Förändringsledning och digitalisering inom vård och omsorg samt hälso- och sjukvård

MedLearn, Distans
Längd
10 veckor
Längd
10 veckor
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Gå en YH-utbildning i Förändringsledning och digitalisering inom vård och omsorg! 

Arbetar du som chef, projektledare, samordnare, teamledare eller dylikt inom vård och omsorg samt hälso- och sjukvård? Vill du kunna stödja dina medarbetare och bidra till verksamhetens implementering av digitalisering? Ta då möjligheten att utveckla din kompetens genom vår kurs i förändringsledning och digitalisering! Kursen är på distans och designad för att du ska kunna arbeta samtidigt.

Kursen ger dig gedigna kunskaper i att leda en implementering av digitalisering samt att kommunicera kring verksamhetens förändringsarbete till medarbetare och andra intressenter. I kursen läggs stort fokus vid att leda och arbeta i förändringsprojekt samt hur gruppdynamik, beteenden och värderingar hos medarbetarna kan ha betydelse i projektet.

Digitalisering inom vård och omsorg kan öka effektivitet, patientsäkerhet och kvalitet bland både patienter, medarbetare och anhöriga. Implementering av digitalisering i en verksamhet behöver göras med hänsyn till etiska-, juridiska- och säkerhetsfrågor, likväl som det finns ett stort behov av kompetens kring organisationsprocesser samt de vanligaste digitala produkter som används inom vård och omsorg idag.

Efter genomförd kurs har du en djupare förståelse för vilka digitala verktyg som finns att tillgå inom vård och omsorg, samt kompetens att handleda och utbilda dina medarbetare vid implementering av dessa. Du har även färdigheter i att genomföra en förstudie, process- och behovsanalys i en verksamhet samt formulera en kravställning utifrån denna.

Utbildningsform: Yrkeshögskola

Målgrupp

Utbildningen riktar sig mot dig som är chef, projektledare, samordnare, teamledare eller dylikt inom vård och omsorg samt hälso- och sjukvård. 

 hjärta

Upplägg

Kursen bedrivs på halvfart och på distans med digitala föreläsningar eller seminarium ca 4 timmar per vecka. Utöver det förväntas du som deltagare att lägga ett antal timmar på yrkesnära uppgifter mellan tillfällena, för att maximera och fördjupa lärandet. Vi lägger stor vikt vid erfarenhetsutbyte mellan deltagare i denna kurs.

Studieform: Halvfartsstudier på distans. Undervisning sker varje tisdag.

Litteratur: Du får tillgång till allt material och stöd i dina studier via Medlearns lärplattform It’s learning. Lektioner är inte obligatoriska och du får tillgång till allt material.

Kursinnehåll

Följande moduler ingår i kursen:

Modul 1:
Digitala verktyg och tjänster inom vård och omsorg 5 yh-poäng – 2 veckor
Deltagarna ska få kunskap om de möjligheter och utmaningar som finns inom välfärdsteknik, digitalisering och automatisering samt en grundförståelse för de etiska, juridiska och säkerhetsmässiga aspekterna av dessa verktyg.

Modul 2:
Förstudier och behov 5 yh-poäng – 2 veckor
Modulen ska ge färdigheter i hur en processkartläggning och behovsanalys går till. Vidare ska den ge deltagarna kunskaper i tjänstedesign och hur denna kan användas för att förbättra patientupplevelsen.

Modul 3:
Att leda i förändring 10 yh-poäng – 4 veckor
Modulen ska ge färdigheter i förändringsledning och kunskaper i hur man arbetar och leder förändringsprojekt.

Modul 4:
Implementering av digitala verktyg och välfärdsteknik 5 yh-poäng – 2 veckor
Modulen ska ge färdigheter i planering och kommunikation kopplat till implementering av digitala verktyg samt hur man formulerar målsättningar och utvärderar digitala verktyg och tjänster.

Viktiga datum

Ansökan öppnar: 19 december
Sista ansökningsdag: 10 Mars
Ordinarie antagningsbesked: 17 mars

Kostnad

Utbildningen är kostnadsfri, CSN berättigad. Observera att studiestöd via CSN kan sökas när du fått kallelse till upprop.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet, dvs gymnasieexamen eller motsvarande, samt minst ett års heltidsarbete som chef eller ledare inom vård och omsorg. När du ansöker bifogar du CV och/eller arbetsintyg.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Förändringsledning och digitalisering inom vård och omsorg samt hälso- och sjukvård, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
MedLearn
Lövholmsvägen 18
117 43 Stockholm

Medlearn – utbildning inom hälsa, vård och omsorg 

Medlearn utbildar varje år tusentals personer på olika nivåer till yrken inom hälsa, vård och omsorg och finns idag på flera platser i Sverige.  Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan kombineras....

Läs mer om MedLearn och visa alla utbildningar.

Highlights