Utbildningar i behandling och omsorg

För dig som arbetar för att andra ska må bra

Du som arbetar inom vård och omsorg har ett viktigt arbete i att se till att de du tar hand om mår bra. Med en omsorgsutbildning i ryggen får du rätt kunskaper för att på ett tryggt sätt bemöta andra människor i behov.
Visar 1-25 av 142 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 142 träffar
1
2
3
4
...
6

Kompetensutveckling inom behandling och omsorg

När det kommer till vård så är det ett brett område. Det finns otroligt många roller inom vårdverksamhet, från tandläkare och personlig assistent till barnmorska. Det är inte alltid lätt att veta vilken utbildning som är rätt för dig eller vart du ska vända dig.

För dig som söker kompetensutveckling inom vård, behandling och omsorg. Du kan luta dig tillbaka, du har hittat rätt. Om du fortfarande har svårt att hitta rätt utbildning är du välkommen att kontakta oss via vår chattfunktion, under kontorstimmar, eller via mejl.

Nedan kommer listar vi bara några av de flera olika områden som finns på området behandling och omsorg.

Vårdpedagogik och fackspråk

Har du varit ifrån vårdyrket en längre tid? Då kan det vara bra att fräscha upp minnet med en kurs inom vårdpedagogik. Här får du lära dig grunderna igen och det blir ett kortare kliv tillbaka in i arbetslivet.

För dig som redan är etablerad finns flera alternativ på fördjupning. Olika förgreningar som hur du hanterar människor som upplevt extremt trauma eller lider av psykiska störningar. Medan vissa inriktningar istället fokuserar på hur du bättre handleder dina kollegor och inte nödvändigtvis patienterna.

Att vara tydlig, lugn och trevlig är särskilt viktigt inom vården.

Juridik inom vården

Lagområdet inom vården kan vara snårigt. Det finns flera kurser som går igenom innehållet i lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), föreskrifterna om Lex Maria eller GDPR ur ett assistansperspektiv. Kurserna riktar sig både till sjuksköterskor och personliga assistenter som till vårdenhetschefer och jurister.

Specialutbildningar

Det finns ett flertal utbildningar som är inriktade mot att kompetensutveckla dig inom ett specifikt område, som exempelvis såromläggning, palliativ vår, lågaffektivt bemötande eller onkologi. Dessa utformas för olika målgrupper som sjuksköterskor, vårdbiträden och läkare.

Hot och våld

Tyvärr är det inte allt för ovanligt att det inom vården kan uppstå vissa hotfulla situationer. Detta ställer extra höga krav på att du och dina kollegor är rätt utrustade för att hantera dessa förhållanden. Med dessa kunskaper kommer du kunna minimera riskerna och lära dig stå emot eventuella påtryckningar med större trygghet.

Utbildningarna är skapade för att du ska få en enkel handlingsplan och verktyg att hantera besvärliga och hotfulla situationer eftersom de tyvärr ibland kommer att uppstå.

Skillnaden på hot- och våldkurser inom vård mot vanliga är att de som speciellt riktar sig till vården är till för just din yrkesgrupp.

Recept och farmaci

För dig som är apotekstekniker eller du som eventuellt har aspirationer på att bli kan en kurs inom recepthantering vara en lämplig utbildning. För att bli apotekstekniker krävs någon form av eftergymnasialutbildning. Du som funderar på en högskoleutbildning får säkerligen ett bättre underlag inför eventuella högskolestudier. Även om mertalet av utbildningarna har som fokus att ge dig som redan är etablerad inom yrket en fördjupad förståelse och ökade kunskaper för dig att nyttja i utvecklande av din karriär.

Några exempel på kunskaper du får med dig efter en avslutad kurs inom farmaci.

  • Grunderna i vad det innebär att jobba med läkemedel.
  • Läkemedelslagar och regleringar.
  • Säker förberedelse, märkning, plockning och beredning av recept.
  • Integritet och sekretess – tystnadsplikt.
  • Sjukdomar: vanliga symptom och åtgärder.

Bota din kuriosa, med en utbildning inom behandling och omsorg och ny kunskap.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Eva bytte karriär till undersköt...
Cady Utbildningar

Efter att ha jobbat på kontor i princip hela sitt yrkesliv ville Eva Nihlén byta karriär och börja jobba med människor istället. Här berättar hon varför Cadys undersköterskeutbildning verkligen passade henne. Läs hela intervjun här!

Läs mer
Ida utbildade sig till sitt dröm...
Cady Utbildningar

Idas framtida vision var att arbeta som HR-specialist, här berättar hon hur hon utbildade sig till sitt drömyrke på distans. Läs hela intervjun här!

Läs mer