Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Corporate Mindfulness - medarbetarträning; stresshantering, social arbetsmiljö och verksamhetsutveckling

Mindfulnessgruppen och Minds Unlimited
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Minds Unlimited Employee Programme

Ökad press och ökad takt är kontraproduktivt enligt forskningen.

Få mer balanserade, gladare, hälsosammare och produktivare medarbetare med Minds Unlimited:s program.

Forskning visar att övning i mindfulness och emotionell intelligens förändrar hjärnans struktur och funktion. Det ökar förmågan att vara fokuserad, lugn och mer empatisk samt få ett skarpare arbetsminne. Det i sin tur ökar, och stabiliserar, prestationsförmågan och kreativiteten.

När medarbetare lär sig lyssna mer på sig själv och även hantera yttre stress och press så kan ett stabilt och innovativt företag skapas. Starka exempel på detta är Google, Yahoo, Nasdaq, Carnegie, PwC, Riksdagen, SEB Trygg Liv m fl.

Det handlar om medvetenhetsträning, en träning av hjärnan och nervsystemet, vilket gynnar den egna individens kraft och balans. Det ger i sin tur möjlighet till nytänkande och nya idéer.

Mindfulness i siffror

Betänk siffrorna nedan efter ett mindfulnessprogram. Vilken enorm höjning av produktiviteten och energin! För att inte tala om den kvalitetshöjning det innebär för privat- och arbetslivet.

 • Hela 64% tänkte på jobbet när de var hemma eller på privata saker på jobbet. Efter träningens slut upplevde hela 83% att de var fokuserade på sin uppgift.
 • 80% upplevde en klar förbättring av sin förmåga att ta beslut med större klarhet.
 • Endast 34% upplevde att de lyssnade uppmärksamt när de började programmet. Hela 74% hade tagit kontroll över sin uppmärksamhet när de tränat Mindfulness.
 • Likande uppmärksamhetssiffor visade sig vid möten/konferenser. Aktivt deltagande gick från 31% till 75%.
 • I början av programmet tog endast 26% sig tid att prioritera och optimera sitt arbete. Efter kursen hade denna förmåga och ansvarsfullheten ökat till 87%.

Kommentarer från tidigare kursdeltagare:

"En av de bättre teambuilding-övningar vi genomfört. Och jag är snabbare till kloka beslut."

– Annika Trogen, HR-chef på East Capital

”Tidigare brukade min hjärna ”glogga igen” klockan två. Idag går jag hem klockan fem och har energi kvar till mina barn på kvällen.”

– Anonym medarbetare, SEB Trygg Liv 

”Mindfulness ger en väldigt skön fokusering. Det är lättare att på det viset ta beslut. Och det blir lättare att förstå hur andra kollegor och medarbetare tänker och resonerar för jag är ”där”.

Man kan räkna på ett uttryck som vi myntat som ”Hälsans ROI” vilket inte är konstigare än när man räknar på annan ”Return on investment”. Det man behöver veta att det här ger resultat. Och det går att räkna väldigt väl. Vi har ganska vassa verktyg för att ta fram det - vi är ju ett försäkringsbolag. Vi är vana att räkna på saker och, ja, även hälsan går att räkna på. Alltid samma process; nuläge och mål vad man vill uppnå. Och sedan genomföra aktiviteteten som t ex mindfulness och sedan följa upp vad investeringen i aktiviteten ger tillbaka.

T ex hur påverkades sjukskrivningar? Vad hände med produktiviteten? Undersökningar visar att man ofta får tre till fem gånger pengarna tillbaka.”

– Therese Leijonhufvud, produktchef på försäkringsbolaget Euro Accident

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

 • Arbetsplatser som vill öka affärsnyttan (ökad produktivitet, kreativitet och arbetsglädje) genom ett helt nytt sätt att tänka.
 • Arbetsplatser som arbetar med tjänster och hög service.
 • Arbetsplatser som kräver innovation och nytänkande.
 • Arbetsplatser som kräver högt tempo eller press och hög prestation.
 • Personlig effektivitet.
 • Stresshantering.
 • Social arbetsmiljö.

Kursinnehåll

Minds Unlimited Employee Programme

 • Övningar för att varje individ ska lära sig hitta sin optimala prestations nivå i total balans.
 • Medvetenhets- och uppmärksamhetövningar.
 • Fördjupning och övning av de nio attityderna.
 • Arbetsrelaterade mindfulness övningar för effektivare möte, mail och kommunikation.
 • Programmet anpassas utifrån era specifika verksamhetsbehov som t.ex. effektivitet, samarbete, stresshantering, försäljning, förhör, förhandling e dyl.

Kursupplägg:

Upplägget anpassas efter er arbetssituation och ert företagsklimat.

Ni kan välja allt från ett inspirationsseminaire till ettårsprogram.

Kursen hålls i era lokaler eller i våra lokaler. Inga förkunskaper krävs.

Investering

Pris enligt offert.

Kursledare

Vi är experter på medvetandeträning. Vi har byggt detta medarbetarprogram med hjälp av vår breda kompetens inom näringsliv, psykologi och mångårig erfarenhet av meditation, mindfulness, emotionell intelligens och medvetandeträning. 

-En unik kombination!

I vårt företag har vi alla gemensamt att vi mediterar sedan en längre tid. I övrigt har vi vitt skilda bakgrunder som jurist, entreprenör, forskare, rektor, läkare, lärare, managementkonsult, VD, marknadsförare, säljare, projektledare, ingenjör, producent, kommunikatör, psykolog, terapeut m.m.

Vi har utbildat alla våra instruktörer själva. Vi är rikstäckande och samtliga har gått igenom, och blivit godkända, genom vårt licensieringsprogram.

Vi väljer alltid ut en instruktör som vi tror ska passa på er arbetsplats!  

Examen, diplom m.m.

Vi har ettårsprogram för att säkerställa att effekterna blir långsiktiga och hållbara.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Corporate Mindfulness - medarbetarträning; stresshantering, social arbetsmiljö och verksamhetsutveckling, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Mindfulnessgruppen och Minds Unlimited

Mindfulnessgruppen och Minds Unlimited

Mindfulnessgruppen och Minds Unlimited

Mindfulnessgruppen och Minds Unlimited brinner för att träna ledare, medarbetare och privatpersoner att öka sin medvetenhet, sitt inre ledarskap. Det påverkar oss fysiskt och psykiskt och det förbättrar vårt ledarskap, empati och samarbetsförmåga långt mer än man kan tro. Mindfulnessgruppen håller kurser för privatpersoner...


Läs mer om Mindfulnessgruppen och Minds Unlimited och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Mindfulnessgruppen och Minds Unlimited

Swedenborgsgatan 2
118 48 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Corporate Mindfulness - medarbetarträning; stresshantering, social arbetsmiljö och verksamhetsutveckling!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar