Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

E-kurs: Mindfulness Grund, lär dig grunderna i mindfulness

Mindfulnesscenter
Kort om utbildningen
595 SEK exkl. moms
   
Distans

Kursbeskrivning

Mindfulness Grundkurs - e-kurs

Träna mindfulness vid din dator eller med hjälp av din mobiltelefon/läsplatta. Mindfulness är en enkel metod som hjälper dig att ta vara på det goda i livet. Mindfulnessträning ger dig en ökad stabilitet och en balans i livet.

Mindfulness är en enkel metod för att hantera onödig stress, oro och lönlöst grubblande på saker som har hänt eller saker som kanske kommer att hända. Genom att lära dig att vara alert och fokuserad på nuet ökar du din förmåga att uppleva, förstå och njuta av livet.

Med mindfulness kommer du att må bättre, sova bättre och kunna möta verkligheten så som den är, här och nu.

Mindfulness är en väl beprövad rehabiliteringsmetod av exempelvis utbrändhet, sömnproblem och för att kunna hantera smärta. 

 

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

För dig som vill må bättre, genom att stressa mindre, sova bättre och skapa positiva tankar.

Sagt om mindfulness

Mindfulness är läran om att vara medvetet närvarande. Hur du kommer bort från onödig stress, oro och lönlöst grubblande om det som har hänt och om det som kanske kommer att hända.

Du lär dig att vara alert och att fokusera på vad som händer i nuet. Du ökar din förmåga att uppleva, förstå och njuta av livet. Du mår bättre, sover bättre och fungerar bättre. I träningen lär man sig bland annat att möta verkligheten som den är och se de val vi har.

Mindfulness ger dig många positiva saker. Förutom att du minskar onödig stress, skapad av dina tankar och sådant du inte kan påverka, blir du också mer kreativ och
konstruktiv i ditt dagliga liv.

Mindfulness är väl beprövat vid rehabilitering av ex vis utbrändhet, sömnproblem och för att kunna hantera smärta. Genom att införliva mindfulness i ditt liv på ett naturligt sätt så kan du också bättre ta tillvara det goda i livet.

Det är inte stress och tidspress som är problemet i vårt samhälle idag utan bristen på återhämtning. 

Hur går träningen till?

Hur går träningen till?
Mindfulness kan man träna på egen hand genom de självinstruerande program som vi har utvecklat. Mindfulness Grundkurs är ett program som innehåller 8 steg (veckor). Träningen sker 2 gånger per dag 10 minuter varje gång.

Träningsprogrammet innehåller
Stresstest och Mindfulnesstest som du kan välja att genomföra innan och efter programmet.

Mindfulnessövningar:

  • Kroppsscanning
  • Andningsankare
  • Medvetna rörelser
  • Sittande meditation

Vardagsövningar exempel:

  • Stilla tankebruset
  • Öka din koncentration

Dr Ola Schenström

Dr Ola Schenström

Ola är läkare och specialist i allmänmedicin med mer än 35 års erfarenhet. Han är en av Sveriges ledande experter på mindfulness och grundaren till Mindfulnesscenter. Han har tillsammans med sina medarbetare utbildat över 2 500 mindfulnessinstruktörer i Sverige inom olika yrkesgrupper. Ola är involverad i flertalet forskningsprojekt, bland annat vid Karolinska Institutet, Centrum för primärvårdsforskning vid Lunds Universitet med flera. Han har även utarbetat ett antal träningsprogram i mindfulness, exempelvis Här&Nu, Sveriges mest sålda träningsprogram i mindfulness. Ola är utbildad i USA av bland andra professor emeritus Jon Kabat-Zinn. Jon har skrivit förordet till Olas bok "Mindfulness i vardagen". 

Investering

Mindfulness grundkurs, 420 kr/år alternativt 50 kr/månad årsvis inkl. moms
E-kursen är personlig och efter genomgånget program kan du fortsätta träna i programmet och repetera de övningar du önskar. Kursen löper som en prenumeration och uppsägningstiden är 1 månad.

Examen, diplom m.m.

Efter genomförd kurs finns ett diplom att skriva ut. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om E-kurs: Mindfulness Grund, lär dig grunderna i mindfulness, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Mindfulnesscenter

Mindfulnesscenter

Mindfulnesscenter

Varmt välkommen till oss på Mindfulnesscenter, Sveriges ledande utbildningsföretag inom mindfulness. Vi förser företag, organisationer skolor och föreningar med enkla, lättillgängliga och tidseffektiva verktyg för att reducera stress och öka välmående, på individ- grupp- och organisationsnivå. Mindfulnessträning stärker förmågan att...


Läs mer om Mindfulnesscenter och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Mindfulnesscenter

Strandvägen 78
234 31 Lomma

 Visa telefonnummer
www.mindfulnesscenter.se

Recensioner
Bli den första att recensera E-kurs: Mindfulness Grund, lär dig grunderna i mindfulness!

Liknande utbildningar