Visa utbildning.se som: Mobil

Säkerhetschef - Diplomutbildning

SSF Stöldskyddsföreningen
Kort om utbildningen
27 dagar
99 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-10-12 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Video

Kursbeskrivning

Nyhet! Delar av utbildningen är på distans.

Kraven på professionen säkerhetschef ökar. Samtidigt som frågorna blir allt mer komplexa går utvecklingen av nya säkerhetslösningar allt snabbare. Avgörande för att kunna arbeta långsiktigt och strategiskt med säkerhet är en förståelse för hur säkerhetsfrågorna genomsyrar din organisation.

SSF Säkerhetschef är en diplomutbildning som strävar efter en helhetssyn – säkerhetsämnena alterneras med ämnen inom affärsmannaskap. Teori kombineras med övningar, case-studier och ett projektarbete. Målsättningen är att göra ditt tunga säkerhetsansvar lite lättare att hantera. Dessutom får du ett nätverk med verksamma från andra branscher. De kan bidra med unika erfarenheter och lösningar, men också bli viktiga kontakter under hela din karriär.

Utbildningen SSF Säkerhetschef omfattar nio tillfällen om 3 tre dagar och bygger på ett aktivt lärande där teori kombineras med övningar, studiebesök och case-studier. En viktig framgångsfaktor i utbildningen är kunskaps- och erfarenhetsutbytet mellan deltagarna.

Intresseanmälan

Vill du få mer information om SSF Säkerhetschef? Fyll i formuläret så blir du kontaktad av utbildningsarrangören.

Målgrupp

Målgrupp för denna utbildning är säkerhetschefer/ansvariga eller personer som har en ledande roll i organisationens säkerhetsarbete.

Förkunskaper

 • Praktisk erfarenhet – deltagaren ska under den senaste femårsperioden ha arbetat både praktiskt och administrativt med säkerhetsfrågor där de huvudsakliga arbetsuppgifterna har utgjort ledning av säkerhetsarbete.
 • Teorietisk grundutbildning – deltagaren ska ha kunskaper minst motsvarande teoretisk grundutbildning vid svenskt gymnasium.

Kursens innehåll

Kursens innehåll

 • Säkerhetsarbetets mål och allmänna inriktning
 • Riskanalys/metod och övning
 • Identifiering och värdering av risker och risknivåer
 • Skyddsplanering och säkerhetspolicy
 • Skyddsåtgärder och handlingsplaner
 • Mekaniskt skydd och elektroniskt skydd, larm och CCTV (kameraövervakning)
 • Personellt skydd
 • Krav, lagar, regler och principer

Varför välja SSF?

Vi på SSF Stöldskyddsföreningen är den ledande aktören för utbildning inom säkerhetsområdet och vi utvecklar kontinuerligt innehåll och pedagogik i våra utbildningar. Utbildningarna är framtagna i ett nära samarbete med näringslivet, och ett flertal intresse­organisationer. De utvärderas och utvecklas kontinuerligt för att vara anpassade till aktuella hotbilder.

Vi har även uppdaterat kursen så att du som deltagare kan genomföra en tredjedel av utbildningen på distans, för att ge dig som deltagare mer flexibilitet.

Utbildningens mål

Utbildningens mål är att ge kunskaper för att

 • leda och genomföra organisationens säkerhetsarbete
 • driva ett kostnadseffektivt säkerhetsarbete

Utbildningens omfattning

Vi kombinerar traditionell klassrumsföreläsning med digitala självinlärningsdelar, som deltagaren genomför utanför klassrummet, på en tid som passar deltagaren. Det nya konceptet med blended learning innebär att du lär sig individuellt och via workshops, både online och i fysiska klassrum. 

Du kommer att få tillgång till material och inloggningar några veckor innan första klassrumsträffen och inför träffen förväntas du ha tagit del av information och genomfört instuderingsuppgifter. 

Utbildningen motsvarar totalt 27 utbildningsdagar.
Första klassrumsträffen är 3 november i Stockholm.

Kursen avslutas i juni 2021.

Investering

98 900 kr exkl. moms.

Examen, diplom m.m.

SSF-diplomerad säkerhetschef

I utbildningen SSF Säkerhetschef ingår även möjligheten att bli SSF­ diplomerad säkerhetschef.

För att få SSF-diplom krävs:

 • godkänt resultat på samtliga inlämningsuppgifer
 • godkänt projektarbete
 • minst 70% närvaro under utbildningen

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Säkerhetschef - Diplomutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 120 recensioner.

Kursdeltagare
(5)
Det jag sett hittills är relevant och kraven känns rimliga. Men man märker precis som ni sa att det går snabbt mellan kurstillfällena.
Kursdeltagare
(4)
Får en postiv bild av företaget och utbildningen. Känns verkligen att man har stöd över hela året av olika individer. Bra sammansatt grupp som tidigt delar med sig vilket är ett positivt tecken för framtiden.
Kursdeltagare
(5)
Väldigt bra genomfört, nyttigt även om man kan vissa saker sen innan är det bra att höra mer från andra

SSF Stöldskyddsföreningen

SSF Stöldskyddsföreningen

Säkerhetsarbetet blir allt viktigare i företag och organisationer. Stora värden står på spel för den som inte har kunskapen att skydda sina tillgångar. I 50 år har vi genomfört säkerhetsutbildningar som ger dig praktiska verktyg för att skapa en trygg...


Läs mer om SSF Stöldskyddsföreningen och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

SSF Stöldskyddsföreningen

Tegeluddsvägen 76
115 87 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Säkerhetschef - Diplomutbildning från SSF Stöldskyddsföreningen , fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(4,2)
Baseras på 120 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 432 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Alla säkerhetschefer – se hit!

Säkerhetschefens roll i svenska organisationer blir allt viktigare. Samtidigt förändras rollen snabbt. SSF Stöldskyddsföreningens ettåriga diplomutbildningen SSF Säkerhetschef vet vilka utmaningar som krävs i framtiden för alla säkerhetschefer.

Läs mer

Liknande utbildningar