Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Ditt livspussel och din livsbalans - 1 dags retreat

JCL Humanistic Consulting AB
Kort om utbildningen
1 dag
5 450 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
   
Jönköpings län

Kursbeskrivning

Kursen ges i form av en retreat som möjliggör för deltagarna att stanna upp och ta sig tid och reflektera kring sin syn på livsbalans och ledarskap. Under retreats kan vi tillsammans fördjupa oss i olika aspekter av ledarskap och relationen mellan arbetsliv och privatliv för att bredda vårt lärande och skapa ett större tankespektrum. Ta chansen att stanna upp en stund och reflektera över ditt livspussel och hur du bygger ditt. Kom till en livsbalans retreat och lära dig att få ihop ditt livspussel.

Livet i sin helhet är en kombination av olika livssfärerna som till exempel familjelivet, arbetslivet och privatlivet. Individer tycks ha tre huvudsakliga sätt att hantera deras livspussel: 1) Livssfärer kan integreras (smälta samman) eller 2) segmenteras (delas upp), eller 3) en blandning av integration och segmentering. Men hur fungerar detta? För att hantera gränsdragningar mellan olika sfärer använder sig individer av sju olika aspekter: tid, plats, känslor, relationer, tankar, beteende samt stress och energi. Att få ihop sitt livspussel kan dock vara mer komplicerat.

Denna retreat fokuserar på varje aspekt i den gränsdragningsprocessen och fokuserar på varje kursdeltagare individuellt. Denna retreat syftar till att öka kursdeltagarens förståelse om sitt livspussel och sina gränsdragningar för att utveckla relevanta strategier som passar sitt livsmål för en ökad livsbalans och en minskad livskonflikt. Genom att diskutera och reflektera om varje sätt att dra gränser och genom individuell coachning ökar deltagaren sin förmåga att hantera sitt liv.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Denna retreat riktar sig till dig som vill uppnå livsbalans, minska din livskonflikt  och få mindre arbets- och livsbaserad stress. Denna retreat är för dig som vill lära dig att hantera olika gränsdragningsstrategier mellan dina livsdomäner och i sin tur skapa ett harmoniskt livspussel.

Retreats är begränsade till 6-7 deltagare och utförs på en stimulerande plats så att deltagare och coach kan vara co-aktiva i en givande interaktion och lärande.

Kursinnehåll

Efter en retreat ska deltagarna kunna:

 • förstå och ha en kännedom kring sina olika livsdomäner
 • förstå olika sätt att dra gränser mellan sina livsdomäner
 • förstå innebörden av balans, konflikt och berikning som ett komplement i livet
 • förstå hur olika gränsdragningar kan bidra till att hantera konflikter, uppnå balans och berikning och i vilken utsträckning man har kontroll över sin egen gränsdragning
 • utveckla nya strategier och taktiker för att dra relevanta gränser i livet.

Upplägg

Denna retreat är förlagd över en dag (från 8:30 till 17:00) på en plats där deltagare kan diskutera, men också få möjlighet att koppla av. Kafferaster och lunch är inkluderat I schemat. Deltagare får ta del av 8 timmars gruppinteraktion och en timme individuell coachning efter ordinarie pass, enligt nedan:

 • 08:30- 09:00 Välkomna!
 • 09:00-10:30 Livspusslet och dina livsdomäner
 • 10:30- 12:30 Gränsdragningen och livspusslet
 • 12:30 – 13:30 Lunch
 • 13:30 – 14:30 Att uppleva balans
 • 14:30 – 16:00 Att uppnå ett balanserat livspussel
 • 16:00 – 16:30 Vad är mitt nästa steg?
 • 16:30 – 17:00 Att känna sig redo

EFTER RETREAT : 1 timme individuell coachning


TIDERNA kan justeras.

Tid & plats

Information kommer snart!

Investering

Ingår i priset: 5450 SEK

 • Dokumentation.
 • Totalt 8 timmar diskussion & reflektion över 1 dag, 1 timme individuell coachning  efter kursen.
 • Fika morgon och eftermiddag.
 • Lunch (exkl. dryck).

Fråga gärna priset för privatperson!

Rabatt för grupp bokning kan göras.

Mat & logi

Inkluderas i priset (både företagskunder och privatpersoner):

 • Fika morgon och eftermiddag.
 • Lunch (exkl. dryck).

Kursledare

Jean-Charles E. Languilaire

Jag är en ackrediterad Co-Active Coach och forskare inom Work-life balance. En av de metoder jag arbetar med är Cultural Transformation Tool, vilket innebär att individen eller organisationen som jag arbetar med är den aktiva aktören för att skapa en hållbar framtid. Jag har doktorsexamen i företagsekonomi från Internationella Handelshögskolan i Jönköping, en Ekonomie Masterexamen från Karlstads universitet med fokus på Företagsekonomi och Service Management, samt en examen från Dijon Bourgogne Business School i Frankrike

Mitt intresse för personlig och mänsklig utveckling samt för ledarskap med fokus på livsbalans i arbetsliv och privatliv, kopplas till rollerna jag har som forskare, föreläsare, coach, konsult och rådgivare. 

 • Som forskare inom området arbetsliv och privatliv är jag intresserad av de underliggande komplexa processerna bakom vad, hur och varför individer segmenterar och integrerar sina liv i olika domäner för att nå ett harmoniskt och hållbart liv. 
 • Som företagsekonom undervisar jag i Ledarskaps-, Personal- och Arbetslivsfrågor, Strategisk Human Resources, Tjänstemarknadsföring, Service Management, International Management samt Organisationsteori. Utöver detta tillämpar jag en hållbarhetsfokus i vart och ett av dessa fält. 
 • Som Co-Active coach och konsult stärker jag individers, medarbetares och framtida ledares förmåga att vara huvudrollen i sitt livspussel, samt stödjer organisationer i hållbarhets relaterat arbete. 

Genom min bakgrund inom forskning och undervisning, som ackrediterad Co-Active Coach samt HR-konsult vill jag ta välbefinnandet och balansen mellan arbetsliv och privatliv till nästa nivå för såväl individer som organisationer. Jag ser organisationer och individer som en helhet och överför därför denna kunskap på flera nivåer. JCL Coaching ägs av JCL Humanistic Consulting AB. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ditt livspussel och din livsbalans - 1 dags retreat , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JCL Humanistic Consulting AB

JCL Humanistic Consulting AB

JCL COACHING

Som Co-Active ackrediterad Coach, Certified Cultural Transformation Tools Consultant och  work-life forskare och föreläsare tar jag välbefinnandet och balansen mellan det professionella och personliga livet till nästa nivå för individer och organisationer. Jag jobbar utifrån ett holistiskt sätt genom mina mångsidiga kunskaper inom Work-life...


Läs mer om JCL Humanistic Consulting AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JCL Humanistic Consulting AB

Ekarp 916
27492 Skurup

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Ditt livspussel och din livsbalans - 1 dags retreat !

Liknande utbildningar