Visar 1-12 av 12 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-12 av 12 träffar

Mer om Webbutvecklingskurser

Webbutveckling är mer än bara HTML eller JavaScript, det är en kombination av många olika språk, mjukvara och mycket mer. De kurser och utbildningar inom webbutveckling som du hittar på utbildning.se erbjuder grundläggande och fördjupande undervisning inom både webbdesign och utveckling. Detta inkluderar bland annat: HTML, webbdesign, CSS, XML, JavaScript och Java. Dessa utbildningar ger dig chansen att lära dig det du behöver för att bli en professionell webbdesigner eller utvecklare samt fördjupande kompetensutveckling.

Webbdesign

Webbdesigners bör inrikta sin utbildning på design -> grafik och layout. De flesta företag som anställer designers söker personer med en visuell konstnärlighet. Du bör ha kunskap om färglära och komposition så ha i åtanke att fokus bör vara mer på design och mindre på att bygga webbsidor från grunden. Det tråkiga är att många webbdesigners har spenderat mycket mer tid på att lära sig HTML och hur man använder Dreamweaver istället för att lära sig skapa en design som både är funktionell och användarvänlig. En utbildning i webbutveckling som är mer inriktad på klassisk designteknik och hur den kan tillämpas på moderna webbsidor leder oftast till att du står ut mer som webbdesigner.

Programmering

Webbprogrammerare fokuserar på hur webbplatser beteer sig och de flesta företag anställer inte webbprogrammerare specifikt utan snarare mjukvaruutvecklare som är duktiga på ett specifikt programmeringsspråk. De vanligaste språken som används av företag på webben är: PHP, JSP och ASP. Försök ta reda på vilken typ av programmering som är efterfrågad just för tillfället och välj kurs utefter det.

En utbildning i webbutveckling kan leda till…

För designers kan du efter en kurs samlat på dig användbara arbetsprover. De flesta företag som söker webbdesigners kommer att vilja se en portfölj av webbplatser som du har designat. Var noga med att behålla skärmdumpar med designer som du har arbetat med - även om der var bara undervisningsprojekt eller webbplatser som du byggt själv. Försök att ha en diversifierad portfölj som visar mer än bara förstasidan av en webbplats.

När du väl anskaffat dig nya kunskaper inom webbutveckling bör du inte vara rädd för att föreslå förändringar och nya lösningar, även om du är relativt ny inom området. Om dina idéer godkänns- använd dem i din portfölj, om inte- spara dem i din idémapp och försök ta reda på varför det inte gick igenom. Använd sedan denna kritik för att förbättra din nästa design eller program. Varje gång du öppnar Dreamweaver för att redigera en webbsida bör du se det som en möjlighet att lära dig mer och förbättra dina kunskaper.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨