Utbildning inom funktionsnedsättning

Vill du lära dig mer om funktionsnedsättningar?

Brinner du för att hjälpa människor? Arbetar du inom vården och skulle vilja lära dig mer om funktionsnedsättningar och LSS? Här finns utbildningar inom detta.
Visar 1-25 av 49 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 49 träffar
1
2

Ett meningsfullt arbete

Vill du hjälpa människor till en bättre vardag? Att stötta och hjälpa personer som lever med olika typer av funktionsnedsättningar är ett meningsfullt arbete som gör skillnad. Uppgifterna varierar från dag till dag men varje dag kommer du fylla en viktig funktion i en annan människas liv. Du kanske redan arbetar inom vård och omsorg och vill fördjupa dina kunskaper om olika former av funktionsnedsättningar? Eller ska du påbörja en yrkesbana inom området och vill börja med en grundkurs? Här på utbildning.se kan du jämföra olika utbildningar inom funktionsnedsättningar och välja ett yrke som verkligen gör skillnad. 

Att hjälpa människor med funktionsnedsättningar betyder att du måste vara insatt i hur olika funktionsnedsättningar påverkar individen. Det betyder att arbetsdagarna kommer se olika ut, men varje dag är lika betydande och viktigt. Att arbeta med en person med en funktionsnedsättning betyder att du hjälper individen kring personlig hygien, måltider, medicinintag och städning i hemmet. En stor fördel med yrket är att du ser till att hjälpa individen att komma ut från hemmet och vara med på olika utflykter där viktiga egenskaper är att vara lyhörd, ansvarsfull och beredd på fysiskt arbete. 

Vilka utbildningar finns det?

Det finns olika utbildningar och inriktningar beroende på vilken typ av funktionsnedsättning du vill arbeta med. Här på utbildning.se hittar du bland annat fördjupningskurser och grundkurser inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar – eller NPF. NPF är ett samlingsnamn för flera olika diagnoser och tillstånd, exempelvis adhd, tourettes, OCD eller autism. Vidare hittar du utbildningar inom LSS som går igenom vilka lagar och regler som gäller för att individer med funktionsvariationer ska garanteras goda levnadsvillkor. En utbildning inom funktionsnedsättning riktar sig till dig som vill arbeta med enskilda människor och bidra till en ökad trygghet i hela samhället.

Framtida yrkesroller

 • Personlig assistent
 • Vårdbiträde
 • Stödassistent
 • Stödpedagog
 • Undersköterska med specialisering
 • Socialpedagog
 • Aktivitetspedagog
 • Omsorgsassistent

Framtida arbetsplatser

 • Skola
 • Arbetsförmedling
 • Socialtjänst
 • HVB-hem eller äldreomsorg
Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨