Visa utbildning.se som: Mobil

Traumafokuserad kognitiv beteendeterapi

Linköpings universitet
Kort om utbildningen
2 terminer
18 500 SEK exkl. moms
   
Linköping

Kursbeskrivning

Kursen vänder sig till personer som i sitt arbete inom exempelvis barn- och ungdomspsykiatrin möter och behandlar barn som blivit utsatta för olika former av traumatiserande händelser och utvecklat symptom på posttraumatiskt stress syndrom (PTSD). Kursen är en avgiftsbelagd uppdragsutbildning.

TF-KBT är en evidensbaserad behandlingsmodell som vänder sig till barn, tonåringar och deras föräldrar för att hjälpa dem hantera efterdyningarna av traumatiserande händelser. Behandlingen syftar till att minska symtomen av PTSD, depression, ångest och andra relaterade svårigheter men har också som ambition att förbättra familjeklimatet och relationen mellan det drabbade barnet och dess omsorgsperson/er.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

  • Psykologexamen

eller

  • läkarexamen med specialistkompetens i barn och ungdomspsykiatri
  • socionomexamen, eller
  • annan motsvarande examen om minst 180 hp

För sökande med läkarexamen, socionomexamen eller annan motsvarande examen krävs även grundläggande utbildning i psykoterapi (Steg 1).

  • Anställning inom verksamhet som bedriver barnpsykiatrisk vård
  • Minst ett års erfarenhet av behandlingsarbete med barn och familjer på minst 50%

Om du blir antagen till kursen måste du genomföra webbutbildningen TF-CBT WEB 2.0 (be om mer info om detta av Linköpings Universitet ). Utbildningen kostar 35 dollar och brukar ta en dag att genomföra. När klarat den får du ett intyg som du ska skicka till Barnafrid. Utbildningen har tagits fram av Medical University of South Carolina i nära samarbete med grundarna av TF-KBT. Du ska ha klarat av den och skickat in ditt intyg innan vår kursstart (12 April 2021).

Kursinnehåll

Kursen syftar till att deltagaren fördjupar sina kunskaper inom behandlingsformen TF-KBT för att efter kursen kunna bedriva behandlingen självständigt. Kursdeltagarna måste själva ha med egna behandlingsfall till kursen som inkluderar barn (5 -18 år) samt en omsorgsperson.

Utbildningen i TF-KBT ackrediteras som 1 av 6 specialistkurser för psykologer. Kursen godkänns som 1 fördjupningskurs inom psykologisk behandling/psykoterapi, klinisk vuxenpsykologi och klinisk barn- och ungdomspsykologi.

Upplägg

Kursen är en uppdragsutbildning. Privatpersoner eller enskild firma kan inte köpa uppdragsutbildning - det måste vara en juridisk person som skriver på avtalet. Antagning sker löpande under ansökningstiden och följer inte Linköping universitets ordinarie ansökningsomgångar.

Kursen ges av Barnafrid - nationellt kunskapscentrum/Linköpings universitet. Den inleds med tre kursdagar i Linköping och därefter följer grupphandledning vid tio tillfällen á två timmar, via Teams, Skype eller liknande.

Kursens omfattning är 7,5 hp.

Tid & plats

Linköping och webbaserad.

Investering

18500 kr

Examen, diplom m.m.

7,5 hp

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Traumafokuserad kognitiv beteendeterapi, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner.

Kursdeltagare
Duktig handledare, mycket kompetent. Delar med sig av metodstöd. Bra klimat i gruppen, ingen prestige. Handledare alltid påläst.
Kursdeltagare
Dagarna var mycket lärorika och innehållsrika. Många bra och konkreta tips att ta med sig i behandlingsarbetet.
Kursdeltagare
Absolut! Bra blandning av föreläsning, att föreläsarna visade praktiskt, att vi fick prova praktiskt, att vi fick se material. Bra med hand-outs och mkt bra kvalitet i dessa. Föreläsarna var väldigt samspelta med varandra. Mkt givande också när fam.hemsföräldern deltog och förmedlade sin erfarenhete. Mycket bra, inspirerande där mycket kunskap f...
Visa mer

Linköpings universitet

LiU – ett lärosäte för världsledande forskning

Linköpings universitet (LiU) bedriver världsledande, gränsöverskridande forskning och utbildning av hög kvalitet. Genom uppdragsutbildning, som vilar på vetenskaplig grund, bidrar LiU till människors möjligheter till livslångt lärande och kompetensutveckling. Du som väljer att gå våra uppdragsutbildningar får tillgång till den...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Linköpings universitet

Studenthuset, plan 7, Campus Valla
581 83

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Traumafokuserad kognitiv beteendeterapi från Linköpings universitet, fyll i dina uppgifter: