Topp 10 inom ledarskap

Vill du utveckla dina ledarkunskaper? Här har vi samlat de tio populäraste utbildningarna inom ledarskap 2024!

Fyra kollegor sitter vid ett konferensbord och en person står vid en whiteboard-tavla

Att vara ledare kan innebära många olika utmaningar och avvägningar. Som chef ska du kunna hantera relationer, förhålla dig till uppsatta ramar, leverera resultat och leda teamet i rätt riktning. Oavsett om du är ny som chef eller har några års erfarenhet kan det vara bra att kompetensutveckla dig med jämna mellanrum.  

Kanske vill du lära dig mer om kommunikativt ledarskap eller hur du kan leda utan att vara chef? Här har vi samlat de tio mest populära ledarskapsutbildningarna på utbildning.se 2024.

1

Säkerhetschef – Diplomutbildning

SSF Stöldskyddsföreningen

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 27 dagar

💰   Kostnad: 99 500 sek

💬   Snittbetyg: 4,2 (baseras på 208 recensioner)Säkerhetschefen har en viktig roll

På senare tid har säkerarbetet förändrats och består idag av mer än de traditionella säkerhetsområden som till exempel fysisk säkerhet och informationssäkerhet. Framtidens säkerhetschef behöver därför hela tiden vara öppen för nya utmaningar. Det innebär att du bland annat behöver kunna omvärldsbevaka, följa med i den tekniska utvecklingen och kunna analysera och bedöma risker och hotbilder.  

Utbildningen sträcker sig över ett år och motsvarar totalt 27 utbildningsdagar. Att diplomera dig som säkerhetschef är din kvalitetsstämpel som visar att du håller dina kunskaper aktuella.  

Läs mer här


2

Socialpedagog

Expressa Utbildningscenter

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: Egen takt

💰   Kostnad: 21 900 sek

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 4 recensioner)


Hjälp människor i utsatta situationer

Idag finns det stor efterfrågan på kompetens inom det socialpedagogiska området, bland annat som behandlingsassistent, behandlingspedagog eller socialpedagog. Under utbildningen får du de verktyg och kunskaper som behövs för att kunna arbeta med människor i olika utsatta situationer. Du kommer att utveckla dina kommunikativa och pedagogiska färdigheter och få konkreta metoder och verktyg för att kunna arbeta motiverande, stödjande och förebyggande i ditt sociala arbete. 

Läs mer här


3

Certifierad Mental Tränare via TMB

Alexandra J.B

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 6 månader

💰   Kostnad: 37 000 sek

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 22 recensioner)


TMB – Trainer of Mind and Brain

TMB är en ny och komplett utbildning till mental tränare. TMB består av den traditionella mentala träningen och framtidens verktyg neuroplasticity training som tillsammans blir en oslagbar kombination. Här får du den kunskap du behöver för att på ett framgångsrikt sätt kunna hjälpa människor i deras personliga utveckling. Fokus för utbildningen ligger på kunskapen om hjärnan och hjärnans funktioner och hur vi genom mental träning kan öka vår livskvalitet.  

Utbildningen rustar dig för att kunna arbeta professionellt med samtal och handledning av klienter, oavsett om det handlar om gruppsamtal, föreläsningar eller via din egna mottagning.

Läs mer här


4

Ledarskapsprogrammet – Elaine Eksvärd

Snacka Snyggt

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 4 tillfällen

💰   Kostnad: 39 900 sek

💬   Snittbetyg: -


Fyra dagars kommunikationsträning

Utbildningen gör dig som chef rustad för 15 kniviga samtal som förr eller senare landar i ledarens knä. Du får verktyg att skapa ett välmående arbetsklimat fritt från härskartekniker. Dessutom får du lära dig retoriska knep för att kunna hålla slagkraftiga presentationer, möten och mediala framträdanden.  

Utbildningen går bland annat igenom de 15 viktigaste samtalstyperna som en ledare tjänar på att behärska. Du får lära dig hur skapar en arbetsplats som alla ser fram emot att komma till och hur du kan göra för att få människor att vilja höra mer om det du presenterar.  

Alla fyra träffar äger rum på en kursgård i Stockholmsområdet. Kursen avslutas med en gemensam middag och diplomutdelning.  

Läs mer här


5

Executive MBA program

Stockholms universitet

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 21 månader

💰   Kostnad: 450 000 sek

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 3 recensioner)


Studera parallellt med jobbet

Executive MBA-programmet är en evidensbaserad och internationellt ackrediterad utbildning på avancerad nivå som ger dig en examen efter avklarat program. Att gå programmet är en unik investering i dig, din organisation, ditt personliga nätverk och din framtida karriär.  

Programmet är utformat för att du som ledare ska kunna ta ett helhetsgrepp om affärsmannaskap, ledarskap och management. Under utbildningen får du bland annat en fördjupad förståelse och inblick i komplexiteten och mångtydigheten inom modernt affärsliv och förvaltningspraktik. Programmet ger dig möjlighet att studera parallellt med ditt jobb. 

Läs mer här


6

Att leda andra utan att vara chef

Kunskapsgruppen

📍    Plats: 30 orter och distans

⏱️   Längd: 2 dagar

💰   Kostnad: 9 900 – 10 990 sek

💬   Snittbetyg: 4,6 (baseras på 1080 recensioner)


Kursen för dig som leder utan att vara chef

Kursen vänder sig till dig som till exempel ansvarar för en avdelning eller arbetsgrupp och som har en roll som exempelvis samordnare, teamledare, koordinator, projektledare eller liknande. Helt enkelt du som leder utan att vara chef.  

Här får du bland annat lära dig hur du kan skapa förtroende och rätt förutsättningar för att andra ska lyckas, men även hur du skapar engagemang och hur du kan locka fram drivkrafter hos dina medarbetare. Målet med kursen är att hjälpa dig att hitta din outnyttjade potential och göra dig till en bättre ledare.

Läs mer här


7

Ledarskap utan chefskap

Gällöfsta Perlan Ledarskap

📍    Plats: Kungsängen

⏱️   Längd: 4 dagar

💰   Kostnad: 32 800 sek

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 1 recension)


Kurs med fokus på ditt personliga ledarskap

Kursen passar dig som är ledare, men inte formell chef. Du kan till exempel arbeta som teamledare, projektledare, processledare eller motsvarande roll där du förväntas leda och skapa resultat tillsammans med andra utan att ha personalansvar.  

Under kursen får du bland annat undersöka vad det är som driver dig och vilka dina förebilder som ledare är. Du kommer även att få mer kunskap om grupper och grupputveckling och möjlighet att öva på dina kommunikativa förmågor, till exempel vid samtal, konflikthantering och coachning.

Läs mer här


8

Kommunikativt ledarskap med Elaine Eksvärd

Snacka Snyggt

📍    Plats: Stockholm och Göteborg

⏱️   Längd: 1 dag

💰   Kostnad: 9 900 sek

💬   Snittbetyg: 4,6 (baseras på 240 recensioner)


Ge kraft och få resultat

Kursen riktar sig både till dig som är ny som chef och dig som varit chef länge, men också dig som exempelvis vill sänka procenten för personalomsättningen, skapa en arbetsplats anställda vill gå till och som tror på devisen ”Learning by doing”. Kursen går bland annat igenom värdegrund och värderande, tydligt ledarskap, hur du skapar en feedbackkultur och hur du hanterar informella ledare.  

Kursens ledare Elaine Eksvärd är vd och grundare av Snacka Snyggt retorikbyrå. Elaine även författare till de populära böckerna Härskarteknik och Vardagsmakt. 2016 fick hon priset Årets Talare. 

Läs mer här


9

AI for Executives

Uppsala universitet – uppdragsutbildning

📍    Plats: Uppsala

⏱️   Längd: 6 dagar

💰   Kostnad: 67 500 sek

💬   Snittbetyg: -


Ta kontroll över den strategiska AI-resan

Programmet AI for Executives är ett unikt samarbete mellan tre av Sveriges största universitet och AI Sweden, det svenska nationella centret för tillämpad artificiell intelligens. Målet med programmet är att öka förståelsen för AI och ge beslutsfattare den kunskap de behöver för att kunna börja arbeta strategiskt med AI i sina organisationer.  

Programmet är utformat för högre chefer som saknar det tekniska kunnandet. Här får du kunskap, expertinsikter och praktiska tillvägagångssätt för att börja leda transformationen eller implementeringen av AI i din verksamhet.

Läs mer här


10

UGL – utveckling av grupp och ledare

Gällöfsta Perlan Ledarskap

📍    Plats: Kungsängen och Simrishamn

⏱️   Längd: 5 dagar

💰   Kostnad: 35 500 sek

💬   Snittbetyg: 4,7 (baseras på 15 recensioner)


Utbildningen som alla borde gå

UGL – utveckling av grupp och ledare – är en grundläggande ledarskapsutbildning där du bland annat får lära dig mer om mänskliga relationer och självinsikt. Under kursen på får du bland annat träna på problemlösning i grupp, ledarskap, kommunikation och feedback. Efter avslutad utbildning kommer du att påbörjat en individuell utvecklingsplan för hur du ska omsätta det du har lärt dig i din vardag.  

Vem som helst kan gå kursen, från medarbetare till chefer, projektledare, personalansvariga och konsulter.

Läs mer här


Listan innehåller publicerade utbildningar på utbildning.se inom kategorin ledarskap och är baserad på antal sidvisningar under perioden 2023-03-01 till 2024-02-29. Observera att utbildningsinformationen kan ändras hos respektive utbildningsarrangör över tid.   

Letar du efter andra ledarskapsutbildningar?

Du kan söka fritt och hitta närmare 700 utbildningar inom ledarskap på utbildning.se. Filtrera utbildningar utifrån utbildningsform, plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök utbildningar

Josephine Lindgren

Josephine Lindgren

Digital Project Manager (Visa mer)
Josephine Lindgren arbetar som Digital Project Manager på utbildning.se. Med en bakgrund som journalist tycker hon om att skriva och producera grafiskt material, men även att leda projekt och arrangera events. Josephine har en kandidatexamen från Luleå tekniska universitet med inriktning journalistik och har förutom journalistyrket arbetat för olika näringslivsorganisationer. Med inställningen att det aldrig är för sent att utbilda sig får hon en kick av att lära sig nya saker, både privat och i yrkeslivet. Nästa kompetensutvecklingsmål är en fortsättningsutbildning inom projektledning! (Mindre)

Om

Josephine Lindgren arbetar som Digital Project Manager på utbildning.se. Med en bakgrund som journalist tycker hon om att skriva och producera grafiskt material, men även att leda projekt och arrangera events. Josephine har en kandidatexamen från Luleå tekniska universitet med inriktning journalistik och har förutom journalistyrket arbetat för olika näringslivsorganisationer. Med inställningen att det aldrig är för sent att utbilda sig får hon en kick av att lära sig nya saker, både privat och i yrkeslivet. Nästa kompetensutvecklingsmål är en fortsättningsutbildning inom projektledning!

Annonser