Personuppgifter inom hälso- och sjukvården – vad gäller?

Blendow Lexnova, Distans
Pris
1 995 SEK exkl. moms
Pris
1 995 SEK exkl. moms
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Hantering av patientuppgifter är ett område som har fått stor uppmärksamhet av IMY inom ramen för sitt tillsynsarbete, både före och efter ikraftträdandet av GDPR. Utöver GDPR behöver vårdgivare och andra verksamheter som kommer i kontakt med patientuppgifter beakta reglerna inom hälso- och sjukvårdsområdet, till exempel patientdatalagen och patientsäkerhetslagen.  

Kursinnehåll

Under webbinariet reder Johan Sundberg, Johan Thörn och Fredrik Eråker ut vilka regelverk som blir aktuella vid hantering av patientuppgifter. Särskilt fokus på rättsliga grunder och undantag, tillåtna ändamål, säkerhet för personuppgifter, sekretess och ansvarsroller. Du får en genomgång av senaste praxis och tillsynsbeslut inom hälso- och sjukvården som rör personuppgifter, inte minst kammarrättens dom i den uppmärksammade 1177-läckan.

Ur innehållet:

  • Vilka regler som behöver följas vid hantering av patientuppgifter
  • Hur reglerna kopplat till patientuppgifter förhåller sig till varandra
  • Kammarrättens dom i 1177-målet
  • Praktiska tips och råd för att underlätta laglig användning av patientuppgifter 

Målgrupp:

Bolagsjurister, dataskyddsombud, dataskyddsspecialister, advokater och jurister med inriktning mot dataskydd samt IT-chefer.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Personuppgifter inom hälso- och sjukvården – vad gäller?, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Blendow Lexnova
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

Juridisk kompetensutveckling för jurister och beslutsfattare

Som yrkesverksam jurist eller beslutsfattare är det viktigt att hålla sig uppdaterad inom juridiken som ständigt förändras. På Lexnovas online-seminarier får du träffa landets ledande juridiska experter som ger sitt perspektiv på rättsutvecklingen och delar med sig av ovärderlig know-how....

Läs mer om Blendow Lexnova och visa alla utbildningar.

Highlights