Visa utbildning.se som: Mobil
Visar 1-25 av 62 träffar

Vad är ITIL Foundation?

ITIL Foundation är den första nivån inom ITIL (The IT Infrastructure Library). Det togs fram av Central Computer and Telecommunications Agency (CCTA) i syfte att sammanställa erfarenheter från företag från hela världen och hjälpa företag att strukturera och kontrollera sina olika IT-tjänster på ett säkert och kostnadseffektivt sätt.

En kurs i ITIL Foundation ger kunskaper i ITIL och dess terminologi, struktur och grundläggande koncept. Kursen ger också möjligheten att certifiera sig på ITIL Foundation-nivå.

Vem kan gå en kurs i ITIL Foundation?

ITIL Foundation passar dig som är intresserad av affärsdrivna it-tjänster och behöver en bra förståelse för ”bästa praxis”-processer inom tjänstehantering (Service Management). Det är ofta önskvärt, om än inte nödvändigt, att du har viss erfarenhet av att arbeta med IT-tjänster.

ITIL Foundation passar särskilt dig som:

  • Är leverantör av IT-tjänster
  • Arbetar som IT-chef eller har en likvärdig roll
  • CIO:s
  • Service Management-konsulter
  • Behöver en grundläggande förståelse för ITIL®:s ramverk
  • Behöver en grundläggande förståelse av tillämpningen av ITIL® för att förbättra
    kvaliteten av hanteringen av IT-tjänster i en organisation

Hur tar man ITIL Foundation-certifikat?

ITIL-certifiering består av ett antal olika moduler på 3 nivåer. Den första nivån är Foundation, som följs av Intermediate-nivån, som i sin tur leder fram till den högsta nivån på vilken du kan kalla dig ITIL Expert. Den som har gått en ITIL Foundationkurs kan gå vidare med att certifiera sig på Foundation-nivå. För att kunna certifiera dig behöver du visa att du förstår de centrala begreppen, strukturen, terminologin och processerna inom ITIL.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Populära sökningar
Reportage
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer
BiTA Service Management
Så säger kunderna om BiTA Service Management

Vad tycker våra kursdeltagare? Läs några kommentarer här.

Läs mer
Projektledning med agila metoder...

Lars Sundermeyer har tidigare arbetat som projektledare och kände därför till begreppen Scrum och Kanban redan innan han bokade sig på 2-dagarskursen. Lars valde att delta på Informators kurs Projektledning med Agila metoder för att ta reda på om det fanns delar av agil projektledning som gick att implementera i hans dagliga arbete.

Läs mer