Visar 1-9 av 9 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-9 av 9 träffar

Vad är Coronavirus (COVID-19)?

Enligt Världshälsoorganisationen (WHO) är Coronavirus (CoV) en stor familj av virus som orsakar flertalet sjukdomar, allt från vanlig förkylning till svårare sjukdomar som exempelvis Mellanöstern respiratoriskt syndrom (MERS-CoV) och svårt akut andningsyndrom (SARS) -CoV).

Coronavirussjukdomen COVID-19 är en ny stam som upptäcktes 2019 och som tidigare inte har identifierats hos människor. Det nya Corona-viruset, som först identifierades i Wuhan, Kina, har spridit sig över hela världen och klassificeras som en pandemi av WHO.

Till relevanta artiklar om COVID-19

Det finns enkla strategier för att förhindra spridning av viruset, såsom handtvätt, hålla för mun och näsa när du hostar och nyser samt undvika nära kontakt med någon som uppvisar symtom.

Varför gå en utbildning?

Coronavirus är inte ett nytt fenomen och vi har tidigare hanterat andra coronavirus som SARS eller MERS. COVID-19 har spridit sig över hela världen och olika länder vidtar drastiska åtgärder för att minska spridningen av viruset så mycket som möjligt.

I och med stängda gränser och att många länder är i karantän påverkas vi alla på olika sätt. Exempelvis så drabbas företag internationellt av sjunkande världsekonomi, ändrad import och export samt nedstängda industrier. I dessa svåra tider ställs också allt högre krav på fungerande kommunikation, flexibelt distansarbete och hur ledningen agerar för att rädda ekonomin i ett företag.

Vi alla berörs på olika sätt och nu är det viktigare än någonsin att vi samarbetar och hjälps åt för att hitta hållbara sätt att ta oss genom krisen. Hur hanterar vi personalen när försäljningen störtdyker? Vilka regler gäller för befintliga avtal som inte kan upprätthållas? 

Det finns även utbildningar som exempelvis berör krishantering vid pandemier och hur du kommunicerar med anställda och kunder i tider av oro.

Gratis utbildningar

Det erbjuds gratis vårdutbildningar där du får lära dig mer COVID-19 och hur detta hanteras inom hälso- och sjukvård inklusive hemtjänst samt socialtjänst. Du kan även lära dig hur du tvättar händerna på ett korrekt sätt samt skydda dig mot smittan.

Mer information om COVID-19

Om du letar efter mer information och utbildning inom COVID-19 har vi skapat en samlingssida med relevant information och artiklar som kan hjälpa dig. För information om viruset COVID-19, medicinsk rådgivning och samhällsläget hänvisar vi till Vårdguiden 1177 eller Folkhälsomyndigheten.

Dessa sidor uppdateras kontinuerligt med den senaste informationen vad gäller viruset, spridning och rekommendationer. Här finns information som hjälper dig och ditt företag att hålla dig uppdaterad med allt du har behöver veta om COVID-19.

Folkhälsomyndigheten sammanställer information om vilka riktlinjer som gäller för att hantera utbrottet av COVID-19, inklusive råd för arbetsgivare och anställda.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Om Karolinska Institutets Uppdra...

Karolinska Institutet Uppdragsutbildning levererar kompetensutveckling för landsting, kommun och företag – framför allt inom vård, omsorg och hälsa – och verkar för utveckling i hälso- och sjukvården samt för ett friskare samhälle.

Läs mer