Visar 1-25 av 82 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 82 träffar

Varför gå en managementutbildning?

Kanske är du en ledare som har behov av att bredda din kunskap eller så är du på väg in i en roll som kommer att kräva nya kunskaper, då kanske du funderar på en managementutbildning? Som ledare ställs höga krav på din förmåga att se och förstå helhetsperspektiv för att styra företaget i rätt riktning och säkra upp för framtiden. Det krävs att ledningen tar in många perspektiv i sitt beslutsfattande såväl ekonomi, personal, marknadsföring och kommunikation kan vara avgörande för att uppnå lyckade resultat. 

Under en managementutbildning så får du en djupare förståelse för styrning, resursfördelning och utvärdering inom organisation och företag. Det kommer att hjälpa dig som ledare, eller blivande ledare, att hitta rätt strategier och taktiker för att nå företagets mål. En annan viktig kunskap som du kommer att få med dig är hur du analyserar det ständigt skiftande konkurrensläget och lägger fokus på era utvecklingsområden. 

Med en managementkurs är du bättre skickad att möta motgångar och leda företaget i rätt riktigt. Utöver värdefull kunskap från proffs i branschen så kommer du att möta andra deltagare som du kan utbyta erfarenheter med. De praktiska momenten under utbildningen kommer att hjälpa dig att praktiskt applicera de kunskaper som du får med dig.

Vad innehåller en managementutbildning?

Det finns ett stort urval av managementutbildningar med olika inriktningar för att passa alla behov. Vanligast är de som inriktar sig mot industri och affärsliv, men det finns även managementutbildningar för dig inom idrott och offentlig förvaltning. I urvalet hittar du utbildningar på såväl svenska som engelska. 

Vanliga ämnen på en managementutbildning är:

  • Målstyrning
  • Uppföljning
  • Beslutsanalys
  • Verksamhetsutveckling
  • Ledarskap

Managementrollen 

I management rollen ligger ett stort ansvar att skapa förtroende hos många parter såväl inom som utanför företaget. Att mista förtroende eller fatta fel beslut kan få stora konsekvenser som kan påverka många individer. Arbetet innebär många utmaningar och förutsättningarna är ständigt i förändring. Nya konkurrenter tillkommer och gamla försvinner. Utöver det finns en ständigt skiftande omvärld som företagen har att förhålla sig till. Det är ett ansvar som många kanske kan rygga tillbaka för men med rätt person och kunskap kan framgångarna vara oändliga. Oftast återfinns dessa experter på helhetsperspektiv i företagsledningarna runt om i sverige och i världen. 

Det kräver oftast gedigen erfarenhet, kunskap och mod för den här typen av yrkesroll. Utöver det måste du hela tiden vara på tårna redo att agera när omständigheterna skiftar. Att ha is i magen i rätt situationer och att gasa när det behövs är en konstform som en duktig ledare behärskar.

Framtiden inom management

Det finns ett ständigt behov av ny kunskap och perspektiv. Med en managementutbildning så har du en värdefull tillgång i din nuvarande eller framtida roll. Så antingen om du behöver uppdatera dina kunskaper eller lära dig mer så hittar du ett stort urval av utbildningar som kan passa dig. 

Den vanligaste karriärvägen är att man i takt med att man behärskar ledningen inom mindre företag, och blir duktig på det, efterfrågas till ledningarna i större bolag. Så oavsett om du är i början av din karriär inom management eller på väg framåt så har vi samlat ett stort urval med utbildningar som passar dig!

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Reportage
Mercuri International Sverige
Framgångsrika utbildningar för framgångsrika ledare

Vill du som ledare må bra och få andra att må bra? Vill du kunna kommunicera och använda din egen personlighet i din ledarstil? Mercuri International har utbildningar för alla chefer kort sagt, som vill bli bättre ledare.

Läs mer
Om Mercuri International Sverige
Mercuri tar försäljningen till en högre nivå

En bra säljare kan bli ännu bättre!

Mercuri International Business School har både korta och långa säljutbildningar som ger dig verktygen att forma din egen framtid. Du väljer själv när du vill ta steget...Är du redo?

Läs mer
EuroAcademy var som ett andetag ...
EuroAcademy

Elena Aylott, Head of Global Employee Experience, på Oriflame har under flera år haft en coach och erfarit värdet av coaching. När vi frågar henne om varför man behöver en coach svarar hon eftertänksamt.

EuroAcademy
Om Karolinska Institutets Uppdra...

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning levererar kompetensutveckling för landsting, kommun och företag – framför allt inom vård, omsorg och hälsa – och verkar för utveckling i hälso- och sjukvården samt för ett friskare samhälle.

Läs mer