Visar 1-7 av 7 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-7 av 7 träffar

Mer om Business Intelligence utbildning

Business Intelligence eller beslutstöd är en metod för att förstå olika typer av information som samlas in av ditt företag. Med flera olika CRM-system och liknande program samlar företag idag mer data, statistik och information än någonsin. Men hur använder man denna data på bästa sätt? Hur gör du dina milslånga Excelfiler med data mer begripliga, men främst mer användbara för ditt företag? Detta är syftet med beslutstöd.

Business Intelligence är mer än bara rapporter, det är ett sätt att göra informationen användbar. Du hjälper på så vis ditt företag att maximera era resurser och effektivisera verksamheten på indirekta och smarta sätt. Exempelvis kan informationen användas för att förstå hur era kunders vanor och köpmönster ser ut. Det kan också användas för att budgetera bättre genom att faktiskt se vart resurserna går och hur nya intäkter kommer in och till att göra bra handlingsplaner samt för att förfina era befintliga strategier. Mycket av det underlaget som behövs för att göra dessa reformationer bör baseras på någon typ av beslutstöd.

Vad får du ut av Business Intelligence utbildning?

För att få ut det mesta av en utbildning i Business Intelligence bör du ha någon erfarenhet av företagsverksamhet. Med det sagt är det extremt brett. Du som är utvecklare och vill få bättre kontroll på informationen som kommer in kan få lika mycket nytta som projektledare eller analytiker. Kurser inom beslutsstöd är därför extremt breda i dess användningsområden men förutsätter en god insyn i hur din organisation fungerar. Kunskapskraven på att gå en utbildning förblir därför generellt ganska låga. Istället handlar det mer om vad din organisation behöver.

Kurserna skiljer sig oftast baserat på vilken metod eller vilket program som du jobbar med för att göra informationen begriplig. Program som IBM-produkter, Excel, SharePoint etc. Det viktigaste för dig är att du vet vad din organisation behöver; att du lär dig. Om du har svårt att välja rekommenderar vi dig att välja ut några av de mest intressanta kurserna och skicka en intresseanmälan till respektive anordnare. På så sätt kan ni starta en dialog med anordnaren som kan hjälpa er att förstå vad ni behöver.

Innehållet i Business Intelligence utbildningar

Kurserna är som sagt olika baserat på system och metod, men nedan följer några av de vanligaste punkterna i en Business Intelligence utbildning.

  • Lär dig förstå tabeller, matriser och informationsstruktur.
  • Hitta brytpunkter och ”break‐even” i inköpsanalyser.
  • Effektivisera informationsanvändningen på ditt företag.
  • Lär dig förstå vart saker fastnar med flaskhalsanalyser.
  • Kursspecifika program för respektive utbildning.
  • Skapa underlagen för om-organisationer eller framtida handlingsplaner.

Detta är några av de många sakerna du kommer att få lära dig efter en avslutad kurs. Du behöver inget stöd i detta beslut, gå en kurs i beslutstöd idag!

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨