Visa utbildning.se som: Mobil
Visar 1-25 av 29 träffar
12

Mer om Livsmedelsutbildningar

Här hittar du livsmedelsutbildningar för dig som arbetar inom livsmedelsbranschen. 

Inom EU finns en ramförordning som kravställer de material och de produkter som kommer i kontakt med livsmedel. Exempel på produkter som ramförordningen reglerar är stavmixrar, kaffebryggare och livsmedelsförpackningar. Du som arbetar med livsmedel behöver få en överblick över vilka lagar och regler som gäller och hur du ska kunna se till att de efterföljs. Denna kunskap erhåller du via livsmedelsutbildning. 


Alla som hanterar livsmedel eller ansvarar för kvalitet och hygien ansvarar även för utbildning av personal, vare sig man driver ett gatukök, en butik eller en restaurang.


Livsmedelsföretagaren är alltid skyldig att se till att personalen som hanterar livsmedel har den utbildning som behövs. All personal måste ha god hygien och lämpliga kläder där huvudbonad som skyddar hår från att hamna i maten ingår och måste bäras av alla som hanterar oförpackade livsmedel.

HACCP - en internationell standard

Ett internationellt system för att säkerställa att ens livsmedelshantering håller hög standard och följer regleringar är HACCP - (Hazard Analysis and Critical Control Point).

I denna utbildning lär du dig att analysera faror och hålla en god övervakning. Man sätter upp kritiska styrpunkter som i kök kan vara allt från olika temperaturer till hygienkontroll. Sedan arbetar man fram rutiner för att övervaka dem och åtgärder som behöver vidtas i situationer då styrpunkterna inte följs.

Denna utbildning har blivit en internationell standard för att sätta upp riktlinjer i miljöer där livsmedelshantering äger rum så som i kök och restaurang.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Populära sökningar
HACCP  
Reportage
Kursen hos Teknikutbildarna en i...

Djupt nere i Renströmsgruvan utanför Skellefteå tillbringar 29-åriga Ola Nordberg större delen av sina dagar som elarbetsledare. En viktig och ansvarsfull roll som han inte hade befunnit sig i om det inte vore för Teknikutbildarnas kurs i Allmän behörighet – en kurs som visade sig vara väl värd att resa 40 mil för.

Läs mer
Kraftfullt samarbete mellan Bilf...

För att samordna utbildningar för 200 personer utspridda på olika orter krävs en stabil och pålitlig utbildningsleverantör. Det vet Ulla Augustsson, utbildningsplanerare på industrikoncernen Bilfinger, som sedan tre år tillbaka har ett nära samarbete med Teknikutbildarna.

Läs mer