Visa utbildning.se som: Mobil

Kommunikologi

Kommunikologcenter
Kort om utbildningen
5 dagar per modul
5 440 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-08-28 09:00 - Stockholm
Sista ansökan: 2018-11-30
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Utbildning i kommunikologi

Utbildningen leder fram till kompetens inom förändrings- och utvecklingsprocesser. En kompetens som bidrar till att du kan analysera, utvärdera och genomföra förändrings- och utvecklingsarbete för individer, relationer, grupper och organisationer i alla tänkbara branscher och sammanhang.

Upplägg

Utbildningen är uppbyggd i moduler och efter modul fyra erhåller du certifikat på basic level. För intermediate certifikat deltar du på totalt sex moduler och för att bli certifierad Kommunikolog krävs minst nio moduler (från 2018 krävs minst tio moduler).

Varje modul pågår i fem dagar och du väljer själv ditt studietempo. Hos oss på Kommunikologcenter Sjöstaden erbjuder vi utbildning på Basic, Intermediate, samt en självvald modul på Advanced level. Certifiering till Kommunikolog sker hos Skandinavisk Institutt for Kommunikologi.

"I dessa tider, med snabba och genomgripande förändringar i omgivningen, är den kompetens jag skaffat mig genom utbildning i Kommunikologi den avgjort viktigaste kompetens jag någonsin integrerat. Den fungerar som accelerator, och kastar nytt ljus på allt jag redan kan, tidigare kompetens, kunskap och erfarenheter. Och på allt mitt framtida lärande."

Christina Skoglund, founder of Let The Cat Out.

Vår pedagogik

För att ge förutsättning till ett effektivt lärande så varierar vi våra pedagogiska aktivitetsramar under utbildningen. Några exempel på aktiviteter är föreläsningar, demonstrationer, analys/filtrering, träning med handledning, erfarenhetsutbyte och reflektion.

Egenutveckling, samarbetsträning och ledarutveckling föregår som en kontinuerlig process under utbildningen, såväl som självevaluering under handledning.

Kursinnehåll

Delar av innehållet:

Basic level:

Modul 1: beteende och förändring av beteende, att möta och leda sig själv och andra. Träning på att ta meta-position, att se sig själv och/eller en situation inklusive sig själv från utsidan, få en helhetsbild för att kunna utvärdera sig själv och sin bransch.

Modul 2: intentioner och den kraft och riktning som skapas när intentionen är tydlig, att ha fokus på vad ett beteende ska leda till. Balans på intern/extern uppmärksamhet och framgångsrika mötesstrategier.

Modul 3: värdet med tydliga ramar i alla tänkbara sammanhang, olika typer av ramar och ramkompetens. Förutfattade meningar, dess effekter och förändring av dem som inte är nyttiga att ha kvar. Förhandlingsarbete är också en del av modul tre.

Modul 4: den första integreringsmodulen. Träning på och integrering av materialet som är presenterat under modul 1- 3. Träning på att ge och få feedback och att presentera rapporter.

Intermediate level:

Modul PED: Planering/programdesign, undervisning, presentation och feedback.

Modul Filter: Analys, beskrivning och kvalitetsutvärdering av ”any human activity”, t.ex. metoder, modeller, teorier, forskning, aktiviteter och projekt.

Video

Upplägg

UTBILDNINGSDATUM 2019

Modul I

27-31 mars 

28 augusti-1 september 

Modul 2

25-29 september 

Modul 3

23-27 oktober 

Modul 4

20-24 november 

PED (Pedagogik) 

6-10 juni 

Investering

6 800 kr/modul.

Vid anmälan till två eller fler moduler vid samma tillfälle 5 900 kr/modul.

Erbjudande

Boka din plats på modul 1 i april senast 1 mars och få boka-via utbildning.se-rabatt.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Kommunikologi, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Ida Larsson
(5)
Jag ser utbildningen i kommunikologi som livets verktygslåda. Genom den har jag fått verktygen och även träning i när och hur jag använder dem. Det fantastiska är att verktygen kan användas i alla sammanhang där människor är inblandade. Jag är i början av mina studier och för mig har det redan varit en positiv game changer i livet.
Hanna
(5)
Genom utbildning i Kommunikologi har jag blivit mer medveten kring mina egna obalanser, kunnat förstå orsaker och se en helhet. Utbildningen har bidragit till att jag börjat lyssna mer på mina inre signaler och blivit mer lugn och trygg i mig själv. Jag har också fått insikter om vad jag behöver göra annorlunda, och vad jag behöver fortsätta med...
Visa mer
Madelene
(5)
Kommunikologi och Kommunikologcenter kan jag verkligen rekommendera alla. Wow, vilket ställe! En riktigt bra investering, både för mig privat och i min jobbroll. Jag ser fram emot Modul 4 i vår!

Kommunikologcenter

Kommunikologcenter

Vi erbjuder en miljö och ett sammanhang där du kan trivas, vilja vara en del av och där det finns möjlighet till utveckling för att må och fungera bra. Kommunikologi är ett kunskapsområde inom förändrings- och utvecklingsprocesser. ...


Läs mer om Kommunikologcenter och visa alla utbildningar.
Recensioner
Kommunikologi
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 29 recensioner.
Alla recensioner för arrangören