Inga recensioner än

WordLab – Utvecklar yrkesspråket inom vård och omsorg

MedLearn, Distans
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

WordLab – Utvecklar yrkesspråket inom vård och omsorg

En digital kurs där du som arbetsgivare kan ge dina medarbetare möjlighet att utveckla yrkesspråket. 

Idag krävs en hög språklig kompetens för att arbeta inom vård och omsorg. Patientsäkerheten och en trygg anställning är ofta kopplat till goda språkkunskaper. Språket består av olika förmågor exempelvis tala, lyssna, läsa och skriva och förmågorna behöver medvetet utvecklas på olika sätt.

Medlearn WordLab är digitala kurser som utgår från centrala innehållet i vårdkurserna på gymnasial nivå, men lägger sitt fokus på att öva de olika språkliga förmågorna i de vardagssituationer där språket används mest. Innehållet är paketerat i ett digitalt verktyg och kan nyttjas av eleven själv och /eller av lärare och språkresurser inom skola eller vård som stöttar i att utveckla yrkesspråket för personer inom vård och omsorg.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Kontakta oss för mer information

  • Företagsanpassad utbildning
  • Distans

Information om kursstart

Bra att veta är att utbildningen endast startar vid minst 10 antal deltagare. Du är varmt välkommen att göra en intresseanmälan, så kontaktar vi dig för mer infomration kring utbildningsstart.

Målgrupp

Kursen riktar sig till baspersonal inom vård och omsorg

Kursinnehåll

I kursinnehållet möter du både personal och vårdtagare i deras vardag och deltagaren får möjlighet att öva både förmågan att tala, lyssna, läsa och skriva. Innehållet bearbetas med fördel tillsammans med en språklig vägledare/resurs man kan också användas av deltagaren på egen hand.

Utbildningen är uppbyggd i moduler och framtagen av legitimerade lärare och sjuksköterskor på Medlearn i samarbete med handplockade partners inom digital teknik. Utbildningen genomförs i ett lättnavigerat och tilltalande verktyg anpassat för både smartphone, läsplatta och desktop.

Kursmaterialet är byggt på aktuell forskning och tillgängligt dygnet runt. Deltagaren kan studera när och var det passar den bäst! Modulerna har ett varierat innehåll i form av textavsnitt, filmer, korta föreläsningar fallbeskrivningar, bilder etc. Varje modul avslutas med ett antal kunskapsfrågor för att säkerställa att deltagaren tagit till sig innehållet.

När deltagaren är godkänd på modulen kan man gå vidare till nästa modul. Efter genomgången utbildning erhåller deltagaren ett diplom.

Övrig information

Önskas stöd från vår personal att introducera utbildningsinsatsen, kompletterande material för fortsatt internt arbete med innehållet i egen regi alternativt efterföljande workshops så bistår vi förstås även med det.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om WordLab – Utvecklar yrkesspråket inom vård och omsorg, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
MedLearn
Lövholmsvägen 18
117 43 Stockholm

Medlearn – utbildning inom hälsa, vård och omsorg 

Medlearn utbildar varje år tusentals personer på olika nivåer till yrken inom hälsa, vård och omsorg och finns idag på flera platser i Sverige.  Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan kombineras....

Läs mer om MedLearn och visa alla utbildningar.

Highlights