Visa utbildning.se som: Mobil

Introduktionsutbildning till vård och omsorg

MedLearn
Kort om utbildningen
3 dagar
2 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information - Distans
Onlineutbildning
Distans
introduktionskurs MedLearn

Kursbeskrivning

Gå en Introduktionsutbildning till vård och omsorg! 

Söker du som arbetsgivare lösningar på kompetensutveckling av ny och befintlig personal inom vård och omsorg? Då har du kommit rätt!

Introduktionsutbildning till vård och omsorg är en digital kurs på 3 dagar där deltagaren får grundläggande kunskaper och förståelse för vad arbete inom vård och omsorg innebär.

Uppskattad tidsåtgång för genomförande – Ca 8 timmar

Utbildningen fokuserar på äldreomsorg och riktar sig till arbetsgivare vars medarbetare inte har tidigare erfarenhet av arbete inom vård eller omsorg.

Efter avslutad kurs ska deltagaren kunna avlasta befintlig personal genom att självständigt utföra enklare uppgifter, som lokalvård och livsmedelshantering. Den passar också som grund vid introduktion inför nyanställning och/eller sommarvikariat.

Målgrupp

hjärta

Kursinnehåll

Utbildningen är indelad i åtta moduler

Modul 1-4  ger deltagaren en introduktion till vårdarbete och behandlar basala hygienrutiner, patientsäkerhet och översiktliga kunskaper om de lagar, regler och riktlinjer som är vägledande inom vården. Det ingår även en introduktion till hur smitta och smittspridning förebyggs.

Modul 5-6 fokuserar på bemötande, det psykiska välmåendet och social aktivering. Här får deltagaren kunskap om kommunikation och bemötande, konflikthantering samt förståelse för vad ett etiskt och inkluderande förhållningssätt innebär. För äldre innebär social distansering en ökad risk för depression. I avsnittet om en aktiv tillvaro ingår även praktiska övningar som t ex att hantera videosamtal för att upprätthålla sociala kontakter på distans.

Modul 7-8 ger deltagaren kunskap om lokalvård och livsmedelshantering. Det ger en introduktion till arbetsteknik och livsmedelshygien samt grundläggande kunskaper i varumottagning och förvaring av livsmedel.

Upplägg

Hur går 3-dagarsutbildningen till?

Målet med kursen är att ge deltagaren en effektiv och kvalitetssäkrad onboarding till branschen. Utbildningen är framtagen av legitimerade lärare och sjuksköterskor på Medlearn i samarbete med handplockade partners inom digital teknik. Utbildningen genomförs i ett lättnavigerat och tilltalande verktyg anpassat för både smartphone, läsplatta och desktop.

Kursmaterialet är tillgängligt dygnet runt där deltagaren kan studera när och var det passar den bäst! Man bör avsätta tre arbetsdagar (24 timmar) för att genomföra kursen, inklusive alla övningar som ingår.

Utbildningsmaterial och test

Utbildningsmaterialet består av texter och filmer, podcast och interaktiva övningar. Deltagaren får löpande kunskapstest och repetitionsfrågor. Man jobbar i sin egen takt och plattformen – som är byggd med AI – ger deltagaren löpande rekommendationer för att optimera lärandet, men också tips på ytterligare fördjupningsmaterial.

Kort om Medlearns 3-dagars introduktionsutbildning för arbetsgivare

  • Grundläggande kurs i vårdnära service, kräver ingen tidigare vårderfarenhet
  • Ger möjligheter att jobba som extraresurs inom vård och omsorg och avlasta befintlig personal
  • Genomförs i modernt, användarvänligt digitalt verktyg, optimerar lärandet med AI
  • Modernt och nyproducerat utbildningsmaterial t ex text, film, podcast och interaktiva övningar
  • Utbildningsintyg verifierar den nya kompetensen

Utbildningen är framtagen av Medlearn i samarbete med:

logga sana labs

     logga howdou

logga wacano

Investering

Arbetsgivare pris ex. moms

2000 SEK (1- 49 deltagare)
1000 SEK (50 -100 deltagare)
Volymer över 100 deltagare ta kontakt för offert.

Privat pris inkl. moms

2500 SEK per deltagare (1- 49 deltagare)
1250 SEK (50 -100 deltagare)
Volymer över 100 deltagare ta kontakt för offert.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad och avklarad utbildning får deltagaren ett utbildningsintyg med utbildningens innehåll och kursmål. Detta kan i ett senare skede komma till nytta vid en eventuell framtida validering.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Introduktionsutbildning till vård och omsorg, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

MedLearn

Medlearn – utbildning inom hälsa, vård och omsorg 

Medlearn utbildar varje år tusentals personer på olika nivåer till yrken inom hälsa, vård och omsorg och finns idag på flera platser i Sverige.  Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan kombineras....


Läs mer om MedLearn och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

MedLearn

Lövholmsvägen 18
117 43 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Introduktionsutbildning till vård och omsorg!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Introduktionsutbildning till vård och omsorg från MedLearn, fyll i dina uppgifter: