Visa utbildning.se som: Mobil

Livsmedelsutbildningar

Livsmedelsutbildning

Här hittar du livsmedelsutbildningar för dig i arbetslivet. Om du vill ha mer information om en specifik utbildning kan du göra en intresseanmälan direkt till respektive utbildningsarrangör.

Food Contact - Regelverket för material och produkter avsedda att komma i kontakt med livsmedel
Intertek Academy
1 dag
5 600 SEK
Stockholm
Du som importerar. tillverkar eller distribuerar material och produkter avsedda att komma i kontakt med livsmedel berörs av en mängd...
HACCP för FSSC 22000
Intertek Academy
1 dag
4 200 SEK
Stockholm
HACCP är ett välkänt verktyg för livsmedelssäkerhet och ett krav för alla som i något led hanterar livsmedel. HACCP är...
HACCP-utbildning
Food Safety
9 timmar
6 900 SEK
Stockholm
Vi är specialister på matsäkerhet. Vi ser till att våra kunder är uppdaterade och driver sina verksamheter i enlighet med...
Livsmedelshygien, grundläggande utbildning
Food Safety
1 dag
2 495 SEK
Stockholm
Vi är specialister på matsäkerhet. Vi ser till att våra kunder är uppdaterade och driver sina verksamheter i enlighet med...
Food Contact Materials 2 - Fortsättningskurs
Intertek Academy
1 dag
5 800 SEK
Stockholm
Det är viktigt att du som arbetar med material och produkter som är avsedda att komma i kontakt med livsmedel...
ISO 22000 / FSSC 22000 – Livsmedelssäkerhet
Intertek Academy
2 dagar
10 600 SEK
Stockholm
FSSC 22000 består av ISO 22000 + PAS 220/ISO TS 22002-1, där utbildningen går igenom delkraven i de olika standarderna....
Food fraud - Livsmedelsfusk, arbeta med VACCP & TACCP
Intertek Academy
1 dag
5 400 SEK
Stockholm
VACCP och TACCP kursen ger dig kunskap och förståelse för hur man använder verktygen i sitt styrsystem för livsmedelstrygghet. Hur...
Företagsanpassad utbildning
Allergener i livsmedel
Food Safety
4 timmar
 
Rikstäckande
Syftet med denna utbildning är att öka kunskapen och förståelsen för olika hälsorisker och allergener som kan förekomma i samband...
Livsmedelshygien
Lernia
   
Rikstäckande
Arbetar du med livsmedelshantering inom butik, restaurang, kommun eller landsting? Nu kan du som är anställd i ett företag eller...
Uppdateringsutbildning i egenkontroll och livsmedelshygien
Food Safety
3 timmar
 
Flera orter (2)
Att uppdatera och fördjupa tidigare kunskaper och öka kännedomen om ny lagstiftning och motivera till att bibehålla en fortsatt hög...
BRC utbildning för livsmedelsindustrin
Food Safety
Utbildningen anpassar efter företagets ordinarie verksamhet
 
Rikstäckande
Food Safety har hjälp många företag att implementera BRC i sina verksamheter. Utbildning syftar till att ge deltagarna en ökad...
Motivationsutbildning, Matens Fotavtryck
Food Safety
3 timmar
 
Rikstäckande
En Uppdaterings & motivationsutbildning för dig som vill lära dig tänka mer hållbart kring mat. Minska matsvinnet och maxa fördelarna!...
Kvalitets- och miljöledningssystem (ISO och BRC)
Food Safety
Flera kurstillfällen under en viss period
 
Rikstäckande
Food Safety's utbildning syftar till att ge deltagarna en ökad kunskap och förståelse för de olika kvalitets- och miljöledningssystem som finns...
E-learning
Egenkontroll för säker hantering av livsmedel
Gothia Logistics
4 timmar
750 SEK
Distans
Grunden i livsmedelslagstiftningen är att den som vill tillhandahålla livsmedel på marknaden också ansvarar för att dessa livsmedel är säkra...
God HygienPraxis inom livsmedelshantering
Gothia Logistics
4 timmar
750 SEK
Distans
Hygieniska arbetsmetoder Grunden i livsmedelslagstiftningen är att den som vill tillhandahålla livsmedel på marknaden också ansvarar för att dessa är...
Krav på verksamhet med livsmedelshantering
Gothia Logistics
5 timmar
750 SEK
Distans
runden i livsmedelslagstiftningen är att den som vill tillhandahålla livsmedel på marknaden också ansvarar för att dessa livsmedel är säkra...
Grundläggande livsmedelssäkerhet för lagerpersonal
Gothia Logistics
3 timmar
650 SEK
Distans
Att säkert lagra, hantera och distribuera livsmedel inom dagligvaror Grunden i livsmedelslagstiftningen är att den som vill tillhandahålla livsmedel på...
Certifieringskurs i hygien
eSmiley
 
349 SEK
Distans
Denna grundkurs i livsmedelshygien ger dig all kunskap om livsmedelshantering med hygienintyg som bevis. Hur fungerar det? Några klick med...
Livsmedelshygien
Teknikutbildarna
         
(49)
8 timmar
1 900 SEK
Distans
Livsmedelshygien Vi vill med denna kurs i livsmedelshygien och egenkontroll ge en bred överblick av området livsmedelshygien från råvara till...
  • = Reportage kopplat till arrangören
  • = Film
Visar 1-19 av 19 träffar
 

Mer om Livsmedelsutbildningar

Här hittar du livsmedelsutbildningar för dig som arbetar inom livsmedelsbranschen. 

Inom EU finns en ramförordning som kravställer de material och de produkter som kommer i kontakt med livsmedel. Exempel på produkter som ramförordningen reglerar är stavmixrar, kaffebryggare och livsmedelsförpackningar. Du som arbetar med livsmedel behöver få en överblick över vilka lagar och regler som gäller och hur du ska kunna se till att de efterföljs. Denna kunskap erhåller du via livsmedelsutbildning. 


Alla som hanterar livsmedel eller ansvarar för kvalitet och hygien ansvarar även för utbildning av personal, vare sig man driver ett gatukök, en butik eller en restaurang.


Livsmedelsföretagaren är alltid skyldig att se till att personalen som hanterar livsmedel har den utbildning som behövs. All personal måste ha god hygien och lämpliga kläder där huvudbonad som skyddar hår från att hamna i maten ingår och måste bäras av alla som hanterar oförpackade livsmedel.

HACCP - en internationell standard

Ett internationellt system för att säkerställa att ens livsmedelshantering håller hög standard och följer regleringar är HACCP - (Hazard Analysis and Critical Control Point).

I denna utbildning lär du dig att analysera faror och hålla en god övervakning. Man sätter upp kritiska styrpunkter som i kök kan vara allt från olika temperaturer till hygienkontroll. Sedan arbetar man fram rutiner för att övervaka dem och åtgärder som behöver vidtas i situationer då styrpunkterna inte följs.

Denna utbildning har blivit en internationell standard för att sätta upp riktlinjer i miljöer där livsmedelshantering äger rum så som i kök och restaurang.