Massageutbildning

Knåda dig till framgång

Det många former av massage har gemensamt är att de kräver en god kunskap om anatomi, fysiologi och allmän patologi samt att du behärskar tekniken. Tekniken lär du dig under själva massageutbildningen, för att sedan utveckla den när du väl arbetar.
Visar 1-5 av 5 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-5 av 5 träffar

Mer om massageutbildning 

Inom massage så kan du välja olika vägar vad du vill utbilda dig till och vilken massageform du vill bli mästare i!

Massageutbildningar i Stockholm

Massageutbildningar i Göteborg

Massageutbildningar på distans 

Olika massageformer du kan utbilda dig inom:

Klassisk svensk massage

Den klassiska svenska massagen är den massageform som de flesta människorna i Sverige endast kallar för massage och är den vanligaste typen av massage i Sverige. Det som utmärker just den svenska massagen är de mjuka till medelhårda rörelserna kombinerat med långsamma och utdragna rörelser.

I din utbildning så kommer du även att få lära dig historien bakom massagen, hur, när, vad och varför denna massageform är bra samt hur du ska tänka under tiden du utför behandlingen. Den klassiska svenska massagen bygger på fem grundrörelser som är: Vibration, Tapotement, Friction, Petrissage och Effleurage.

Yogamassageterapeut

Yogamassage är en form av massage som man gör i kombination med vanlig yoga. I yogamassage så använder du både fötter och händer under tiden du gör behandlingen. Yogamassagen är bra för hela kroppen och specifikt bra för rörliga leder i kroppen som tex fotleder, höfter, knän samt rygg. Yogamassage kan även vara effektiv mot ischias som är ett nervproblem i ryggen.

Medicinsk massageterapeut

Att utbilda sig till medicinsk massageterapeut är oftast mer inriktad åt det medicinska hållet. De allra flesta har tidigare erfarenhet inom humanbiologi eller medicin eller har tidigare arbetat som kiropraktor eller naprapat. Dock finns det även utbildningar för dig som inte har tidigare erfarenhet inom nämnda områden. 

Idrottsmassör

Om du vill utbilda dig till idrottsmassör så kommer du att få arbeta ungefär på samma sätt som en massör som jobbar inom den klassiska svenska massagen, men att inom idrottsmassage är det mycket mer fokus på kraftfulla grepp och töjningar på de musklerna som orsakar problem hos din patient. Det är även bra om du har ett intresse för olika idrotter så du kan förstå hur din patient har idrottat och rört sig så du kan göra din bedömning och behandling därefter.

Så vem passar dessa utbildningar för?

Dessa utbildningar passar dig sig som har ett intresse för att hjälpa människor att antingen känna sig avslappnade eller hjälpa människor som har fysiska problem med sin kropp. Det finns alternativ för dig som är erfaren och för dig som är helt ny inom området så det finns egentligen ingen begränsning utöver att du ska ha ditt intresse för att hjälpa andra!

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨