Omvärldsbaserad strategi- och verksamhetsutveckling för offentlig sektor

Kairos Future, i Stockholm
Längd
4 dagar
Pris
28 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
28 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Om det finns platser kvar, 3 dagar innan
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Längd
4 dagar
Pris
28 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
28 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Om det finns platser kvar, 3 dagar innan
Utbildningsform
Öppen utbildning
Språk
Svenska
Från 28 000 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Kraven på att balansera mellan kortsiktiga krav på budget i balans, organisatorisk effektivitet och långsiktig samhällsnytta är en utmaning för de flesta offentliga organisationer. Det blir inte lättare av att vi lever i en starkt föränderlig värld där en av nyckelutmaningarna är att med begränsade resurser agera på rätt sätt i alltmer komplexa handlingsmiljöer.

En nyckel handlar om att förstå den omvärld vi verkar i, omsätta denna förståelse till långsiktiga strategier samt implementera dem i existerande verksamhetssystem med tillhörande ledarskap. Det är genom att systematiskt analysera sambanden mellan olika förändringskrafter i nuet som vi kan förstå vilka som är de mest sannolika vägarna mot framtiden, vilka tjänster och verksamhetsmodeller som skapar framgång för den enskilda organisationen eller verksamheten.

Därför har vi skapat en sammanhållen kurs i omvärldsdriven strategi- och verksamhetsutveckling för dig som arbetar i en offentlig verksamhet. Det är en kurs fylld med användbara metoder och verktyg för att göra omvärldsanalyser, omsätta politiska visioner och mål samt ta fram välgrundade strategier och handlingsplaner som fungerar som ledstjärnor i vardagen.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

28 augusti, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska
  • Sista ansökan: Om det finns platser kvar, 3 dagar innan

Målgrupp

Chefer, strateger, projektledare, planerare och utredare i offentlig sektor eller andra personer som har vana vid att tänka och agera ur ett ledningsperspektiv.

Kursinnehåll

Etapp 1: Introduktion till omvärldsanalys, Trendanalys, Nyckelhändelseinventering, Osäkerhetsanalys, Aktörs– och konkurrentanalys

Etapp 2: Sambandsanalys, Tillgångsinventering, Idé & strategigenerering, Strategivärdering, Kommunikation av omvärldsanalys, System för löpande strategisk omvärldsanalys

Tid & plats

Kursen genomförs på vårt kontor i centrala Stockholm.

Etapp 1 28-29 augusti samt etapp 2 28-29 september.

Investering

26 000 SEK exkl. moms

Mat & logi

Förmiddags- och eftermiddagskaffe samt lunch ingår i kursavgiften

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Omvärldsbaserad strategi- och verksamhetsutveckling för offentlig sektor, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kairos Future
Västra Järnvägsgatan 3
111 64 Stockholm

Kairos Future är norra Europas ledande företag inom gränslandet framtid/strategi. Inom ramen för Kairos Academy erbjuder vi Nordens största utbud av öppna utbildningar i omvärldsanalys och framtidsstrategi. Vi erbjuder också skräddarsydda utbildningar för ditt företag och din organisations behov. ...

Läs mer om Kairos Future och visa alla utbildningar.

Highlights