Utbildningar inom psykisk ohälsa

Bemöt människor med rätt kunskap

Här hittar du utbildningar inom psykisk ohälsa. Psykisk ohälsa är vanligt, inte minst bland unga. För dig som arbetar inom vård och omsorg är det vanligt förekommande. Men du kan även möta människor på arbetsplatsen som mår psykiskt dåligt. 
Visar 1-25 av 96 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 96 träffar
1
2
3
4

Mer om psykisk ohälsa utbildning

Att ha en större förståelse kring psykisk ohälsa bidrar till att det blir ett mindre tabubelagt och stigmatiserat ämne. Psykisk ohälsa är vanligt förekommande och är därmed ett viktigt ämne att ha kunskap om, både för dig privat och för din arbetsplats. Det har blivit ett alltmer fokus på arbetsplatser att få ökad kunskap i hur du bemöter människor som upplever psykisk ohälsa för att främja arbetsmiljön samt kunna identifiera de riskfaktorer som utlöser psykisk ohälsa. I och med att det är något som kan förekomma i alla åldrar och på alla arbetsplatser finns det utbildningar som vänder sig till olika målgrupper exempelvis om du arbetar inom vård- och omsorg, skolverksamheter eller på företag. 

Målet med en psykisk ohälsa utbildning

Utbildningar inom psykisk ohälsa  har i syfte att informera om vad psykisk ohälsa är, vad det finns för förebyggande insatser och stöd att ge och upplysa hur du bemöter personer med psykisk ohälsa. Det ger dig kompetens i bland annat stresshantering, bemötande, och livräddning. Utbildningar inom psykisk ohälsa finns både mer övergripande men kan även ha olika inriktningar. 

Utbildningar inom psykiska sjukdomar

En person med återkommande besvär eller långvarig psykisk ohälsa kan bli diagnostiserad med en psykisk sjukdom. Exempel på psykiska sjukdomar är depression, bipolär sjukdom, borderline eller autism. Dessa utbildningar ökar förståelsen kring psykiska funktionsnedsättningar och sjukdomar och förbereder dig att kunna hjälpa individer som har eventuella svårigheter. Det riktar sig till dig som möter personer med psykiska funktionsnedsättningar inom skola, socialtjänst, arbetsförmedling eller äldreomsorg.

Utbildningar för äldreomsorgen

Psykisk ohälsa utbildningar som riktas till dig som jobbar inom äldreomsorg behandlar olika typer av neuropsykiatriska och psykiska funktionsnedsättningar samt samsjuklighet. De ger övergripande kunskap över hur psykisk ohälsa är kopplat till åldrande och även hur det kan öka risken för demens. Du kommer få lära dig strategier och arbetsmetoder som du har användning av för att hjälpa individen med olika svårigheter. 

Utbildningar i första hjälpen

Första hjälpen brukar förknippas med fysisk livräddning men finns även för psykisk livräddning såsom suicid och psykisk ohälsa. Utbildningar inom första hjälpen syftar till att du ska våga agera när någon i din närhet mår dåligt. Du får även information om vem som kan drabbas av psykisk ohälsa, varför suicidtankar kan uppstå och hur du själv kan må bättre. Utbildningarna riktar sig både till medarbetare, chefer, föräldrar m.fl. 

Vem passar till att gå en psykisk ohälsa utbildning?

Som tidigare nämnts har utbildningar inom psykisk ohälsa olika inriktningar och är riktade till olika målgrupper. Det passar dig som möter mycket människor i ditt arbete såsom äldreomsorg och skola. Utbildningarna passar även dig som är medarbetare eller chef och vill få bredare kunskap och pedagogiskt tänk när det kommer till att bemöta personer med psykisk ohälsa på din arbetsplats.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Aila Mattila berättar om hur det...

Aila Mattila från Enköping har läst den ettåriga utbildningen Diplomerad Äldrepedagog hos Expressa Utbildningscenter. Hon arbetar idag som aktivitetsansvarig på ett särskilt boende, och stortrivs.

Läs mer
 Byggarbetsmiljösamordnare (BAS)...

Läs om vad Mikael och Jimmy tycker om kursen Byggarbetsmiljösamordnare (BAS) P och U - Grundkurs som de gick på SIFU.

Läs mer
Arbetsledning Steg 1 –SIFU

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer
SIFU

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer