Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Leading IMPACT - Executive Management & Leadership Program

EFL, Executive Foundation Lund
Kort om utbildningen
15 månader
225 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: oktober 2020 - Lund
Öppen utbildning
   
Lund
Engelska

Kursbeskrivning

Leading IMPACT - Executive Management & Leadership Program

Programmet för dig som lägger ribban högt!

Efter att i mer än 20 år ha levererat ett nytänkande Executive MBA i partnerskap med Ekonomihögskolan vid Lunds universitet har vi nu höjt ribban ytterligare med managementprogrammet Leading Impact.

Leading IMPACT är ett kraftfullt och hands-on executive managementprogram för dig med ambitioner. Med utgångspunkt i dina skarpa affärsutmaningar utvecklar vi dina färdigheter inom strategi, affärsutveckling, ledarskap och business intelligence.

Med de främsta ämnesexperterna från Lunds universitet och näringslivet, tillsammans med din personliga impact coach, erbjuder vi ett program, som under 15 månader effektivt rustar dig för karriärens utmaningar och samtidigt ger dig omedelbar affärsnytta.

Med vår impact-pedagogik förbereder vi dig för att ta ledartröjan!

– På Leading IMPACT – Executive Management & Leadership Program har vi byggt vidare på vårt framgångsrika koncept från Executive MBA, men spetsat till och förstärkt det ytterligare utifrån vår pedagogiska modell där vi jobbar med lärande genom deltagarnas egna skarpa case i realtid, berättar EFL:s vd Henrik Lundgren. Syftet är att skapa rejäl impact för såväl deltagaren som den organisation som denna representerar. I oktober startar nästa omgång av det 15 månader långa programmet med fokus på management, ledarskap, strategi och affärsutveckling.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursledare

7 snabba frågor om Leading IMPACT

På vilket sätt skiljer sig Leading IMPACT från Executive MBA? Vad är en executive coach och impact-teams? Och vad kan man som deltagare förvänta sig av Leading IMPACT-programmet? Vi ställer några snabba frågor till Stein Kleppestø, managementexpert, forskare samt lärare och utvecklingsansvarig för Leading IMPACT.

1. Hur skulle du kortfattat beskriva Leading IMPACT?

Leading IMPACT är ett program där vi flyttar fokus från utbildning till utveckling. Det gör vi genom att ta oss ifrån generella teorier och modeller (d.v.s. lösningsförslag) för att i stället ägna oss åt deltagarnas konkreta utmaningar. Likaså lägger vi fokus på hela organisationen och inte enbart deltagaren. Det är lättare att lära sig om lärprocessen är problembaserad – att lära sig saker som har omedelbar nytta. Och det är lättare att utvecklas om man gör det tillsammans med den situation man befinner sig och applicerat på de utmaningar man för tillfället står inför.

Vi ställer några snabba frågor om Leading IMPACT-programmet till Stein Kleppestø, managementexpert, forskare samt lärare och utvecklingsansvarig för Leading IMPACT.

2. På vilket sätt skiljer sig programmet från Executive MBA?

Leading IMPACT är en naturlig fortsättningen på den utveckling vi redan hade på gång på vårt Executive MBA-program. Vi har länge arbetat med problembaserad pedagogik, reflektionsstöd, skarpa projekt o.s.v. I det nya programmet tar vi ett stort steg vidare i samma anda. Det betyder som sagt ett kliv bort från utbildning till utveckling.

3. Varje deltagare knyts till en executive coach. Hur fungerar det?

Executive coach är ett nytt inslag som bidrar till att lägga fokus på utveckling istället för utbildning. På Leading IMPACT-programmet får alla deltagare stöd av en coach som har direkt, praktisk erfarenhet av att leda utveckling och förändring. Ofta från linjebefattningar. Vi är övertygade om att en blandning av en problemägare, en erfaren praktiker och en akademiskt förankrad lärare har ett stort mervärde. På Leading IMPACT följer en Executive coach varje deltagare under hela programmets 15 månader.

4. Hur jobbar ni med impact-teams under programmet?

Impact-teams är ett annat inslag som hjälper oss att ta klivet från utbildning till utveckling. Principen är att varje deltagare har ett team i sin hemmaorganisation som fyller flera funktioner. Den viktigaste är att deltagaren har en plattform för att driva sitt verksamhetsbaserade utvecklingsprojekt. Impact-teamet kan också fungera som testbädd för funderingar deltagaren tar med sig från programmet. Teamet kan även vara ett sätt för arbetsgivaren att sprida ny kunskap.

5. Vem passar att gå programmet?

Historiskt sett har målgruppen för Executive MBA till stor del varit rollbaserad, dvs individer som har eller snart ska få en högre chefsposition. Även om dessa individer fortfarande är en del av målgruppen, så är målgruppen betydligt bredare än så. Alla medarbetare som behöver utveckla sin förmåga att skapa förändring och utveckling -IMPACT med andra ord – har nytta av programmet. Eftersom vår pedagogik bygger på att man tar med sig verksamhetskritiska utvecklingsprojekt måste man ha ledningens stöd och förtroende.

6. Vad kan man som deltagare förvänta sig att få ut av programmet?

Som programmets namn indikerar, så handlar det om IMPACT. Programmet syftar till att öka deltagarnas förmåga till att skapa genomslag i organisationen. Vad det innebär mer konkret beror naturligtvis på den enskilda deltagarens personliga förutsättningar och den organisatoriska kontext denna befinner sig. Men visst kan man lyfta fram saker som en både djupare och bredare förståelse för hur företags och organisationer fungerar, hur de kan ledas, hur de kan utvecklas med mera. Vi har ett stort fokus på några grundläggande förmågor – analysförmåga, reflektionsförmåga, beslutsförmåga och handlingsförmåga.

7. Hur fungerar upplägget för den som redan har det tufft att få ihop tiden?

Naturligtvis är det en investering med tid och energi, men man vinner det på ett annat plan när man arbetar med skarpa projekt som har omedelbar relevans och nytta. Tack vare samspelet med IMPACT-teamet får man dessutom stöd, struktur och energi i processen. Min långa erfarenhet av tidigare program, som Executive MBA, har lärt mig att man hittar tid och energi när det man lär sig är omedelbart nyttigt och relevant, det är däremot svårare att motivera sig till att lära sig saker som man möjligtvis har nytta av någon gång i framtiden.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Leading IMPACT - Executive Management & Leadership Program, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

EFL, Executive Foundation Lund

EFL, Executive Foundation Lund

Med program såsom EFL:s Styrelseprogram, Diplomerad Marknadsekonom, Diplomerad Controller och flaggskeppsprogrammet Leading IMPACT är EFL Executive Education ett av regionens starkaste varumärken för utbildningar till yrkesverksamma. Leading IMPACT, som startade för första gången hösten 2019 bygger på samma pedagogik som...


Läs mer om EFL, Executive Foundation Lund och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

EFL, Executive Foundation Lund

Scheelevägen 15b (Box 794 )
220 07 Lund

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Leading IMPACT - Executive Management & Leadership Program!

Liknande utbildningar