Arbetsrätten i tuffa ekonomiska tider

Blendow Lexnova, Distans
Pris
1 995 SEK exkl. moms
Pris
1 995 SEK exkl. moms
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Om arbetsgivaren är bunden av kollektivavtal eller om arbetstagaren är medlem i ett fackförbund inträder förhandlingsskyldighet inför beslut om personalneddragning. Att vara förberedd inför förhandlingen är viktigt och kan vara avgörande för resultatet. Vilka avväganden och strategiska beslut behöver arbetsgivaren göra för att efterleva reglerna i LAS, MBL och arbetsmiljölagen?

Kursinnehåll

Under detta webbinarium delar Dino Kalamujic och Johan Sundberg med sig av sina praktiska erfarenheter och tips för genomförande av en driftinskränkning eller en omorganisation. Förutom turordningsreglerna och reglerna om omplaceringsutredning i LAS kommer de även att diskutera vad det s.k. treundantaget innebär och motpartens möjlighet att ifrågasätta arbetsgivarens bedömning. Dessutom hur huvudavtalet påverkar en arbetsbristförhandling samt praxis från Arbetsdomstolen.

Ur innehållet:

  • Praktisk förståelse för hur en driftinskränkning och omorganisation genomförs
  • När bör arbetsgivaren försöka nå en överenskommelse med den anställde och till vilket pris?
  • Vilka förberedelser behöver göras innan förhandling med fackliga organisationer?
  • Tips och råd för att underlätta förhandling med de fackliga organisationerna och tillämpa de regler som är relevanta för att nå önskat resultat

Målgrupp:

HR-chefer, personalansvariga, VD samt advokater och jurister med inriktning mot arbetsrätt.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsrätten i tuffa ekonomiska tider, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Blendow Lexnova
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

Juridisk kompetensutveckling för jurister och beslutsfattare

Som yrkesverksam jurist eller beslutsfattare är det viktigt att hålla sig uppdaterad inom juridiken som ständigt förändras. På Lexnovas online-seminarier får du träffa landets ledande juridiska experter som ger sitt perspektiv på rättsutvecklingen och delar med sig av ovärderlig know-how....

Läs mer om Blendow Lexnova och visa alla utbildningar.

Highlights