Visa utbildning.se som: Mobil

Leading IMPACT - Executive Management & Leadership Program

EFL, Executive Foundation Lund
Kort om utbildningen
15 månader
225 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: oktober 2020 - Lund
Öppen utbildning
   
Lund
Engelska

Kursbeskrivning

Leading IMPACT - Beyond Executive MBA

Executive Management & Leadership Program

Letar du efter ett gediget executive ledarskaps- och managementprogram i toppklass? Ett som utvecklar dig som individ i din förmåga att leda och utveckla din verksamhet, samtidigt som det ger din organisation betydande värde i sin affärsutvecklingsprocess? EFL:s Leading IMPACT – Executive Management & Leadership Program är en vidareutveckling av vårt mycket uppskattade Executive MBA-program och ett ovärderligt verktyg för dig som vill utveckla dig och samtidigt ta din verksamhet till nya nivåer.


På ett innovativt sätt arbetar Leading Impact-programmet med din utveckling inom management, ledarskap, strategi, affärsutveckling, digitalisering, kreativt affärsmodellsarbete, marknadsföring och omvärldsanalys. Programmet tillhandahåller en uppsättning tekniker, strategier och strukturer för att på riktigt koppla och integrera lärandet med ditt företags eller verksamhets kontinuerliga utveckling och förändring.

Leading IMPACT utforskar potentialen bortom traditionell management- och ledarskapsutveckling genom att erbjuda en unik pedagogisk idé och design som garanterar att du som deltagare kommer att stå väl rustad med ett vältränat personligt- och strategiskt ledarskap och de färdigheter och förhållningssätt som krävs för att navigera in i framtiden.

– På Leading IMPACT – Executive Management & Leadership Program har vi byggt vidare på vårt framgångsrika koncept från Executive MBA, men spetsat till och förstärkt det ytterligare utifrån vår pedagogiska modell där vi jobbar med lärande genom deltagarnas egna skarpa case i realtid, berättar Henrik Lundgren. Syftet är att skapa rejäl impact för såväl deltagaren som den organisation som denna representerar. I oktober startar nästa omgång av det 15 månader långa programmet med fokus på management, ledarskap, strategi och affärsutveckling.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursledare

7 snabba frågor om Leading IMPACT

På vilket sätt skiljer sig Leading IMPACT från Executive MBA? Vad är en executive coach och impact-teams? Och vad kan man som deltagare förvänta sig av Leading IMPACT-programmet? Vi ställer några snabba frågor till Stein Kleppestø, managementexpert, forskare samt lärare och utvecklingsansvarig för Leading IMPACT.

1. Hur skulle du kortfattat beskriva Leading IMPACT?

Leading IMPACT är ett program där vi flyttar fokus från utbildning till utveckling. Det gör vi genom att ta oss ifrån generella teorier och modeller (d.v.s. lösningsförslag) för att i stället ägna oss åt deltagarnas konkreta utmaningar. Likaså lägger vi fokus på hela organisationen och inte enbart deltagaren. Det är lättare att lära sig om lärprocessen är problembaserad – att lära sig saker som har omedelbar nytta. Och det är lättare att utvecklas om man gör det tillsammans med den situation man befinner sig och applicerat på de utmaningar man för tillfället står inför.

Vi ställer några snabba frågor om Leading IMPACT-programmet till Stein Kleppestø, managementexpert, forskare samt lärare och utvecklingsansvarig för Leading IMPACT.

2. På vilket sätt skiljer sig programmet från Executive MBA?

Leading IMPACT är en naturlig fortsättningen på den utveckling vi redan hade på gång på vårt Executive MBA-program. Vi har länge arbetat med problembaserad pedagogik, reflektionsstöd, skarpa projekt o.s.v. I det nya programmet tar vi ett stort steg vidare i samma anda. Det betyder som sagt ett kliv bort från utbildning till utveckling.

3. Varje deltagare knyts till en executive coach. Hur fungerar det?

Executive coach är ett nytt inslag som bidrar till att lägga fokus på utveckling istället för utbildning. På Leading IMPACT-programmet får alla deltagare stöd av en coach som har direkt, praktisk erfarenhet av att leda utveckling och förändring. Ofta från linjebefattningar. Vi är övertygade om att en blandning av en problemägare, en erfaren praktiker och en akademiskt förankrad lärare har ett stort mervärde. På Leading IMPACT följer en Executive coach varje deltagare under hela programmets 15 månader.

4. Hur jobbar ni med impact-teams under programmet?

Impact-teams är ett annat inslag som hjälper oss att ta klivet från utbildning till utveckling. Principen är att varje deltagare har ett team i sin hemmaorganisation som fyller flera funktioner. Den viktigaste är att deltagaren har en plattform för att driva sitt verksamhetsbaserade utvecklingsprojekt. Impact-teamet kan också fungera som testbädd för funderingar deltagaren tar med sig från programmet. Teamet kan även vara ett sätt för arbetsgivaren att sprida ny kunskap.

5. Vem passar att gå programmet?

Historiskt sett har målgruppen för Executive MBA till stor del varit rollbaserad, dvs individer som har eller snart ska få en högre chefsposition. Även om dessa individer fortfarande är en del av målgruppen, så är målgruppen betydligt bredare än så. Alla medarbetare som behöver utveckla sin förmåga att skapa förändring och utveckling -IMPACT med andra ord – har nytta av programmet. Eftersom vår pedagogik bygger på att man tar med sig verksamhetskritiska utvecklingsprojekt måste man ha ledningens stöd och förtroende.

6. Vad kan man som deltagare förvänta sig att få ut av programmet?

Som programmets namn indikerar, så handlar det om IMPACT. Programmet syftar till att öka deltagarnas förmåga till att skapa genomslag i organisationen. Vad det innebär mer konkret beror naturligtvis på den enskilda deltagarens personliga förutsättningar och den organisatoriska kontext denna befinner sig. Men visst kan man lyfta fram saker som en både djupare och bredare förståelse för hur företags och organisationer fungerar, hur de kan ledas, hur de kan utvecklas med mera. Vi har ett stort fokus på några grundläggande förmågor – analysförmåga, reflektionsförmåga, beslutsförmåga och handlingsförmåga.

7. Hur fungerar upplägget för den som redan har det tufft att få ihop tiden?

Naturligtvis är det en investering med tid och energi, men man vinner det på ett annat plan när man arbetar med skarpa projekt som har omedelbar relevans och nytta. Tack vare samspelet med IMPACT-teamet får man dessutom stöd, struktur och energi i processen. Min långa erfarenhet av tidigare program, som Executive MBA, har lärt mig att man hittar tid och energi när det man lär sig är omedelbart nyttigt och relevant, det är däremot svårare att motivera sig till att lära sig saker som man möjligtvis har nytta av någon gång i framtiden.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Leading IMPACT - Executive Management & Leadership Program, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

EFL, Executive Foundation Lund

EFL, Executive Foundation Lund

Med program såsom EFL:s Styrelseprogram, Diplomerad Marknadsekonom, Diplomerad Controller och flaggskeppsprogrammet Leading IMPACT är EFL Executive Education ett av regionens starkaste varumärken för utbildningar till yrkesverksamma. Leading IMPACT, som startade för första gången hösten 2019 bygger på samma pedagogik som...


Läs mer om EFL, Executive Foundation Lund och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

EFL, Executive Foundation Lund

Scheelevägen 15b (Box 794 )
220 07 Lund

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Leading IMPACT - Executive Management & Leadership Program!

Liknande utbildningar