Kumla Kommun om Framgångsakademin

Flexibel ledarskapsutveckling med positivt resultat

Våren 2020 grundades Framgångsakademin av Alexander Warg-Pärleros. Syftet var att hjälpa människor att nå sin fulla potential och utvecklas med hjälp av flera av Sveriges mest framgångsrika personer genom onlinekurser och träningsverktyg. Personlig utveckling, hälsa och ledarskap är bara några av kurserna som erbjuds när du blir medlem i Framgångsakademin.

En av dem som tyckte att det här lät som ett spännande och nytänkande koncept är Lise Ohlin som jobbar i Kumla Kommun.

Kumla bestämde sig för att utveckla och göra kompetensutvecklingen för förvaltningens chefer mer lättillgänglig och började därför använda sig av Framgångsakademins kurser och material.

Lise Ohlin

I en intervju berättar Lise varför de valde Framgångsakademin:

Vi har jobbat mycket med ledarskapsutveckling på många sätt. Jag tycker att det personliga ledarskapet är viktigt - stabila och trygga chefer som mår bra!

En del utveckling och coaching gör vi själva men ofta sker kompetensutveckling heldagar på olika ställen och eftersom cheferna i vår verksamhet har en drift att ansvara för är det en utmaning att hinna med när du behöver vara på plats.

Framgångsakademins koncept lockade därför mycket. Både att det är Sveriges främsta föreläsare inom mental hälsa, ledarskap och utveckling men också hur det är uppbyggt, det vill säga att man kan göra det när det passar en själv, på arbetsplatsen eller sitta var man vill och pausa när man behöver. Uppbyggnaden och konceptet är väldigt bra och vi jobbar med tillitsbaserat ledarskap så därför köpte vi en 1,5 årig licens till alla chefer så de har tillgång till alla kurser. Vi har valt ut fyra kurser och efter varje kurs fördjupar vi oss i en workshop. Sedan får de självklart gå vilka kurser de vill.

Vad tänkte ni om Framgångsakademin innan?

Det är ganska nytt - jag har varit drivande då jag har följt hur Framgångsakademin har byggts upp och blev nyfiken på om jag skulle kunna använda detta kopplat till förvaltningens chefer. Jag har jobbat riktat med chefsutveckling sedan 2019 och innan det själv arbetat som chef i många år, nu när vi tog ett omtag om våra ledarsatsningar vill vi erbjuda dem Sveriges främsta inom området. Jag presenterade idén med framgångsakademin för ledningsgruppen och de tyckte att de var en väldigt bra idé och nytänkande.

Valde ni mellan flera alternativ?

Vet att de finns fler men vi ville testa det här.

Varför är upplägget så bra?

Det är lättillgängligt, man ser enkelt vad man har påbörjat och avslutat. Varje kapitel är inte så långt och mastigt utan det är uppdelat i mindre delar och det finns väldigt bra material, bland annat övningar. Det är lätt att hitta just för att det är indelat i kapitel, vilket gör det lättare om man vill visa eller diskutera ett specifikt kapitel. Det är överskådligt och lättillgängligt och man kan göra det när man vill. De passade oss väldigt bra!

Har du någon feedback från medarbetare som ni kan dela?

Tillsammans med Framgångsakademin gör vi en enkät efter varje avslutad kurs. De har bara hunnit gå en kurs hittills men på frågan hur nöjda cheferna är med kursen som helhet på en skala 1-6 blev snittet 4,78.14 av 18 sa att de fått nya insikter efter kursen och 17 av 18 skulle kunna rekommendera kursen till sina medarbetare. De samlade intrycket av workshopen landade på 4,56 av 5.

När frågan ställdes om hur medarbetarna upplever Framgångsakademin som plattform svarade de:

  • Väldigt bra!
  • Inspirerande!
  • Smidigt sätt att utveckla sig själv!
  • Stimulerande!
  • Mycket bra föreläsningar!
  • Nytänkande!

Ser du någon effekt på vad utbildningarna gett?

Jag ser resultat! Vi har länge pratat om ledarskap och olika typer av ledarskap, hur man är och hur man kan se varandras styrkor - jag tycker det är så viktigt. Svårt att säga vad just det här har gett än så länge men det märks att vi lägger ner tid på att utveckla cheferna och det har synts i vår senaste medarbetarundersökning.Läs mer om Framgångsakademin

Beställ mer information


Beställ information

Fyll i formuläret om du vill komma i kontakt med Framgångsakademin och veta mer om deras utbildningar.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.