Visar 1-4 av 4 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-4 av 4 träffar

Vad kan en utbildning inom palliativ vård leda till?

Att utbilda sig inom palliativ vård innebär att du specialiserar dig på vård i livets slutskede. Oavsett om man har sin grund i undersköterske- eller sjuksköterskeyrket så finns behov av att kunna förstå utmaningarna som ligger i att möta patienten och de anhöriga i en svår tid. Arbetet går ut på att både vårda patienten fram till slutet, men också stötta och hantera närstående i sorg och oro. Utbildningen kommer att ge dig en ökad kunskap i hur du ger en trygg och etisk vård under svåra omständigheter.

Inom det palliativa området så får symtomlindring och medicinering ett stort fokus och det krävs att man har en ökad insikt i hur man utför detta på bästa sätt för patienten. Patienter som är i livets slutskede är inte sällan mycket “vårdkrävande”. Du som vårdgivare måste därför vara väl insatt inom tekniska hjälpmedel såsom stomier, smärtpumpar och dialysmaskiner.Utbildningen kommer också lära dig hur du bäst förhåller dig i de svåra situationerna med etiska överväganden när patientens behov alltid står i fokus även om de anhörigas åsikter ibland inte överensstämmer med vårdtagarens. Men också hur det är att utföra sitt arbete i närvaro av starka känslor av sorg, oro och ibland ångest. Med rätt utbildning så blir yrkesutövningen lättare och tryggare för alla parter. En del av utbildningarna som du kan hitta ger dig även kompetensen att utbilda dina kollegor inom palliativ vård, något som är mycket eftertraktat hos arbetsgivarna. Så är du en person som tycker om att ta ett större helhetsansvar och har förmågan att både ge kvalificerad vård och samtidigt vara väldigt närvarande för patienten och de anhöriga, då har du hittat helt rätt!

Hur ser det ut efter studierna inom palliativ vård?

Kanske har du redan en tjänst där din arbetsgivare uppmuntrat dig att vidareutbilda dig för en ny roll. Men söker du dig själv till en ny specialisering finns det många vägar in. Med en åldrande befolkning finns ett stort behov av kompetens inom palliativ vård. Många som idag är yrkesverksamma inom vården saknar specialkompetens för palliativ vård vilket gör dig mer konkurrenskraftig när det är dags att hitta en ny arbetsgivare. De vanligaste arbetsplatserna är på vårdavdelningar eller inom ASIH (avancerad sjukvård i hemmet) och det går att arbeta såväl inom landstinget som hos privata vårdgivare. Oavsett hur du vill arbeta efter studierna så har du hittat en högt eftertraktad specialkompetens!

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Ida utbildade sig till sitt dröm...
Cady Utbildningar

Idas framtida vision var att arbeta som HR-specialist, här berättar hon hur hon utbildade sig till sitt drömyrke på distans. Läs hela intervjun här!

Läs mer
Eva bytte karriär till undersköt...
Cady Utbildningar

Efter att ha jobbat på kontor i princip hela sitt yrkesliv ville Eva Nihlén byta karriär och börja jobba med människor istället. Här berättar hon varför Cadys undersköterskeutbildning verkligen passade henne. Läs hela intervjun här!

Läs mer