Worklab - praktisk metodik inom vård och omsorg

MedLearn, Distans
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

WorkLab – Praktisk metodik inom vård och omsorg

En digital kurs där du som arbetsgivare kan ge dina medarbetare möjlighet att förbättra sitt arbete med praktisk metodik. 

Idag krävs en hög kompetens för att arbeta inom vård och omsorg. Den praktiska metodiken är ofta en utmaning i utbildnings och träningssammanhang. Det kan vara en utmaning att säkra ett säkert och likvärdigt genomförande, mängdträning och möjligheten till personlig vägledning för eleven just när den behöver den.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Kontakta oss för mer information

 • Företagsanpassad utbildning
 • Distans

Information om kursstart

Bra att veta är att utbildningen endast startar vid minst 10 antal deltagare. Du är varmt välkommen att göra en intresseanmälan, så kontaktar vi dig för mer infomration kring utbildningsstart.

Målgrupp

Kursen riktar sig till baspersonal inom vård och omsorg.

Kursinnehåll

Medlearn WorkLab är ett digitalt verktyg som består av steg för steg-instruktioner och filmer som beskriver genomförandet av 23 vanligt förekommande moment i vård och omsorg. Beskrivningarna finns också i form av en analog pärm där QR koder länkar till filmerna.

Exempel på övningsmoment

 • Handtvätt
 • Personlig hygien
 • Munvård
 • Arbetsställning och förflyttning
 • Bemötande
 • Skapa trevlig miljö i hemmet
 • Blodtrycksmätning
 • Steril dukning
 • Syrgasbehandling
 • Såromläggning
 • Venprovtagning

Utbildningen är uppbyggd i moduler och framtagen av legitimerade lärare och sjuksköterskor på Medlearn i samarbete med handplockade partners inom digital teknik. Utbildningen genomförs i ett lättnavigerat och tilltalande verktyg anpassat för både smartphone, läsplatta och desktop.

Kursmaterialet är byggt på aktuell forskning och tillgängligt dygnet runt. Deltagaren kan studera när och var det passar den bäst! Modulerna har ett varierat innehåll i form av textavsnitt, filmer, korta föreläsningar fallbeskrivningar, bilder etc. Varje modul avslutas med ett antal kunskapsfrågor för att säkerställa att deltagaren tagit till sig innehållet.

När deltagaren är godkänd på modulen kan man gå vidare till nästa modul. Efter genomgången utbildning erhåller deltagaren ett diplom.

Önskas stöd från vår personal att introducera utbildningsinsatsen, kompletterande material för fortsatt internt arbete med innehållet i egen regi alternativt efterföljande workshops så bistår vi förstås även med det.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Worklab - praktisk metodik inom vård och omsorg, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
MedLearn
Lövholmsvägen 18
117 43 Stockholm

Medlearn – utbildning inom hälsa, vård och omsorg 

Medlearn utbildar varje år tusentals personer på olika nivåer till yrken inom hälsa, vård och omsorg och finns idag på flera platser i Sverige.  Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan kombineras....

Läs mer om MedLearn och visa alla utbildningar.

Highlights