Vad kostar en ledarskapsutbildning?
13 jul 2023

Vad kostar en ledarskapsutbildning?

På utbildning.se hittar du ett stort urval av ledarskapsutbildningar. Vissa är gratis medan andra kan kosta upp till flera hundra tusen kronor. Vad som skiljer utbildningarna och priset åt beror på en rad olika faktorer så som exempelvis målgrupp, utbildningslängd och förkunskaper. Ta reda på mer kring vad en ledarskapsutbildning kostar i vår genomgång nedan.

Det finns mängder med olika ledarskapsutbildningar på utbildning.se, allt för att du ska hitta den inriktning som passar just dig. Inom ledarskapsområdet finns flera olika inriktningar, bland annat Utveckling av Grupp och Ledare (UGL), Ny som chef, självledarskap, coachande ledarskap och många fler. Det finns således ett stort kostnadsspann mellan alla hundratals ledarskapsutbildningar som du hittar här på utbildning.se.

Hitta din ledarskapsutbildning här

Vad kostar en billig ledarskapsutbildning?

En ledarskapsutbildning kan som nämnt vara allt från gratis till att kosta betydligt mycket mer. Oftast beror det på hur mycket som lärs ut och på vilken nivå. En ledarskapsutbildning behöver inte kosta speciellt mycket, framför allt inte för dig som vill lära dig om ledarskap från grunden genom en kortare introduktion. En stor avgörande faktor för priset på utbildningarna är målgruppen.

Hitta billiga ledarskapsutbildningar

När du ser ett pris på en utbildning är det därför viktigt att du förstår vem utbildningen riktar sig till. Riktar den sig till dig som är nyfiken på ledarskap och som vill lära dig mer eller till dig som ska bli VD för en börsnoterat bolag? De billigaste utbildningarna inom ledarskap är allt som oftast utbildningar som riktar sig till dig som vill kunna gå utbildningen online och inte vill betala mer än ett par tusenlappar för utbildningen.

Fler ledarskapsutbildningar

Om du är villig att betala mer för en ledarskapsutbildning så finns det hundratals utbildningar som kan kosta upp till 80 000 kronor. Utbildningar som kostar lite mer riktar sig nödvändigtvis inte bara till privatpersoner utan även till företag som kan köpa in utbildningar till sina anställda.

Det finns även mängder av olika nivåer på utbildningarna, och de passar därför alla från dig som är ny som chef tilldig som vill lära dig att leda utan att vara chef. Det finns även utbildningar inom kommunikativt ledarskap och utbildningar som riktar sig till personer som redan sitter på chefspositioner där man får träffa jämlikar och byta ovärderliga erfarenheter.

Ledarskapsprogram

På en tredjenivå hittar vi exklusiva ledarskapsprogram som genomförs på universitet eller högskola. På den här nivån kan en utbildning kosta upp emot 450 000 kronor och de riktar sig oftast till personer med längre yrkeserfarenhet. På den här typen av utbildningar kommer man oftast komma i kontakt med ett större nätverk av ledare och beslutsfattare som du mycket väl kommer kunna dra nytta av under och efter den genomförda utbildningen.

Utbildningarna på den här nivån framtidssäkrar ditt ledarskap, ökar din samtidskompetens och ger nya perspektiv och fördjupning. Efter avslutad utbildning har du lärt känna ett nytt chefsnätverk och känner förhoppningsvis större trygghet och mer handlingskraft i ditt beslutsfattande.

Till ledarskapsprogram

Senast uppdaterad: 13 jul 2023
Max Jacobsson
Site Manager

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2023-06-20

7 TED Talks som inspirerar ditt ledarskap

Att leda andra människor kan vara utmanande. Du ska inte bara leda dina medarbetare, du ska också motivera och coacha dem att bli bättre. Det är inte alltid det lättaste. För att hjälpa dig har vi här samlat 7 motiverande och insiktsfulla TED Talks från några av världens främsta ledarskapsföreläsare. Ibland kan allt som behövs vara lite inspiration!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-29

PT i ledarskap - om att ha en egen coach

Vilket värde har egentligen en coach för den personliga utvecklingen? I denna artikel möter du personer som beskriver sina erfarenheter av coaching, både människor som haft en coach men också verksamma coacher.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-04-28

10 utbildningar som gör dig till en bättre ledare

Få tips på utbildningar inom ledarskap! Kolla in vår lista över utbildningar som gör dig till en bättre ledare.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨