Visa utbildning.se som: Mobil
ÄmnenVälj ett ämne, t.ex. Juridik
PlatsVälj en plats, t.ex. Lund
Du kan förfina sökningen i nästa steg
Populära ämnen
Teknik
Vård
Ledarskap
Ekonomi
Kommunikation
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Örebro
Västerås
Filter & Sortering
Rensa
Sortera efter betygNärmsta startdatumPris (lägst → högst)Pris (högst → lägst)Längd (kort → lång)Längd (lång → kort)
Ämne
Plats
Pris, datum & längd
Utbildningsform
Fler filter
Alla ämnenAlla platserAllaAllaVisa fler filter
Välj ett ämneSök kategori
AdministrationArbetsmiljöBrandskyddBygg & AnläggningCoachingEkonomiFastighetFöreläsareFörsäljningHRHotell & turismHälsaHållbarhetIT & Microsoft OfficeIT AvanceradInköpInredningJuridikKommunikationKundserviceKvalitet & LedningssystemLedarskapLogistikMBAOrganisation / verksamhetPedagogikPersonlig effektivitetPersonlig utvecklingPresentationsteknikProjektledningSeminariumSkönhetSpråkStatistikSäkerhetTeknikTransport & fordonUppdragsutbildningVårdWebbdesign & Layout
Välj en platsVisa alla platser
Distans
Rikstäckande
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Filtrera på pris, startdatum och längd
Välj prisintervall
När vill du gå utbildningen?
Hur lång ska utbildningen vara?
Visa alla1 Dag eller mindre2-3 Dagar7+ Veckor
Utbildningsform
Välj en utbildningsform
Visa allaDistans med träffarÖppen utbildningFöretagsanpassad utbildningOnlineutbildningKorta YH-utbildningarUppdragsutbildning
Specificera din sökning
Välj Certifiering
ArbetsmiljöBrandskyddByggCoachingLivsmedelMiljö / kvalitet / internrevisionOnlinemarknadsföringProjektledningSäkerhetTeknikVård

Visar 1-10 av 29 träffar
1 3
Annonser

Vad innebär en utbildning i träning?

Har du ett intresse av hälsa, friskvård och träning? Vill du kunna arbeta med detta? Då finns det mängder av utbildningsmöjligheter. Du kan exempelvis utbildas till personlig tränare (PT), till hälsoinspiratör eller instruktör i till exempel yoga. Oavsett inriktning på träningskursen kan du räkna med att du får fördjupad kunskap om träning och om dess effekt på vår hälsa. Det finns också utbildningar som inte innefattar träning direkt, utan är relaterade till friskvård på annat vis, exempelvis finns det kurser i friskvårdsmassage eller fysiologi.

Vem bör gå en träningskurs?

Den som går en utbildning i träning har i regel ett stort intresse för hälsa och friskvård, samt en önskan att kunna sprida detta intresse vidare. Med ett stort intresse för området har du möjlighet att inspirera och hjälpa andra människor till bättre hälsa, och med en utbildning kan du försäkra dig om att detta görs på rätt sätt. Det finns även en rad olika utbildningsmöjligheter för dig som redan är yrkesverksam inom träning, exempelvis fördjupningskurser inom kost- och näringsrådgivning eller instruktörsutbildningar inom någon ny träningsform.

Friskvård

Friskvård innebär aktiviteter du utövar för att främja din hälsa, däribland träning. Friskvårdsaktiviteter ska i regel räknas som skattefri personalvårdsförmån i ditt arbete. Som anställd har du som oftast rätt till ett friskvårdsbidrag som kan nyttjas till hälsofrämjande aktiviteter som exempelvis massage, yoga, gym, rökavvänjning eller danskurs.

Personlig tränare

Som personlig tränare, eller PT som det ofta kallas, hjälper du dina klienter att förbättra sin hälsa genom träning och ofta även genom individuella kostscheman. Utöver de fysiska aspekterna relaterat till träning innehåller utbildningar till personlig tränare även delar om kommunikation, ledarskap och stresshantering. Ett arbete som personlig tränare innebär till stor del möte med andra människor. Därför behöver PT-utbildningar även ta upp de mentala aspekterna av hälsa och träning.

Under kursens gång kan du få lära dig att skapa kost- och träningsscheman till dina kunder. Dessa måste individanpassas från personens nuvarande livssituation och det är därför viktigt att du har rätt utbildning. Du kan utbildas för att bli bästa möjliga vägledare för dina kunder i funktionell träning, konditions-, rehabiliterings- och styrketräning samt i hälsosam kost.

Träningsinstruktör

Du kan gå en kurs för att bli instruktör och hålla gruppträning i alla möjliga olika träningsformer. Några exempel på populära gruppass du kan utbildas till att leda är: Yoga, aerobics, spinning, pilates eller body pump. Som gruppträningsinstruktör är det viktigt att du är energifylld, besitter taktkänsla och motiveras av att inspirera andra i träningen.

Hälsocoach

En hälsocoach, alternativt hälsoinspiratör eller hälsoinformatör som det också kan kallas, jobbar med att informera, coacha, inspirera och positivt påverka andra till bättre hälsa. En utbildning till hälsocoach passar för dig som har ett intresse för hälsa, friskvård och strävan mot en sund och aktiv livsstil. Den som utbildas till hälsoinspiratör drivs sannolikt av att motivera och hjälpa sina medmänniskor.

Exempel på innehåll i en träningsutbildning:

 • Personlig träning
 • Hur du sätter upp ett kostschema
 • Näringslära
 • Gruppträning
 • Kroppens anatomi och fysiologi
 • Styrketräning
 • Rörlighetsträning
 • Konditionsträning
 • Friskvård
 • Idrottsnutrition
 • Kosttillskott
 • Träning och dess effekter på immunförsvaret
 • Vikten av återhämtning
 • Idrott