Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

7 TED Talks som inspirerar ditt ledarskap

Att leda andra människor kan vara utmanande. Du ska inte bara leda dina medarbetare, du ska också motivera och coacha dem att bli bättre. Det är inte alltid det lättaste. För att hjälpa dig har vi här samlat 7 motiverande och insiktsfulla TED Talks från några av världens främsta ledarskapsföreläsare. Ibland kan allt som behövs vara lite inspiration!

TED Talks som inspirerar ditt ledarskap

Behöver du lite inspiration i ditt ledarskap?

Att leda andra människor kan vara utmanande. Du ska inte bara leda dina medarbetare, du ska också motivera och coacha dem att bli bättre. Det är inte alltid det lättaste.

För att hjälpa dig har vi här samlat 7 motiverande och insiktsfulla TED Talks från några av världens främsta ledarskapsföreläsare. Ibland kan allt som behövs vara lite inspiration!

Drew Dudley: Everyday Leadership

I den här föreläsningen pratar Drew Dudley om ledarskap i vardagen. Han argumenterar för att en stor del av ledarskapet handlar om så kallade "Lolipop Moments", små tillfällen i vardagen i vilka du påverkar en annan persons liv till det bättre. Enligt honom handlar ledarskap inte bara om de stora besluten och de storslagna brandtalen, en betydande del handlar om de små ögonblicken som uppstår under arbetsdagen. 

Simon Sinek: How Great Leaders Inspire Action

Simon Sinek är en av de flitigast anlitade ledarskapsföreläsarna i världen. Hans föreläsningar har hörts av miljoner människor och inspirerat ledare och chefer världen över. Den här föreläsningen utgår ifrån en simpel fråga; varför?. Mantrat som återkommer under föreläsningen är "Folk köper inte vad du gör, de köper varför du gör det.". Framgångsrika ledare säger inte till sina medarbetare vad de ska göra, de inspirerar dem istället att arbeta för ett syfte.

Deirdre O'Shea: Finding motivation, passion and energy in our work

Vi spenderar en tredjedel av dagen på jobbet, det är klart att det är viktigt att vi trivs. Det pratas mycket om hur jobbet gör oss stressade. Deidre O'Shea delar istället med sig av sina tankar om arbetets motivationskraft och dess betydelse för vår identitet, passion, energi och känsla av mening i våra liv.

Margaret Heffernan: Dare to Disagree

Det sista du vill ha i ditt drömteam är en Ja-sägare som bara säger det som den tror att du vill höra. Margaret Heffernan argumenterar för att nyckeln till ett effektivt ledarskap är att tillåta olika personligheter och uppfattningar inom gruppen. Enligt henne måste en bra ledare kunna tåla att andra i gruppen inte delar deras uppfattning. Det är endast genom oenighet, eller konstruktiv konflikt som Heffernan kallar det, som idéer sätts under luppen, ifrågasätts och förbättras. 

Stanley McChrystal: Listen, Learn … Then Lead

Denna medaljprydda general delar med sig av de viktigaste lärdomar han fått under sin långa militära karriär. Detta inkluderar bland annat vikten av att lyssna på och lära dig av andra för att du ska kunna leda en olikartad grupp mot ett gemensamt mål. En insiktsfull och något överraskande föreläsning för att komma ifrån en militär ledare.

Dan Ariely’s: What Makes Us Feel Good About Our Work?

Dan Ariely, beteendeekonom på Duke University, går in på djupet om motivation och vad som driver människor. Pengar är ett sådant sätt men det är inte en hållbar morot i längden. Dan Ariely visar att riktig motivation på jobbet kommer ifrån att ständigt utvecklas och att arbeta mot ett meningsfullt mål. Det som förenar starka ledare är att de har ett tydligt högre syfte med sitt ledarskap.

Fields Wicker-Miurin: Learning from leadership's missing manual

I detta starka TED Talk påminner Fields Wicker-Miurin om att det inte finns någon allsmäktig ledarskapsmanual. Däremot finns det viktiga lärdomar du kan få genom att lyssna på andras erfarenheter. Hon väljer i denna föreläsning att dela med sig av tre historier om lokala samhällsledare, som du kan vända dig mot för inspiration i ditt ledarskap. 

 

David Logan: Tribal Leadership

David Logan pratar i denna föreläsning om de fem typer av "stammar" som människor naturligt skapar i vardagen. Genom att förstå hur och varför denna stammentalitet uppstår, kan du bättre förstå dina medmänniskor och de grupperingar som kan uppstå på arbetsplatsen.

Bonus: Ari Wallach: 3 Ways to Plan for the (Very) Long Term

I den här upplysande föreläsningen tar Ari Wallach fasta på det fundamentala feltänket som präglar hela vårt samhälle: kortsiktigheten. Han tar upp exempel på hur kortsiktigt tänkande förstör vår omvärld men delar även med sig av kreativa lösningar. 

Utbildningstips

Är du sugen på att ta ditt ledarskap till nästa nivå? Kolla in länkarna nedan och hitta en utbildning som passar dig!

 

Vill du läsa mer om ledarskap? 

Vi har skrivit ihop en matig ledarskapsguide med massor av tips och information för dig som är intresserad av ledarskap. I den kan du läsa om allt från tips för nya chefer till hur du går tillväga för att motiveraa dina medarbetare.

Ta mig till ledarskapsguiden!

Mathias Flink Rönnols

Mathias Flink Rönnols

VP of Growth (Visa mer)
Mathias arbetar som VP of Growth på utbildning.se och har varit på företaget sedan 2016. Hans fokus ligger på att hjälpa människor att hitta utbildningen som tar dem vidare i karriären. Ursprungligen från Stockholm men gjorde en avstickare några mil norrut för att läsa på universitetet. Har en master i Strategic Marketing Management från Uppsala universitet. Han fokuserar på djupgående innehåll och har bland annat varit med och tagit fram och skrivit ledarskapsguiden, projektledarguiden, truckkortsguiden och liftutbildningsguiden. Kan således skillnaden mellan en låglyftande plockviktstruck och en terminaldragare men också vad som är skillnaden mellan en ledare och en chef. (Mindre)

Om

Mathias arbetar som VP of Growth på utbildning.se och har varit på företaget sedan 2016. Hans fokus ligger på att hjälpa människor att hitta utbildningen som tar dem vidare i karriären. Ursprungligen från Stockholm men gjorde en avstickare några mil norrut för att läsa på universitetet. Har en master i Strategic Marketing Management från Uppsala universitet. Han fokuserar på djupgående innehåll och har bland annat varit med och tagit fram och skrivit ledarskapsguiden, projektledarguiden, truckkortsguiden och liftutbildningsguiden. Kan således skillnaden mellan en låglyftande plockviktstruck och en terminaldragare men också vad som är skillnaden mellan en ledare och en chef.

Annonser

Du kanske också är intresserad av: