Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

UGL - Utveckling av Grupp och Ledare

Global Leadership i Sverige AB, i Skara (+1 orter)
Längd
40 timmar
Nästa kurstillfälle
Hålls på förfrågan se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Språk
Svenska
Längd
40 timmar
Nästa kurstillfälle
Hålls på förfrågan se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Bild på en UGL deltagare som ler

Utveckling av Grupp och Ledare UGL

Vill du utvecklas som ledare och medarbetare? Vi erbjuder dig kursen UGL hos Global Leadership

Bakgrund

Utbildningen bygger på senaste forskningen av Susan Wheelan kring grupper och gruppers utveckling kopplat till ledarskap. I dag är UGL en av de mest populära ledarskapsutbildningarna i landet.

Detta är UGL

UGL är en internatutbildning för dig som vill utvecklas som ledare och medarbetare.  Utbildningen riktar sig till personer på alla nivåer och i olika branscher som vill utveckla sitt personliga ledarskap och få ökad förståelse för grupprocesser. UGL bygger på uplevelsebaserad inlärning.  Både strykor och olikheter tas tillvara för ett effektivt lärande.

"UGL lämnar ingen oberörd!"

Historien bakom UGL

Under slutet av 1970-talet i USA skapade det amerikanska försvaret ett omfattande 16 veckor långt program för interna konsulter. Dessa konsulter var avsedda att arbeta som förändringsagenter efter avslutad utbildning. Deras huvudsakliga uppdrag var att omstrukturera och förnya ledarskapsutbildningen inom det amerikanska försvaret. Den centrala kursen som användes i deras insatser och senare blev obligatorisk för alla med ledande befattningar inom det amerikanska försvaret gick under namnet LMDC, vilket stod för Leadership and Management Development Course.

Samtidigt arbetade den svenska psykologen Anders Risling inom det svenska försvaret. Risling fick kännedom om det amerikanska konsultprogrammet och inspirerades att anpassa och införa liknande metoder i Sverige. År 1978 genomförde han den allra första utbildningen i Sverige, vilken fick beteckningen UGL – Utveckling av Grupp och Ledare.

Detta initiativ introducerade en banbrytande metodik inom det svenska ledarskapsutvecklingslandskapet och etablerade UGL som en betydande träningsmodell inom grupp- och ledarskapsutveckling. Genom att anpassa och vidareutveckla de amerikanska principerna till den svenska kontexten skapade Risling en programstruktur som fokuserade på att utveckla effektivt ledarskap och dynamiken i gruppdynamik.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Hålls på förfrågan

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige
  • Svenska

Varför välja Global Leadership i Sverige AB?

Arbetar internationellt

Bli diplomerad

Kursledare med praktisk erfarenhet

Målgrupp

Utbildningen passar för alla som är intresserade av att utveckla sina personliga ledarskapsförmågor, samt få en djupare förståelse för hur de arbetar i grupp. 

Upplägg

Genomförande

Varje UGL-utbildning leds av två certifierade UGL-handledare.  Deltagarantalet är minst 8 och max 12 personer.  Kursen är en internatutbildning, måndag till fredag.  UGL-kursen är krävande, utmanande och samtidigt mycket utvecklande.

Tid & plats

Utbildningen hålls under en arbetsvecka.

I vår kommer följande datum hållas. 

Vecka 12 Flämslätt

Vecka 17 Flämslätt

Vecka 22 Flämslätt

Investering

Investering per deltagare:16 200 kronor exkl. moms (kost och logi tillkommer med 8700 kr exkl. moms)

För mer information:

Är du intresserad? Kontakta oss för att få reda på nästa utbildningstillfälle.

Har du mer frågor och funderingar inför din anmälan?

Kontakta:
Ingela Berggren  +46 768 555 592

KursledareIngela Berggren

Erfarenhet:

Ingela har lång erfarenhet av ledarskap och teamutveckling, hennes kompetens har varit inom ledarskap och personlig utveckling. Hon har under många år bedrivit dessa ledarskaps- och teamutvecklingsprogram med lednings- och medarbetargrupper inom det privata näringslivet i företagen nämligen Asitis, Arla, HSB NVG, Västra Götalands regionen, Marbodal, Nobia, Brodit, Nimeverken, IDC Västsverige, Volvo, Cejn, SNA Europe AB, Sparbanken och många andra.

Bakgrund:

Ingela är intresserad av att utmana människor med sin personliga utveckling. De senaste 10 åren har hon genomfört utbildningar som fokuserar på de ”mjuka” frågorna inom ledarskap och medarbetarägande, som är viktiga för att driva ett framgångsrikt företag. Kursdeltagare beskriver Ingela som öppen, seriös, jordnära, skapar trygghet, ger bra feedback, en stor utmanare och kunnig.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om UGL - Utveckling av Grupp och Ledare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Global Leadership i Sverige AB
Mässans gata 10, vån 7
412 51 Göteborg Götalands län

Global Leadership 

Med över 20 års erfarenhet som både ledare och utbildare. Världen blir allt mer global och företagen följer i samma riktning. Samhället förändras och globaliseringen är här. Men förändringar kan ofta resultera i nya utmaningar för ett företag och dess...

Läs mer om Global Leadership i Sverige AB och visa alla utbildningar.

Highlights