Visar 1-25 av 28 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 28 träffar
1
2

Mer om Utbildning i operativsystem

Varför ska man lära sig mer om operativsystem?

Det är otroligt viktigt att man förstår och kan använda sitt operativsystem fullt ut. Det ger en kreativare och mer produktiv arbetsplats när man kan utnyttja alla möjligheter hos systemet och dessutom får du genom en utbildning verktyg och handledning för att ska kunna lösa de problem som uppstår på ett effektivare sätt.

Vem är utbildningarna till för?

Utbildningar i operativsystem riktar sig till alla som arbetar aktivt med operativsystem såsom Windows, Mac, Unix eller Linux och som vill utveckla sin kunskap och möjligheter att analysera, administrera och skapa givande lösningar för företagets system.

Olika typer av utbildningar:

Utbildningar i operativsystem finns på alla olika nivåer för att alla ska få ut det mesta av en utbildning. De riktar exempelvis in sig på Windows, Mac, Unix och Linux och har vanligtvis tre olika fokus:
• Introduktion till nya former av ert operativsystem
• grundkurs till ert operativssytem
• Avancerad administration för ert operativsystem

Ett vanligt innehåll:

Introduktion till nya former av ert operativsystem: Operativsystem utvecklas ständigt för att anpassa sig så mycket som möjligt till de moderna arbetsförhållanden som råder. För att man fullt ska kunna utnyttja alla de nya funktioner som tillkommer finns det utbildningar i operativsystem som introducerar de senaste uppdateringarna och verktygen för att skapa ett mer produktivt arbete.

Grundkurs till ert operativsystem: Du lär dig förstå hur det fungerar från ett användarperspektiv. Under utbildningen får du en generell översikt över användning, arbetssätt och processer.

Avancerad administration för ert operativsystem: Dessa utbildningar i operativsystem är anpassade för vana användare och administratörer. Målet är att utveckla förståelsen och insynen i operativsystemet för att kunna få ut så mycket som möjligt av kapaciteten. Du utvecklar din kunskap inom administration, och konfigurering men även inom drift och serveradministration.

Ett vanligt upplägg:

Format: När du går utbildningar i operativsystem är upplägget oftast pedagogiska praktiska övningar där man går igenom hur man kan arbeta praktiskt med systemet. Även vid teoretiska kurser värvas oftast genomgångar med övningar.

Längd: Längden på utbildningar i operativsystem är oftast mellan en dag till en vecka beroende på utbildningarnas omfattning. En del av utbildningarna går även att läsa på distans genom e-learning vilket betyder att du kan läsa dem i din takt.

Plats: Utbildningar i operativsystem är till stor del öppna men finns också som företagsanpassade utbildningar. De sker därför oftast antingen på plats i utbildarens lokaler eller hos ert företag. En del av utbildningarna går även att läsa på distans genom e-learning vilket betyder att du kan läsa på valfri plats.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
D&T Företagsutbildning

InDesign: "Kursledaren var mycket duktig och kursen var mycket lärorik. Känner att fler borde ha gått den här kursen då det var många aha-upplevelser och mycket som är användbart för oss."

Läs mer om vad våra referenser säger om D&T Företagsutbildning.

Läs mer