Visa utbildning.se som: Mobil

7 TED Talks som inspirerar ditt ledarskap

TED Talks Ledarskap

Behöver du lite inspiration i ditt ledarskap?

Att leda andra människor kan vara utmanande. Du ska inte bara leda dina medarbetare, du ska också motivera och coacha dem att bli bättre. Det är inte alltid det lättaste.

För att hjälpa dig har vi här samlat 7 motiverande och insiktsfulla TED Talks från några av världens främsta ledarskapsföreläsare. Ibland kan allt som behövs vara lite inspiration!

Drew Dudley: Everyday Leadership

I den här föreläsningen pratar Drew Dudley om ledarskap i vardagen. Han argumenterar för att en stor del av ledarskapet handlar om så kallade "Lolipop Moments", små tillfällen i vardagen i vilka du påverkar en annan persons liv till det bättre. Enligt honom handlar ledarskap inte bara om de stora besluten och de storslagna brandtalen, en betydande del handlar om de små ögonblicken som uppstår under arbetsdagen. 

Simon Sinek: How Great Leaders Inspire Action

Simon Sinek är en av de flitigast anlitade ledarskapsföreläsarna i världen. Hans föreläsningar har hörts av miljoner människor och inspirerat ledare och chefer världen över. Den här föreläsningen utgår ifrån en simpel fråga; varför?. Mantrat som återkommer under föreläsningen är "Folk köper inte vad du gör, de köper varför du gör det.". Framgångsrika ledare säger inte till sina medarbetare vad de ska göra, de inspirerar dem istället att arbeta för ett syfte.

Tony Robbins: Why We Do What We Do

Tony Robbins, världens mest kända livscoach berättar i detta TED Talk om vad som motiverar människor. Enligt honom drivs vi människor av känslor, inte av självintresse. För att inspirera människor till handling måste du se till att forma dina beslut så att de får en större mening.  

Margaret Heffernan: Dare to Disagree

Det sista du vill ha i ditt drömteam är en Ja-sägare som bara säger det som den tror att du vill höra. Margaret Heffernan argumenterar för att nyckeln till ett effektivt ledarskap är att tillåta olika personligheter och uppfattningar inom gruppen. Enligt henne måste en bra ledare kunna tåla att andra i gruppen inte delar deras uppfattning. Det är endast genom oenighet, eller konstruktiv konflikt som Heffernan kallar det, som idéer sätts under luppen, ifrågasätts och förbättras. 

Stanley McChrystal: Listen, Learn … Then Lead

Denna medaljprydda general delar med sig av de viktigaste lärdomar han fått under sin långa militära karriär. Detta inkluderar bland annat vikten av att lyssna på och lära dig av andra för att du ska kunna leda en olikartad grupp mot ett gemensamt mål. En insiktsfull och något överraskande föreläsning för att komma ifrån en militär ledare.

Dan Ariely’s: What Makes Us Feel Good About Our Work?

Dan Ariely, beteendeekonom på Duke University, går in på djupet om motivation och vad som driver människor. Pengar är ett sådant sätt men det är inte en hållbar morot i längden. Dan Ariely visar att riktig motivation på jobbet kommer ifrån att ständigt utvecklas och att arbeta mot ett meningsfullt mål. Det som förenar starka ledare är att de har ett tydligt högre syfte med sitt ledarskap.

Fields Wicker-Miurin: Learning from leadership's missing manual

I detta starka TED Talk påminner Fields Wicker-Miurin om att det inte finns någon allsmäktig ledarskapsmanual. Däremot finns det viktiga lärdomar du kan få genom att lyssna på andras erfarenheter. Hon väljer i denna föreläsning att dela med sig av tre historier om lokala samhällsledare, som du kan vända dig mot för inspiration i ditt ledarskap. 

 

David Logan: Tribal Leadership

David Logan pratar i denna föreläsning om de fem typer av "stammar" som människor naturligt skapar i vardagen. Genom att förstå hur och varför denna stammentalitet uppstår, kan du bättre förstå dina medmänniskor och de grupperingar som kan uppstå på arbetsplatsen.

Bonus: Ari Wallach: 3 Ways to Plan for the (Very) Long Term

I den här upplysande föreläsningen tar Ari Wallach fasta på det fundamentala feltänket som präglar hela vårt samhälle: kortsiktigheten. Han tar upp exempel på hur kortsiktigt tänkande förstör vår omvärld men delar även med sig av kreativa lösningar. 

Utbildningstips

Är du sugen på att ta ditt ledarskap till nästa nivå? Kolla in länkarna nedan och hitta en utbildning som passar dig!

 

Vill du läsa mer om ledarskap? 

Vi har skrivit ihop en matig ledarskapsguide med massor av tips och information för dig som är intresserad av ledarskap. I den kan du läsa om allt från tips för nya chefer till hur du går tillväga för att motiveraa dina medarbetare.

Ta mig till ledarskapsguiden!

Senast uppdaterad: 29 nov 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-12-12

Utveckla dina säljare – metoder och tips vid säljbedömning

Vad är det som kännetecknar en framgångsrik säljare? utbildning.se har tagit hjälp av Extended DISC Sverige för att ge dig som säljchef tips och verktyg för att bedöma säljares kompetenser!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-02

Så ger du konstruktiv feedback till din chef

Regelbundna utvecklingssamtal är något de flesta ledare håller med sina anställda. Men har du någonsin varit med om ombytta roller? Att ge konstruktiv feedback till sin chef kan upplevas skrämmande, nästan tabu, men ibland är det helt enkelt nödvändigt. Så hur bör du gå tillväga? Vi har sammanställt fem tips på hur du bäst levererar konstruktiv kritik till din chef.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-09-27

Så blir du mer framgångsrik - Del 4

I utbildning.se:s artikelserie Så blir du mer framgångsrik avslöjar näringslivseliten sina bästa vardagsknep för framgång. Del 4: Pia Anderberg på Axel Johson AB, en av Nordens ledande handelskoncerner.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!