Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Visar 1-21 av 21 träffar
 

Gå en utbildning i ledarskap inom vård och omsorg

Du som vill gå en utbildning inom ledarskap i vård och omsorg kan vara chef eller i en annan ledarposition, men du kan även vara sjuksköterska, läkare, psykiatriker, med mera. Det finns utbildningar som utvecklar dig i dig i din befintliga ledarroll och ger dig uppdaterad kunskap för att kunna fortsätta i den rollen. Sedan finns det också utbildningar och kurser som visar processen för att ta sig upp i en ledarposition eller bara hur du kan använda dig av olika ledarkvaliteter för att ta dig och dina medarbetare vidare i er utveckling. Det finns olika val av utbildningar i ledarskap inom vård och omsorg, det enda som krävs av dig är att du har en vilja att leda andra och dig själv mot önskade resultat.

Utveckla ditt ledarskap inom vården

Som ledare är du skyldig dina medarbetare att bibehålla inspiration och motivation för att kunna möta vårdtagares önskemål och behov. Det krävs att du uppdaterar dig och tar dig an ny information och verktyg för att ständigt kunna öka kvaliteten och möta framtidens krav. Du spelar även en avgörande del i utvecklandet av vården i helhet och bör därför utveckla både din kunskap och ditt ledarskap, kontinuerligt.

Egenskaper hos en ledare inom vård och omsorg

Som ledare i vården förväntas du visa egenskaper så som en inspirerande coach som leder dina medarbetare i rätt riktning. Med din tydliga expertis som du fått genom att utveckla din kunskap i deras yrkesområden, kan du se och lyfta individer. Du är lyhörd för deras behov och har en stark problemlösningsförmåga som gör att du kan hantera oväntade händelser på ett bra sätt. Du är heller inte konkurrensrädd eller svag vid press. Det absolut viktigaste är dock att du som ledare kan balansera allas olika önskemål. Du ska inte bara se till dina medarbetares välmående, utan även vårdtagarna och de närståendes. Tilliten och arbetsglädjen mellan dina medarbetare ligger under ditt ansvar och dessutom att värna om yttrandefriheten på arbetsplatsen. Detta med en ständig koll på lagar och regler för att nå bästa möjliga resultat. Att vara en ledare i vård- och omsorgsbranschen innebär att du alltid sätter patientverksamheten i fokus.

Typiskt innehåll i en ledarskapsutbildning med inriktning vård och omsorg

Vidareutbildningar i ledarskap inom vård och omsorg finns i olika storlekar. Utbildningen kan vara allt från några timmar till två år. Några saker som de olika utbildningarna går igenom är kunskap i hur du håller ihop ett team, får dem att sträva mot samma mål och samarbeta för att ta sig dit. Du lär dig även att hantera och leda olika typer av personligheter och hur du ska ge och ta feedback på bästa sätt, gentemot dem. Genom att få ta del av exempel och framgångsfaktorer ges du verktygen för att kunna bidra till en ökad hållbarhet i ditt och dina medarbetares arbetsliv. Du får lära dig om retorik och bra sätt att kommunicera för att kunna bemöta både kunder, vårdtagare, närstående till vårdtagare och dina medarbetare. En till punkt i ett typiskt kursinnehåll är att du lär dig första förstå och utveckla din ledarskapsstil, för att kunna använda den på absolut lämpligaste vis.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Reportage
Så här säger tidigare kursdeltag...

Sedan starten år 2001 har Svenska Institutet för sorgbearbetning hjälpt cirka 2000 personer att genomföra ett sorgearbete. Vid uppföljning ett år efter avslutad kurs är det 96,5 % som rekommenderar kursen till andra och 94,4 % som uppger att de fått ett bestående positivt resultat till följd av kursen.

Läs kursdeltagarnas kommentarer här.

Läs mer
Att behärska retorik och present...

Nina Buchaus coachar sina deltagare med utgångspunkt i deras vardag. "Det var väldigt roligt och jag kände mig helt klart säkrare – och mer levande. Jag ser faktiskt fram emot att inta scenen för en större publik snart igen", berättar kursdeltagaren Yvonne Eriksson, Svea Ekonomi.

Läs mer
Om Karolinska Institutets Uppdra...

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning levererar kompetensutveckling för landsting, kommun och företag – framför allt inom vård, omsorg och hälsa – och verkar för utveckling i hälso- och sjukvården samt för ett friskare samhälle.

Läs mer