Visar 1-25 av 86 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 86 träffar
1
2
3
4

Mer om Kurser i systemutveckling

Vad gör en systemutvecklare?

Den som arbetar som systemutvecklare tar fram och utvecklar datasystem av olika slag, för ett företag eller organisation. Programmering är en stor del av arbetet och den som arbetar inom detta område måste därför vara teknisk, logisk och kreativ. En systemutvecklare kan designa helt nya IT-system eller vidareutveckla redan existerande. Ofta inleds processen med en beställning av ett nytt system eller utveckling av ett gammalt, beroende på verksamhetens önskemål. Sedan görs en bedömning av vilket behov som finns hos användarna, baserat på hur systemet ska användas. God kännedom om företaget eller organisationen och den typ av verksamhet som bedrivs är därför viktigt för den som arbetar med systemutveckling. Att kunna identifiera problem och finna lösningar på dem är avgörande. Efter att systemet är färdigt att installeras tar systemutvecklaren även fram dokumentation om hur det fungerar, och utbildar och informerar ofta även de som ska använda det.

Vilken framtid finns inom systemutveckling?

Enligt Arbetsförmedlingens tjänst ”Yrkeskompassen” är systemutvecklare och relaterade yrken som programmerare, databasutvecklare och webbutvecklare framtidsyrken, där arbetsmarknaden kommer att fortsätta vara god. Något tuffare chanser är det för nyexaminerade, vilket å andra sidan också gäller för många andra yrkesgrupper. Även om 5-10 år spår Arbetsförmedlingen att det kommer vara liten konkurrens om jobben, särskilt för de med erfarenhet och gedigen utbildning. Därför är det en god idé att hålla sin kompetens på en hög nivå genom att kontinuerligt satsa på vidareutbildning och hålla sig uppdaterad om den senaste utvecklingen. Att gå en utbildning i systemutveckling kan vara ett sätt att höja sitt värde hos framtida arbetsgivare. I och med att utvecklingen inom IT-området fortsätter att gå framåt ökar kraven på expertkompetens och god kännedom om exempelvis säkerhetsfrågor. För att förbli attraktiv på arbetsmarknaden krävs att man har ett stort intresse för vidareutbildning och kontinuerlig kompetensutveckling.

Vilka har nytta av en utbildning i systemutveckling?

Alla som idag arbetar med systemutveckling och programmering eller som är på väg in i branschen har nytta av en utbildning som ger nya, fräscha kunskaper. IT-branschen är en växande bransch i ständig förändring, och för dig som jobbar här är kompetensutveckling och fortbildning extra viktigt för att hänga med i utvecklingen. Du som har nytta av en utbildning i systemutveckling kan förutom systemutvecklare vara exempelvis mjukvaruutvecklare, applikationsutvecklare eller webbutvecklare, alternativt arbeta inom ett relaterat yrke såsom systemutredare, systemtestare, systemdesigner eller systemanalytiker.

Vad kan man få lära sig?

Utbildningar i systemutveckling finns på flera olika nivåer och kan exempelvis ge dig kunskaper i programmering, projektledning, informationssäkerhet, systemarkitektur, applikationsutveckling, agila metoder, Java, GIT, SQL Server, Python, BizTalk eller .Net. Vilken slags utbildning du bör gå beror naturligtvis på vilket område du vill arbeta med eller specialisera dig inom. Att fördjupa sig i ett specifikt programspråk är vanligt, även om många liknar varandra och delar vissa komponenter vilket gör att du lättare kan behärska flera. Många av utbildningarna innehåller termer och information på engelska, varför goda kunskaper i språket är en klar fördel. Den som har lång erfarenhet inom systemutveckling kan även certifiera sig till Lead Developer, någon med expertkompetens som innehar en ledarroll.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer