Hälsocoachutbildning

Vill du vägleda andra till ett hälsosamt och balanserat liv?

Då kan en utbildning till hälsocoach vara ett steg i rätt riktning. Den som arbetar som hälsocoach eller livsstilsrådgivare hjälper människor med allt från rökavvänjning till att få en sundare kosthållning.
Visar 1-13 av 13 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-13 av 13 träffar

Mer om utbildning till hälsocoach

I dagens samhälle har medvetenhet och intresse kring hälsa ökat signifikant och i takt med detta har även behovet av en hjälpande hand sett en tydlig ökning. Okunskap kring hälsa och avsaknad av motivation har föranlett att yrken som hälsocoach, hälsopedagog och livsstilsrådgivare idag har en självklar plats på arbetsmarknaden.

Vem passar denna utbildning för och vad gör en hälsocoach?

En livsstilsrådgivar/hälsocoach-utbildning passar den som har ett genuint intresse av människor och brinner för att hjälpa andra lyckas med sina mål. Möjligheten att få arbeta med att inspirera och coacha privatpersoner såväl som hela företag till ett sundare liv bör kännas lockande för att en utbildning till hälsocoach ska vara något för dig.

Som hälsocoach hjälper du människor att bli mer aktiva och hälsosamma, detta genom en kombination av väl avvägda livsstilsändringar och motiverande samtal. En arbetsuppgift som livsstilsrådgivare kan vara att upprätta en skräddarsydd kost- och träningsplan åt kunden för att sedan även vara ett stöd på vägen.

Oavsett om du bara är nyfiken på att arbeta med att stärka och stötta människor till bättre välmående eller om du redan är etablerad i hälsoyrket och vill spetsa din kompetens är det aktuellt för dig att utbildas till hälsocoach/livsstilsrådgivare.

Vad går man igenom under en utbildning till hälsocoach/livsstilsrådgivare?

För att kunna coacha och hjälpa en människa nå och stå fast vid sina mål krävs det att du har rätt verktyg och vetskap om hur du nyttjar dem. Detta erhåller du på bästa sätt genom en hälsocoach-utbildning.

Ett vanligt missförstånd är att en hälsocoach endast fokuserar på viktminskning och bara hjälper de som behöver hjälp att gå ner i vikt. När du utbildar dig till hälsocoach eller livsstilsrådgivare får du lära dig om allt från näringslära till sömnsvårigheter. Fokus ligger på att främja hälsa och välmående, inte att till varje pris gå ner en klädstorlek.

Vanliga områden du kommer att gå igenom under en hälsocoachkurs:

  • Näringslära
  • Stresshantering
  • Fysisk aktivitet
  • Alkoholkonsumtion
  • Motiverande samtal (MI)
  • Tobak
  • Sömn
  • Ätstörningar

Hälsocoach/livsstilsrådgivarutbildningarna levereras inte sällan som distansutbildningar. De lärarledda hälsocoachkurserna kombinerar ofta teori och praktik i kurslokalen men innehåller även en viss del självstudier.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
En gedigen och genomtänkt utbild...
Bergklint education

Jag blev positivt överraskad och tyckte att utbildningen kändes väldigt gedigen och genomtänkt. Det var ett väldigt relevant kursinnehåll! Det gav en väldigt bra grund och förståelse, i det stora hela, gällande näringslära och hälsa.

Läs mer om Ulrika som har gått Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare på distans på Bergklint Education

Läs mer