5
Martha Pettersson
23 feb 2023

Bra innehåll begripligt flexibelt och smidigt

5/5
Chantale
20 feb 2023

Väldigt bra upplägg och webbplatsen är lätt att använda. Jag fick svar på mina frågor i korttid. Övningar/uppgifter rättas inom 2 eller 3 dagar. På början var jag lite rädd och...

Visa mer
5/5
Tina
19 sep 2022

Upplägget på utbildningen var bra. Bra med exempel och uppgifter, där man själv får ta hjälp av de olika lagarna och sedan skriva svaren. En del lagar och uppgifter var riktigt ...

Visa mer
Påhlmans Handelsinstitut
Hagagatan 23 A (Box 19193)
104 32 Stockholm

Påhlmans Handelsinstitut har satt fart på karriärer sedan 1881.  Vi är sedan mer än 140 år ett av Sveriges mest välrenommerade och populära utbildningsinstitut.
Hur kommer det sig?

Förutom en ständigt aktuell näringslivsnärvaro – vilken är lika självklar idag som när vi startade – ser vi att det beror på två enkla principer som alltid varit vägledande för vår verksamhet: Vi erbjuder ett yrkesinriktat studieutbud av högsta klass...

Läs mer om Påhlmans Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Highlights