Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Stresshantering för chefer

Chef.
Kort om utbildningen
Egen takt
1 995 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: När det passar dig - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Stress har blivit en del av vardagen. I denna webbkurs får du lära dig konkreta verktyg för att hantera din egen stress och hur du kan stötta dina medarbetare i intensiva perioder.

I perioder är det naturligt att vara rejält stressad och kroppen är byggd att klara det. Som chef finns det krav både uppifrån och nedifrån, inte sällan med ett tungt personalansvar. Om intensiva perioder övergår till ett nytt normalläge kommer till sist kroppen eller huvudet säga ifrån.

Statistiken är glasklar: stressen är ohållbar. En undersökning från Arbetsmiljöverket visar att 50-60 % av all frånvaro från arbetet kan knytas till arbetsrelaterad stress. En stor och onödig kostnad för organisationer.

Det är dags att bryta trenden. I denna webbkurs får du tillgång till konkreta verktyg och lära dig beprövade metoder för att komma igång med stresshantering. Gör det idag – imorgon kan det vara försent.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Samtliga av Chefs webbkurser är skräddarsydda för att passa dig som chef. Chefs webbkurs ”Stresshantering för chefer” är för dig som:

 • Vill få stöd och inspiration som hjälper dig att motverka problem med stress på och utanför jobbet.
 • Behöver konkreta verktyg för stresshantering – för dig själv och dina medarbetare.
 • Önskar lära känna din egen och andras stressreaktion.
 • Börja hantera skadlig och riskfylld stress
 • Lära dig förebygga stress

Kursinnehåll

Kursen är indelad i tre kursblock och varje kursblock har flera kapitel.

 • Kursblock A: Så fungerar stress. Vad är egentligen stress? Vad stressar oss – och hur märker jag om jag är stressad? I första kapitlet går vi även igenom effektiva sätt att komma igång med stresshantering direkt.
 • Kursblock B: Förändra det som inte fungerar. Se över dina prioriteringar, strukturerad problemlösning och verktyg att ta sig an hinder i livet.
 • Kursblock C: Ändra förhållningssätt till det ofrånkomliga. Acceptans – övning och metoder. Vikten av medveten närvaro och avslutande tips.

Upplägg

Webbkursen är uppdelad i olika kursblock för att du enkelt ska kunna genomföra kursen i din egen takt. Du kan enkelt få en översikt över innehållet och gå tillbaka till tidigare kapitel och spara nya lärdomar i kunskapsbanken. Informativa texter varvas med filmer, dynamiska quiz och tankeväckade frågor. Efter kursen kan du göra ett kortare prov, för att se om du har förstått och lärt dig av kursens innehåll. 

Investering

1995 kr och ca 75 minuter av din tid. Då får du: 

 • Noga utvald, pedagogiskt presenterad kunskap inom personlig effektivitet,  hur du ska undvika stress och få mer energi.
 • Ett digitalt diplom med ditt namn, namnet på kursen och en notering om vilket år du genomförde kursen. Diplomet bevisar att du har blivit godkänd av Chef och har en unik direktlänk, som du enkelt kan kopiera och mejla till kolleger eller publicera på sociala medier.
 • En personlig kunskapsbank med information och lästips. Kunskapsbanken byggs upp samtidigt som du färdigställer kursen – och du har tillgång till den efter att kursen har avslutats.

Erbjudande

Från en till fem kursdeltagare kostar kursen 1995 kr.

Är ni fler som vill gå Chefs webbkurs i Stresshantering?
Bra! Samtliga kurser går att köpa till en större grupp t.ex. alla chefer på ditt företag eller samtliga kollegor på en avdelning. En rabattstege tillämpas från köp av fem licenser. Vid gruppbeställning blir en på företaget tilldelad rollen som ”administratör” och får tillgång till en översiktssida. Det gör det enkelt att se vilka medarbetare som har påbörjat, genomfört och klarat webbkursen.

Ange i intresseanmälan att ni vill göra en gruppbeställning. 

Kursledare

Chef har tagit fram kursen tillsammans med Björn Hedensjö. Efter många år som chef i små och stora organisationer sadlade han om till psykolog. Idag har han givit ut flera uppmärksammade böcker, bland andra "En perfekt natt"– om sömn och "Tid att leva" – om stresshantering. 

Examen, diplom m.m.

När du klarat av det avslutande slutprovet genereras ett personligt diplom som innehåller ditt namn, namnet på kursen och en notering om vilket år du genomförde kursen. Varje diplom har en unik direktlänk, som du enkelt kan kopiera och mejla till kolleger eller publicera på sociala medier. Du har alltid tillgång till ditt personliga diplom genom att klicka på ditt namn i menyraden på Chef.se, och sedan välja fliken “Webbkurser”.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Stresshantering för chefer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Kursdeltagare
(5)
Pedagogiskt uppbyggd kurs och lätt att ta till sig innehållet

Chef.

Chef.

Chef är ett modernt medieföretag som har som målsättning att ta Sveriges chefer vidare. Varje månad når vi fler än 300 000 chefer sammantaget i våra digitala kanaler och 153 000 chefer via vår papperstidning. Chef finns där chefer finns. Chef...


Läs mer om Chef. och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Chef.


 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 31 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar