Visa utbildning.se som: Mobil

7 TED Talks som inspirerar ditt ledarskap

TED Talks Ledarskap

Behöver du lite inspiration i ditt ledarskap?

Att leda andra människor kan vara utmanande. Du ska inte bara leda dina medarbetare, du ska också motivera och coacha dem att bli bättre. Det är inte alltid det lättaste.

För att hjälpa dig har vi här samlat 7 motiverande och insiktsfulla TED Talks från några av världens främsta ledarskapsföreläsare. Ibland kan allt som behövs vara lite inspiration!

Drew Dudley: Everyday Leadership

I den här föreläsningen pratar Drew Dudley om ledarskap i vardagen. Han argumenterar för att en stor del av ledarskapet handlar om så kallade "Lolipop Moments", små tillfällen i vardagen i vilka du påverkar en annan persons liv till det bättre. Enligt honom handlar ledarskap inte bara om de stora besluten och de storslagna brandtalen, en betydande del handlar om de små ögonblicken som uppstår under arbetsdagen. 

Simon Sinek: How Great Leaders Inspire Action

Simon Sinek är en av de flitigast anlitade ledarskapsföreläsarna i världen. Hans föreläsningar har hörts av miljoner människor och inspirerat ledare och chefer världen över. Den här föreläsningen utgår ifrån en simpel fråga; varför?. Mantrat som återkommer under föreläsningen är "Folk köper inte vad du gör, de köper varför du gör det.". Framgångsrika ledare säger inte till sina medarbetare vad de ska göra, de inspirerar dem istället att arbeta för ett syfte.

Tony Robbins: Why We Do What We Do

Tony Robbins, världens mest kända livscoach berättar i detta TED Talk om vad som motiverar människor. Enligt honom drivs vi människor av känslor, inte av självintresse. För att inspirera människor till handling måste du se till att forma dina beslut så att de får en större mening.  

Margaret Heffernan: Dare to Disagree

Det sista du vill ha i ditt drömteam är en Ja-sägare som bara säger det som den tror att du vill höra. Margaret Heffernan argumenterar för att nyckeln till ett effektivt ledarskap är att tillåta olika personligheter och uppfattningar inom gruppen. Enligt henne måste en bra ledare kunna tåla att andra i gruppen inte delar deras uppfattning. Det är endast genom oenighet, eller konstruktiv konflikt som Heffernan kallar det, som idéer sätts under luppen, ifrågasätts och förbättras. 

Stanley McChrystal: Listen, Learn … Then Lead

Denna medaljprydda general delar med sig av de viktigaste lärdomar han fått under sin långa militära karriär. Detta inkluderar bland annat vikten av att lyssna på och lära dig av andra för att du ska kunna leda en olikartad grupp mot ett gemensamt mål. En insiktsfull och något överraskande föreläsning för att komma ifrån en militär ledare.

Dan Ariely’s: What Makes Us Feel Good About Our Work?

Dan Ariely, beteendeekonom på Duke University, går in på djupet om motivation och vad som driver människor. Pengar är ett sådant sätt men det är inte en hållbar morot i längden. Dan Ariely visar att riktig motivation på jobbet kommer ifrån att ständigt utvecklas och att arbeta mot ett meningsfullt mål. Det som förenar starka ledare är att de har ett tydligt högre syfte med sitt ledarskap.

Fields Wicker-Miurin: Learning from leadership's missing manual

I detta starka TED Talk påminner Fields Wicker-Miurin om att det inte finns någon allsmäktig ledarskapsmanual. Däremot finns det viktiga lärdomar du kan få genom att lyssna på andras erfarenheter. Hon väljer i denna föreläsning att dela med sig av tre historier om lokala samhällsledare, som du kan vända dig mot för inspiration i ditt ledarskap. 

 

David Logan: Tribal Leadership

David Logan pratar i denna föreläsning om de fem typer av "stammar" som människor naturligt skapar i vardagen. Genom att förstå hur och varför denna stammentalitet uppstår, kan du bättre förstå dina medmänniskor och de grupperingar som kan uppstå på arbetsplatsen.

Bonus: Ari Wallach: 3 Ways to Plan for the (Very) Long Term

I den här upplysande föreläsningen tar Ari Wallach fasta på det fundamentala feltänket som präglar hela vårt samhälle: kortsiktigheten. Han tar upp exempel på hur kortsiktigt tänkande förstör vår omvärld men delar även med sig av kreativa lösningar. 

Utbildningstips

Är du sugen på att ta ditt ledarskap till nästa nivå? Kolla in länkarna nedan och hitta en utbildning som passar dig!

Letar du efter föreläsare inom ledarskap till ert nästa evenemang?

En ledarskapsföreläsning kan handla om allt ifrån beslutsfattande till hur du motiverar dina medarbetare. Hos oss hittar du några av Sveriges främsta talare, föreläsare och inspiratörer inom ledarskap. Vi hjälper er att hitta en föreläsare som passar ert evenemang, era behov och självklart er budget.

Fyll i formuläret nedan så hjälper vi er att hitta en föreläsare som passar er!

Vad söker du?
This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Typ av arrangemang
Kontaktuppgifter

Denna förfrågan är självklart kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 04 jan 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-11-13

6 egenskaper en bra coach måste ha

För att bli en framgångsrik coach krävs tid samt tålamod.Dessutom krävs det grundläggande färdigheter som kan ta dig från det ordinära till det extraordinära.Varje sådan färdighet måste praktiseras kontinuerligt En bra coach förstår vikten av uppmuntran.När du står inför en knivig situation kan en bra coach hjälpa dig tillbaka på rätt spår med hjälp av stöd och uppmuntran.

Taggar: Ledarskap
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-01-04

Topp 20: Hetaste chefskompetenserna 2018

utbildning.se genomför återigen den årliga kartläggningen av de mest eftertraktade egenskaperna för chefer. Det totala antalet granskade annonser landar på cirka 2 000, precis som året innan, 2017. Utfallet av undersökningen resulterar i 2018 års hetaste chefskompetenser. 

Taggar: Karriär , Ledarskap
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-01-04

”Utan utbildning hade jag varit buffelherde nu”

Redan som tonåring drömde Himanshu om att få studera på en högre akademisk nivå. Fascinerad av de utländska universitetens blanka informationsblad satt han i föräldrahemmet i Delhi, Indien och smidde planer om att en dag få läsa en MBA-utbildning.Det fanns bara ett problem.Hans familj tillhör Dalit, en samhällsgrupp där en högre akademisk utbildning är näst intill otänkbar.

Taggar: Ledarskap , MBA
Läs mer
Om utbildning.se

utbildning.se är portalen där du hittar kompetensutveckling för att utvecklas inom alla branscher. Tusentals kurser över hela Sverige. Alla våra tjänster är kostnadsfria att använda.

Så fungerar utbildning.se

Hitta en utbildning du är intresserad av


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören

utbildningsrådgivning

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!